Dex Úszás

2013.01.16 Szerda, 06:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:15:00

Távolság

7.3 km

Tempó

18:30 p/km (3.24 km/h)

Edzésleírás

"Csak akkor jó, ha igazán fáj.

Csak akkor fáj, ha igazán jó."


(Belga zenekar idevágó passzusa)

 

300m gyors -> kivárás <- söprés bm.

4x800m gyors 12.30ra, idők: 11.25 11.08x2 10.56

400m gyors TEA, azt hiszem ez is kivárás, sima 200anként váltva

10x200m gyors TEA benne 50m hát 3.30ra, idők: 3'-3'05" között nemhajtva

---------- szorgalmi -----------

1200m gyors söprés féle, nagyon lazán (majdnem 1.45ös iram:) )

200m lev. (többnyire hát)

 

Kezdem a végén. Nem azért tettem rá, mert kevésnek éreztem az adagot, hanem a vállaim szét akartak szakadni, izomlázam is van tegnapról. Kellett nagyon egy igazán laza tempózás. Újabb idézet egy nagyszerű számból: "...az izomláznak múlnia kell, ha múlik akkor fájnia kell.."

300m bm. után csodát nem vártam, gondoltam, hogy nem fog menni, főleg az előző napi hozadékok miatt. Vállaimban, széleshátizomban, de még a hátamban is izomlázat  éreztem. Holnapra talán bővül a kör :D

800m-ek. Danival a 3as pályán ketten. 2es meg csajszik. Elsőben a lendületes kezdés után szépen lassultam be, de a felúszó 2es pályával azért próbáltam tartani a lépést. Még az 1.25ös tempó se esett jól. 2.on még nagyobb küzdés volt, csajok el is úsztak kicsit, kaptam egy testhosszt,de ezt próbáltam tartani,de visszaúszni már nem tudtam. Persze szünetekben próbáltam nyújtani, hogy vmennyire lazuljak, plusz a sapkát is levettem már. 3.on kezdtem kicsit erősebben és a nem túl acélosan mozgó Dani lábvízére is át-átmentem 50m közben, aztán már nem tudtam,mert melléértem! Nagyon be van halva mindenki, Dani is KO-n. De akkor is.. úsztam vele, utána pedig el..:P viszont a csajszik is felúsztak megint, jól tolták nagyon. Azt hiszem itt most a Petra volt elöl. Pihenőben jött az utász,hogy utolsó legyen 11' alatt. De igen, ez hiányzott. Próbáltam ezért erősebben kezdeni, első 200m-en lett kis előnyöm, de a másodikon már felúsztak a csajok, harmadikon pedig majdnem el is léptek, de küzdöttem nagyon, hogy ne így legyen. Utolsó 200m már az elejétől erős és fej fej mellett haladtunk és kb így is értünk be, de teljesen kidőltem.

Nehéz lenne felidézni, hogy mit is gondoltam,mikor hallottam hogy "vegyünk tenyeret". Kimentem érte, és a kézfejem is remegett annyira kész voltam. A végén 10x200m-nek nem örültem, 3.30nak örültem, hogy tegyek bele hátat - nem örültem. Összegezve nem örültem :) Szerencsére kényelmes tempóban úszhattam. Első 50m lendületes gyors, majd hát (az mindig szenvedés,mert nem megy,főleg tenyérrel), majd 50m laza gyors, uccsó 50m lendületes gyors. Végére megint kezdtem elfogyni. Most már mindig ott van vmi ital, amit kortyolgatok. Még van Powerade, így most azt. Viszont fél litert nem iszom meg belőle, pedig tuti meg kéne, mert így megint borzasztó sóhiányom lett. Olyan sót fogok csinálni, amit a perecre tesznek és azt fogok vinni enni :P

 

Közben, zuhany alatt, után nyújtás, de nem írom be, mert nem 1xre és nem elégséges. Délután nincs edzés, hálisten, bár Daniék mennek, én biztos nem. Gondoltam erősítésre este, de azt hiszem könnyen leteszek róla.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:15:00 7.3 18:30 3.24 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Dex képe

Dex 4183 napja

Biztos rossz ízű lesz :D Inkább elnyalogatom, inni szörnyű. Nálunk mindent be lehet vinni a medencéhez.. lévén ez kinti 50es, ezért nem annyira steril tisztaságú mint a benti. Sós perc jó és szoktam is vinni, de nincs mindig elég só rajta :)

necromedve képe

necromedve 4183 napja

Poweradebe konyhasó? Vagy az rosszízű lesz? :) Esetleg egy kétdecis flakonba húsleves... Bár ilyen sóhiányom szerencsére még nem volt.

Esetleg vihetsz egyből sós perecet is, bár a gépész és a takarítók nem hiszem, hogy díjaznák. :P

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!