Dex Úszás

2012.09.21 Péntek, 06:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:00:00

Távolság

6.2 km

Tempó

19:21 p/km (3.10 km/h)

Edzésleírás

Felkelés most könnyebben ment (bár még mindig újszerű dolog, ezért előtte is jópárszor felébredek), viszont kinn cudar hideg. 5fok! Ez olyan reggel 7ig biztos kitartott, végére lehet már felmelegedett 10fokra is. A nagyobb baj, hogy a víz is hideg volt. Már az gyanús lett, hogy nem gőzölög jobban,mint hétfőn. Állítólag 26,7, de szerintem még ennyi se volt. Izmok teljesen bemerevedtek. Így az egész úszásra ez rányomta a bélyegét.

 

600m vegyes (200m láb, 200m csusza, 200m sima)

9x200m gyors 3'15"-re indulva (többiek rövidítettek vmit bm alatt és előbb elkezdték a 10et, nekem egy így kimaradt)

  • első 4 még bm. jegyében, lendületesen: 2'55" körül
  • utolsó 5db 2'50" környékén

9x300m hát 5'30" + 400m gyors

  • hát: 5'10-15"
  • gyors: 5'45" (igen, behalva úsztam ennyit:) )

Innen ez már saját kis ráadás:

600m gyors 3as L m.4.50m 5ös L

100m lev.

 

A 200m-eket nem nyomtam, csak lendületesre úsztam. Persze a második felénél jobban húztam,de nem hajtás volt. Kezeim itt is maxon beállva. Még az alkarom is zsibbadt. Próbáltam nyújtani, de kb mint halottnak a csók, vagy sz.rnak egy pofon. Gondoltam, hogy innen nem lazázni fogunk, azért is tartalékoltam. Összesen 4en voltunk, szóval nincs nagy tülekedés. Úszó srácnak ezután 10x400m jött gyorson 5'30"-es indulással. Nekem meg 300m hát. Amin nem tudok úszni. Akartam volna szólni, hogy inkább gyors, de 400m-en nem értem volna be, igaz előzetesen azt vártam,hogy háton se fogok. Szóval kussoltam és indultam. Valamikor nyáron 50m-eken se tudtam 1'-re indulni. Most még is vmi csoda történt, mert nem is gondoltam volna, hogy menni fog. Annyit éreztem menet közben, hogy kb megmarad a mozgásom és nem halok be. Elégedett is voltam ezzel, még a végén megtanulok majd háton is tempózni :D Mikor a 10.re indultam volna az utolsó 2mp-ben mondta az edző,hogy én is menjek gyorsot. Reagálni se tudtam és szemüveget tisztítani. Ennyi hát után gyorsra váltani több mint fura érzés volt. Első 50m bár ment lendületből, de hossz végén szabályosan szédületem is. 200m-nél már behalva fordultam. Kezeimet vhogy előredobtam, vízben megint próbáltam végighúzni, de nem ment. Ez egy kukás kör volt, szerintem felesleges is. Kicsit még levezettem, de a tervezettnél kevesebbet, mert egyrészről wc-re kellett igyekezni, másrészről lassabb tempónál fáztam a vízben, pedig ekkorra átmentem a napos 4es pályára. De a nap ereje ilyenkor kb olyan mint télen. Ezután kiszálltam a kb 10fokba, felvettem a jéghideg köpenyem és futottam wc-re. Utána a zuhany, ami persze nem elég forró inkább langyos. Nem sikerült átmelegedni. Utána még vacogtam jó ideig. Nyújtásról így szó sem lehetett. Ja és volt egy futóóra, így lehetett követni mennyit úszom és mikor van az indulás. Szuper. Kivétel persze hát, mert ott nem teszek vizet a szemcsibe, mert amúgy is belefolyna a szemembe, így párásodik gazdagon. De azért kb láttam hogy mennyit úszhattam :)

 

De az edzés zsebben és innen már csak jobb jöhet. Jövő héten teszik fel a sátrat az 50m-esre. Ebből következik,hogy jövő héten kinn nem lesz úszás. Elvileg benn az 5pályás 25ösbe lehetne, de reggel csak 1pálya lesz (délutánit elfelejtettem megkérdezni), így inkább nem foglalom a helyet. Majd megyek egyénileg délután, remélve, hogy akkor nincs pályafoglalás. Vagy megyek délben, akkor tuti nincs senki. Októbertől viszont kinn is meleg lesz a sátor alatt. Nem kell majd ennyire fázni, és lehet nyújtani is.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:00:00 6.2 19:21 3.10 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Dex képe

Dex 4390 napja

Igen, heti pár edzésen az úszókkal úszom. Elúszni nem úszom el velük, de ott vagyok :D

marcizmus képe

marcizmus 4390 napja

Csatlakoztál más úszók edzéseihez? Gratula, motiváció biztos lesz, társak, edző stb..  :)!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!