yeppster futás

2013.05.06 Hétfő, 13:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:00

Távolság

4 km

Tempó

00:00 p/km (0.00 km/h)

Edzésleírás

Par gondolat:

Elozmenyek roviden: tobb eves futasmultamat sikerylt lerombolnom egy ev semmittevesevel, felszedtem 22kilot, ellustultam.Hogy mier azt nem reszletezem, felesleges ugy erzem.

Kovetkezmenyek: 105kilo, lemondott versenyek, fajo terdek, kiujult bokafajdalom, regi sportserules.

Az elozo hetekben pihentem, bar szivem szerint futottam volna, mert elvezem meg akkor is ha eppen beledoglom. De a regi hagyomanyos edzeseim csak elhoztak egy teljesen uj dolgot: A fajo terdek ujak, felelmetes erzes. Ez a felismeres vezetett par gondolathoz.

Felismereseim: a tulsuly szetver mindenemet, es a futostilusom is eleg sarkazo. 

Konkluzio: fogyas es atgondolt ujfajta edzesek. A cel az egezseges allapot visszaszerzese. Sohasem hittem a dietakban, nem hiszem, hogy hosszutavon tarthato es egezseges, igy a taplalkozasomat a tapasztaltak alapjan allitom ossze.

Hogyan tovabb: sarkazom, ergo ez hosszutavon nem jo, tobbszaz elolvasott oldal utan, ismerkedes sokfele futostilussal, Pose-modszer, Chifutas, vagy egyszeruen Korpa futostilusanak osszehasonlitasa az enyemmel, szerencses vagyok, mert a Kopaszi gaton a sok uvegfalon mindig racsodalkozhattam arra, hogy kb ugy futok, mint amikor a medve mezet csort a farol: rohejesen:) A lenyeg, hogy mar regebben is futottam mezitlab, hiszem, hogy erositi a tartast az izmokat es legfokeppen nem tudsz sarkazni. Vagyis csak probald meg:) Nem mondom, hogy egyszeru atallni, mar most erzem a vadlimat. Hosszu honapok varnak ram. A celom, hogy a terdeim helyrejojjenek es nem az, hogy extravagans modon fussak. Elgondolasom, hogy naponta 2-3 alkalommal futok 4kmeket, ennyi a tanulas alatt belefer, egyszere csak fel ora, kikapcsolodasnak is jo, plussz talan a terdeket sem viseli meg. A napi futasokbol egyezitlab lenne tempo es ido nelkul, cel a futostilus.

Elkepzelheto, hogy nem fog menni, elkwpzelheto, hogy nem ez a jo irany, de hiszek benne. Motivacios cel: novemberben ket maraton.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 4 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4071 napja

Azért a térd nálam is a kritikus pont, néha achilles körül éreztem gondokat, hébe hóba boka (főleg, ha magam rúgom szét egy öklömnyi kővel...), de az igaz, hogy az utóbbi több mint 2 évben nagyobb problémám nem volt, viszont maraton, vagy hosszabb távok után azért érzem az izületeim, meg a derekam rendesen. Göcsej Galopp tipikus példa. Ezért sem lennék jó ultrás.

yeppster képe

yeppster 4071 napja

Egy percig sem gondoltam arra, hogy utanoznam a futostilusod:) egyszeruen csak kivulrol nezve tenyleg ugy tunik, mintha futnal:) es mintha evrol evre nem latnam a seruleseid, szoval valamit jol csinalsz:) Bar meg gyorsulhatnal:):):):)

korpaZASZ képe

korpaZASZ 4071 napja

Diétában én sem hiszek, drasztikusban semmiképpen nem, esetleg a rossz szokások/ételek elhagyásában. Nagy út lesz ez, fájdalmaktól sem mentes, de nem reménytelen, hajrá! November azért elég közel van...

 

Szerintem nem követendő az én stílusom, néha láttam magam  (https://www.facebook.com/photo.php?v=10201280501437922 nem biztos, hogy meg tudod nézni.) videóról, de inkább jellegzetesnek (mások is ezt mondják), hatékonynak, gyorsnak mondanám, sem mint szépnek, vagy térdkímélőnek, bár néha úgy érzem, hogy talán utóbbira jobban odafigyelek már.

Esetleg az erős felsőtestem miatt jobban rásegítek karral a mozgásra akaratlanul is, mintha ilyesmit vennék még észre.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4075 napja

Hajrá hinni-bízni kell benne, és menni fog!!!

( nekünk Vandusommal bejött, hogy egy étkezés után 2-3 km-et közepes tempóban gyaloglunk)

holovacz képe

holovacz 4075 napja

De az is elképzelhető, hogy ha hiszel benne, menni fog. Én mindenesetre hiszek Benned. És tudom, milyen érzés lehet, ha az ember nagyon szeret valamit csinálni, de fizikai akadályokba ütközik... épp múltkor gondoltam bele, hogyha történne velem vmi olyan, ami miatt nem tudnék többet futni, vigasztalhatatlan lennék, pedig én még nagyon mazsola vagyok, pár hónapja futok csupán... mégis őrülten hiányozna...  Szorítok nagyon és minden tiszteletem, hogy nem adod fel a dolgot... el fogod hagyni a kilókat szép sorban és gratulálhatok még sikeres maratonok után... előbb-utóbb... biztos vagyok benne... :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!