Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 643 357 km-t sportoltatok
Rita sportol

Hurrááá..

rkosa81 | 2011-02-13 12:17:58 | 6 hozzászólás

Nos. Tegnap megvettem az új futócipőmet. A dechatlonban jártunk és a legolcsóbb férfi (42-es) futócipőt vettem. Nem tudom, hogy mennyire lesz tartós nálam ez a futásos dolog, és nem akartam egyenlőre nagy összegeket beleölni. Viszont ez a cipő egész jó értékelést kapott és az eladó szerint kezdőknek tökéletes. Ámmen. Megvettük. Ma felavattam aszfalton. A mai edzéstervben ugye az volt, hogy 4x 2 perc futás után 3 perc séta. Az első 2 perc is kemény volt, pedig sík terepen futottam.. A következő 2 perc viszont felfelé vitt... Hát mire felértem már ziháltam és itt el is toltam, mert éreztem, hogy kezd szúrni az oldalam. Jó nagy levegőket vettem séta közben, kezdett elmúlni, de következett még 2 perc futás szintén dombnak felfele.. Hát futás közben úgy venni a levegőt, hogy nagyok is legyenek, hogy múljon a szúrás, és egyenletesen, hogy ne fulladjak meg közben.. Ezt még tanulni kell. A lényeg a lényeg, hogy elmúlt útközben a szúrás, és a 3. 2 perces futás és 3 perces séta után elértem Őrbottyán végét.. Itt visszafordultam, és lefutottam az utolsó 2 percet és lesétáltam az utolsó 3 percet. Igenám, de még egy km-re voltam pont a házunktól. Gondoltam rányomok még egy 2 perces futást, aztán hazasétálok, úgyis a domb tetején voltam. Aztán elkezdtem futni.. És csak futottam, és futottam, és a 2 percből 8 perc lett és a kapunál álltam meg. És nem szúrt az oldalam, nem fájt a sarkam, a lábfejem, a lábam. A cipő nálam jelesre vizsgázott, bár foggalmam sincs arról, hogy milyen egy hiperszuper márkás profi futócipő, de azt hiszem ez a csuka lett most a kedvencem.

Ja és hogy dicsekedjek mással is.. Reggel mérlegeltem és kijött mennyit fogytam 1 hónap alatt. Most 72 kg vagyok és a derekamról, a hasamról és a csípőmről összesen 30 cm tűnt el! Úgyhogy hátbaveregettem magam, megsimogattam az okos fejemet és örülök magamnak! Nevetés Febr. 13. Dombnak felfelé

6 hozzászólás

Bozót 4889 napja
Bozót képe

Gratu!  Csak így tovább! 

(Amély belégzéssel csak finoman, nem mindenkinek jön be. A határozott kilégzés és az egyenletesség annál inkább. )

monique 4889 napja
monique képe

Bozót: mély be- ÉS kilégzés (ami így persze határozott is),  erről van szó konkrétan :) ja és persze egyenletesen. nekem így működik mindig.

Briel 4889 napja
Briel képe

Nagyon ügyes vagy, hogy még rátettél egy lapáttal! Emlékszem ezekre a kezdeti futásokra, néha én is valóságos hősnek éreztem magam.

Viszont  kezdő futóként dombnak fel... Gratulálok! :)

rkosa81 4889 napja
rkosa81 képe

monerd: oké holnap megpróbálom.  :)Bár remélem nem fog szúrni az oldalam. Ma szúrt rendesen a végén. Azért sétáltam le azt a 200m-t.

 

Briel: Köszönöm. Szívesen futnék sík talajon, de itt Őrbottyánban esélyem sincs rá, hogy legalább egy kilóméternyit találjak belőle.. Nem baj, lehet így sík terepen jobban fogom bírni. :D

Bozót 4889 napja
Bozót képe

Monerd, csak azt mondtam, "nem mindenkinek" jön be. Nekem speciel a mély belégzés nem jött be amikor oldalszúrás előfordult, csak az enyhe és hasi belégzés hozzá erős kilégzéssel. Szerencsére régen fordult elő utoljára :)

monique 4889 napja
monique képe

Bozót: oké, világos :)

még bonyolítom kicsit a témát: nekem az említett sima erős kilégzés is elmulasztotta az esetek nagy részében (közben figyelve h melyik lábammal lépek), csak az nagyon macerás volt, úgy könnyebb nekem ezt csinálni, ha a belégzést is mélyre veszem (így nem kell figyelni a ritmust sem, nekem), így pedig 100%-os sikert értem el tehát mindig elmulasztotta és gyorsan :).

de valóban, ez is egyéni, érdemes kísérletezni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!