Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 583 886 km-t sportoltatok
Mona teker Vagy fut. Majd eldől :D

Tegnapi

Mendemona | 2011-02-13 15:45:57 | 15 hozzászólás

Nagyon gondolkodtam tegnap este, hogy egyáltalán induljak e futni, vagy ez most kimarad. Szombati mozizás volt Pesten, rettenet elfáradtam. Nálunk a mozizás apás program, ők négyen beülnek filmezni, én addig többnyire járom az üzleteket, tegnap vettem végre Hervitzben egy esődzsekit futáshoz. Aztán ültem a mozinál, és magoltam a tételeim, és nem tudom,hogy ebbe fáradtam e el, vagy az egyórás autózásba, de este már lomha bálna voltam a fejem is kezdett fájni, meg úgy ánblokk minden. Azért magamra húztam a futósgúnyám, és elindultam. Kölök msn-ezett a NŐ-vel, úgyhogy most egyedül mentem, és nem akartam körözni itt, mint a legyek, úgyhogy most átmentem a hídon, és ott a városban szaladgáltam. A mi városunk igen kicsi, és tegnap még picit sem illett rá a város szó, senki nem volt az utcán, csak a BolondCsilla, aki kajlán maflán billegett a járdán. Túl nagy volt a csend, mindenféle vércafatos-gyilkolászós filmek jutottak eszembe,félelmetes volt, legközelebb viszek valami zenét. És nem tudtam, mennyit futottam, zavart, hogy nem tudtam, 4 vagy 5 vagy 6kilinél tartok, úgyhogy futottam, amíg éreztem, hogy se levegő már, se lábam, se semmi, így lett 6.3kili. 
Most már kezdem összerakni, hogy a vádlimban érzem másnap az izommelót, és a lengőbordáim alatt közvetlen, ami megy le az egyenes hasizmon végig. A combom meg a fenekem viszont mintha ott sem volna a futásnál, max utánfutón jön velem, semmi változás, semmi izomláz, semmi. Jó, végülis másfél hete futkározok. Ám ilyenkor kételkedni kezdek, és még hozzá Szkájvóker is azt taglalta reggel, hogy szerinte a futás semmi, attól sem fogyni, sem erősödni nem fogok. Szerinte a konditerem meg a torna a megoldás. Mondtam neki, hogy fusson el a gimnáziumig, aztán mondja azt, hogy a futás semmi,nah. Tudom, hogy szeretne segíteni, mert egyrészt miattam, hogy látja, zavar az elpuhultságom, másrészt maga miatt, mert nincs ő hozzászokva hájasMonához. Csak nem biztos, hogy tapasztalat nélkül jól is tudja a dolgokat.
Nagyon gondolkodtam tegnap este, hogy egyáltalán induljak e futni, vagy ez most kimarad. Szombati mozizás volt Pesten, rettenet elfáradtam. Nálunk a mozizás apás program, ők négyen beülnek filmezni, én addig többnyire járom az üzleteket, tegnap vettem végre Hervitzben egy esődzsekit futáshoz. Aztán ültem a mozinál, és magoltam a tételeim, és nem tudom,hogy ebbe fáradtam e el, vagy az egyórás autózásba, de este már lomha bálna voltam a fejem is kezdett fájni, meg úgy ánblokk minden. Azért magamra húztam a futósgúnyám, és elindultam. Kölök msn-ezett a NŐ-vel, úgyhogy most egyedül mentem, és nem akartam körözni itt, mint a legyek, úgyhogy most átmentem a hídon, és ott a városban szaladgáltam. A mi városunk igen kicsi, és tegnap még picit sem illett rá a város szó, senki nem volt az utcán, csak a BolondCsilla, aki kajlán maflán billegett a járdán. Túl nagy volt a csend, mindenféle vércafatos-gyilkolászós filmek jutottak eszembe,félelmetes volt, legközelebb viszek valami zenét. És nem tudtam, mennyit futottam, zavart, hogy nem tudtam, 4 vagy 5 vagy 6kilinél tartok, úgyhogy futottam, amíg éreztem, hogy se levegő már, se lábam, se semmi, így lett 6.3kili. Most már kezdem összerakni, hogy a vádlimban érzem másnap az izommelót, és a lengőbordáim alatt közvetlen, ami megy le az egyenes hasizmon végig. A combom meg a fenekem viszont mintha ott sem volna a futásnál, max utánfutón jön velem, semmi változás, semmi izomláz, semmi. Jó, végülis másfél hete futkározok. Ám ilyenkor kételkedni kezdek, és még hozzá Szkájvóker is azt taglalta reggel, hogy szerinte a futás semmi, attól sem fogyni, sem erősödni nem fogok. Szerinte a konditerem meg a torna a megoldás. Mondtam neki, hogy fusson el a gimnáziumig, aztán mondja azt, hogy a futás semmi,nah. Tudom, hogy szeretne segíteni, mert egyrészt miattam, hogy látja, zavar az elpuhultságom, másrészt maga miatt, mert nincs ő hozzászokva hájasMonához. Csak nem biztos, hogy tapasztalat nélkül jól is tudja a dolgokat.

15 hozzászólás

rkosa81 4884 napja
rkosa81 képe

Szia!

Én a héten futottam először. :) Hajrá hajrá. Mi alapján kezdtél el futni? Vagy csak úgy amennyi megy?

