Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 583 642 km-t sportoltatok
Mona teker Vagy fut. Majd eldől :D

Első 15 :)))))

Mendemona | 2011-06-12 20:55:20 | 10 hozzászólás

Fúúúú ez most nagyon klassz érzés, talán most érzem először, hogy meglehet a szeptemberi futás. 

Nem hittem volna a déli blogom után, hogy ebből ma még lesz valami, ráadásul úgy is indultam, hogy 4-5kilinél ma nem éreztem többet a lábaimba. 

4-nél már éreztem azt a furcsa valamit, hogy nem vagyok fáradt. Nem kevés a levegő. Mintha nemis futottam volna. Úgyhogy elfutottam még a csatornás körömön túl, ahol igaziból még nemigen jártam, talán egyszere kocsival. Felhívtam egy haveromat, akik a környéken laknak, hogy hány km-re laknak a hídtól, csak hogy betájoljam. Most már tudom, hogy az ő utcájukig meg vissza az egy 12kilis kör. Ennyi volt mára betervezve, de mielőtt hazaértem volna, még mindig semmi fáradtság, csak mintha a térdemnél éreztem volna valami valamit. (aztán ez itthon a lépcsőn lefelé menet igen ritmusosan ropogott, nem volt valami kellemes érzés az a pár pillanat). Úgyhogy még mentem egy kisebb kört, meg a házunknál egy kisebb háztömb kört. 

15, el sem hiszem, bódoggá tett :P

Mondjuk a tempó még elég tré, de ez a tempóm nagyjából kisebb távon, és ha csak így futom le a szeptemberit, még talán a záróbusz sem szed össze, és nagyjából ez a cél így pár hónap futás után.

Ja, és még azt állapítottam meg, hogy a 4-5kilit nehezebben veszem, mint a hosszúkat. Tényleg, mi számít vajon egyébként hosszú futásnak?

10 hozzászólás

Bozót 4764 napja
Bozót képe

Gratu! Az számít hosszúnak ami a te átlag/normál/napi futásaidhoz képest hosszú. Mindenkinek más. Pl ha hét közben 5kiliket futsz akkor egy nyolcas már hosszú edzés. Aki huszasokat nyom sorban annak ötven feletti is lehet a hosszú....Azért nagy átlagban 20km körül már hosszú futásnak szoktuk hívni (mi földi halandók :)

Mamba 4764 napja
Mamba képe

Gratula Mona! :) Pont ezt akartam írni, mint Bozót. Sok szép futókilit kívánok! :)

Mendemona 4764 napja
Mendemona képe

 

Köszi :).

Ja értem. Azt hittem, hogy van egy fix km határ, amikor már kimondottan hosszútávfutásról beszélünk. De akkor a 20 végülis már annak számít.

50km.....meg ilyen 48órás futásokról olvasok. ....Úristen, mekkora számok. Egyenlőre ez szájenszfiksön táv, én még most a záróbusz megelőzésére hajtok most szeptemberre :P

RunKa 4764 napja
RunKa képe

Szép Mona, már a többiek elmondták mi a hosszú. Jó ilyet olvasni, mikor valaki elégedett a teljesítményével :)

Egs !

Mendemona 4763 napja
Mendemona képe

run-ka, a távval némileg elégedett vagyok, ha a másfél kilis kezdésemet nézem :)

a gyorsaság (vagy lassúság? :P) az elég gyér, de gondolom, vagy legalábbis remélem, a kilik számának növekedésével, és a felszedett párhuzamosan javul majd. Mintha itt lenne egy limit, hogy akkor 6.40-nél sehova alább, bár ma épp egy picit belehúztam. 

Mindegy, ezzel a záróbuszos témával kapcsolatban végülis azt érzem, hogy nincs bennem olyan nagy hatalmas versenyszellem, legalábbis másokkal szemben, én tökéletesen megelégszem, ha lefutom a távot. Hogy akkor miért versenyen?Passz. Talán  mert kíváncsi vagyok, milyen több emberrel együtt futni, hogy milyen a hangulata egy versenynek, milyen érzés egy nagyobb táv után célkapun átszaladni, ilyesmik. 

Mendemona 4763 napja
Mendemona képe

Mármint a" felszedett kilók leadásával", úgyértem :)

Bozót 4762 napja
Bozót képe

Persze, úgy van határ. Van rövidtávfutás, közép/középhosszú és hosszútávfutás. Ezek az atlétikában használt elnevezések-távok. De eszerint már az ötezer méter is hosszú :)    Az edzéseink elnevezésénél szoktunk hosszúfutásról beszélni, ami a heti (vagy más ciklikus) a többinél jelentősen hosszabb távon és általában lassabb tempóval végzett edzés, elsősorban az állóképesség növelését célozza. Ez függ az adott futó edzettségi szintjétől és a céltól is. Erre értettem amit írtam.

faxau 4761 napja
faxau képe

A versenyen-legalábbis én-nem másokkal versenyzem, hanem magammal.  A15 az szép! Lesz még gyorsabb is, lesz több is, de minden fontosabb állomásnak örülni kell! Ez az. Gratulálok!!!!!

Mendemona 4760 napja
Mendemona képe

Jézusom,  ez a Balatonos, ezt hogy lehet lefutni Bozót?

Hány év futás után lehet ilyen távot megcsinálni? Én még kocsival menet is két-háromszor alszom ekkora úton :)

Faxau én örültem is, mint egér a lyukacsos sajtnak, szerintem a köv ilyen örömködős táv a 21 lesz :)

A tempóval még várok, előbb legyen meg 7perc/km-en belül a 21kili :D

monique 4760 napja
monique képe

Mendemona: emberfüggő h hány év futás után. Bozót 2 év laza rendszertelen kocorászás után futott le 24 órásat :) nyilván az ilyesmit nem gyors tempóban csinálja az ember és bele is gyalogolnak a legtöbben. de mentális kitartáson kívül szerintem az kell hozzá főleg hogy normális futóstílusod legyen h ne sérülj le túl könnyen közben, ja meg még az kell hogy az izmok kitartóak legyenek valamennyire. ez sztem részben genetika is, de ez nem azt jelenti h ne lehetne megcsinálni azoknak is, akiknek nincs olyan szerencséje a genetikájukkal.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (8 bejegyzés)
2011-05 hó (5 bejegyzés)
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (12 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)