Mendemona 4884 napja
Mendemona képe

Szia,

Én a múlt héten kezdtem, nekem könnyebb dolgom van, sehol egy domb. Mondjuk később azért lennék a helyedben)

Úgy kezdtem, hogy kinyomtattam az első 5kilis programot, aztán mégsem aszerint mentem, hanem csak két kört itt a környéken. Aztán egy nap pihi, egy nap futás. Mindig kicsit többet próbálok futni,aztán ha mégsem lesz több néha, akkor sem fogok kétségbe esni, próbálom tovább. Meg itt sokan írtak jó tippeket, tapasztalatokat kommentben, azokat is felhasználom.

monique 4883 napja
monique képe

azért nem muszáj ám mindig maxon tolni.

ez az izomtéma érdekes :) nekem se szokott lenni izomlázam futástól, max ha vmi extrém hosszút nyomok durva terepen. szerintem te se várjál izomlázra, minek?

kicsit részletesebben, a fenekemet még életemben én se éreztem futástól. a vádlit se, kivéve nagyon lassú futás közben főleg emelkedőn. de ez nem izomláz volt. az elülső comb izomlázát viszont relatíve könnyen meg tudom oldani, próbálj meg meredek lejtőn lefutni erős tempóban és nagy eséllyel te is fogod érezni :P. 

ki az a Szkájvóker? :)

ha nagy izomzatot akarsz, akkor tényleg menj konditerembe testépíteni. futással nem fogsz izmot építeni.. ha állóképességet akarsz, akkor viszont nem sok minden jobb a futásnál. fogyásra is baromi jó, főleg a zsír leolvasztására. pl. a combom pár hónap futás után szépen megszálkásodott és azóta elégedett vagyok vele. a hasam meg kb. lapos, kivéve ha sokat zabáltam=P

Mendemona 4883 napja
Mendemona képe

Ja, Szkájvóker = Lukasz, mint Lukasz Szkájvóker, vagyis az emberem. 

Az izomláz meg nekem valami jelzésféle, hogy valami történik. Azt hiszem null-mozgás után még az első 1.6 kilim is extrém)

Nagy izomzatot? Isten őrizz, elég ez a terjedelem, ami most van, ha átalakul, de jobb volna pár kiló minusz. Ahhoz viszont vissza kellene vegyem a napi csokisperec adagomat)

 

 

monique 4883 napja
monique képe

áh, fuss napi 1-2 órát és annyi csokisperecet eszel amennyit akarsz.. :D

szeirntem az is épp elég jelzésféle, h egyre hosszabb távokat bírsz. :)

Mendemona 4883 napja
Mendemona képe

Napi 1-2 óra.....kontra csokisperec.....elgondolkodtató)

Bozót 4883 napja
Bozót képe

Minden nőies alkatú sporttársnő nevében követelem, hogy ne nevezd magad hájasnak!  A fotódról egy nagyon is jó alakú nőci néz vissza, úgyhogy minden önócsárolás felesleges. 

Természetesen tudom, hogy egy nő sosem elégedett a testével és lehetnek itt-ott többé-kevésbé rejtett zsírpárnák amiktől szeretnénk megszabadulni, erre a futás tényleg jó. Azért a csokisperecek mennyisége sem elhanyagolható sajnos.....

Mendemona 4883 napja
Mendemona képe

Pedig ami a csontom és a bőröm között van, az bizony háj, csak az a minimális izomzat van, ami mozgatja a csontokat)

De még 2-3 hónap és átfarigcsálom izommá, és most már tudom, nem akarok fogyni. 

A csokisperec, meg a süti és a többiek maradnak, ha kevesebb is, de marad, szerintem elég lesz a minden másnapi, aztán a mindennapi futás. Ha meg nem, akkor azon is változtatok, azt hiszem.

rkosa81 4883 napja
rkosa81 képe

Én sem fogyni akarok (na jó ez így nem teljesen igaz), hanem feszesíteni, mert tiszta plötyi vagyok... Jó kis kocsonya combbal, párnaseggel és hassal és a karomon faca kis integető "izommal".. Jó lenne úgy kinézni, mit 13 évesen, mikor vívtam.. :D

Napi 1-2 óra és annyi csokisperec amennyit akarok?? Megvan az életcélom.. :D

monique 4883 napja
monique képe

Bozót: hát nekem ezt is adta a futás, hogy azóta elégedett vagyok! szóval nem igaz h egy nő sosem... :)

Bozót 4882 napja
Bozót képe

Monerd, azért tuti neked is van valami részecskéd amin szívesen változtatnál ha lehetne :)

 

monique 4882 napja
monique képe

Bozót: nem jut eszembe ilyen. na jó, az orrom profilnézetből lehetne kisebb :)

hugobugo 4882 napja
hugobugo képe

szia teso, de ugyesen csinalod. 1.6tal kezdted es mar 6.3nal vagy.szuper

hugobugo 4882 napja
hugobugo képe

a szurkalodassal kapcsolatban:nekem kell 1,5 ora szunet kaja utan, es akkor nem szur. ez a futas erosito volt mert felfutottal ketszer is a nagy zoldre. lehet olyan erosito futat is tartanod, hogy a nagy zolde fol-le rohangalsz.

Mendemona 4882 napja
Mendemona képe

Szia hug,

A nagy zöld nagyon lankás, az nem erősítő futás, csak hazafelé, mert olyankor már káó van. Hogy van Nina Vernonja és Szoszája?)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (8 bejegyzés)
2011-05 hó (5 bejegyzés)
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (12 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)