2013.06.07 Péntek, 14:10:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:39:22

Távolság

9.4 km

Tempó

04:11 p/km (14.33 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
0
Maximum
165

Edzésleírás

Ez kegyetlen volt...

Eredetileg 150-160-as futásnak indult, jó alaposan bemelegítettem, alaposan átgondoltam, hogy hogyan futok majd.

Majd elindultam, fokozatosan gyorsítottam, viszont a pulzusom csak nagyon lassan akart emelkedni, én pedig egyre gyorsabban futottam, volt ismét 4 percen belüli kili is, a nap az kegyetlenül sütött, én pedig 5 km környékén kénytelen voltam pillanatra megállni, mivel már-már a rosszullét környékezett, a pulzus akkor érte el a 140 környéki értéket, a tempó kb. 4.10-en belül volt....pár pillanat múlva indultam tovább picit visszafogott tempóval, a pulzusom lassan kezdett bemelegedni, én pedig elhatároztam, hogy átminősítem a futásomat tempófutássá, időközben a nap is elbújt, én pedig egyre fáradtabban, de futottam tovább, végül is sikerült némi számolás után ennyi távot összehozni, tudtam volna még tovább futni, de bőven elég volt ennyi.

Tanulságok: tény, hogy az elmúlt egy hónap alatt leadtam kb. 4 kg-t, és most 75 kg vagyok, tény az is, hogy mostanában ismét nőnek a távok. A pulzus ismét nagyon lassan melegedett be, a pulzus felől mehettem volna némileg gyorsabban is szinte végig, az utolsó km kivételével gyorsabban is, de a lábaknak ez már nagyon erős volt, meg a levegő is kevés volt.

Jól sikerült tempófutás volt!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:39:22 9.4 04:11 14.33 0 0 165 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4035 napja

Igen, berezgett a léc.....

Ha így halad a 4.15-ös tempócélt 4.10-4.12-re lehet redukálni......

monique képe

monique 4036 napja

igen, de arra gondoltam h neked is volt olyan rossz, hogy meg kellett állni :P

 

ha 4:15 a tempócél, akkor az elején tényleg alacsonyabb pulzust célozz.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4036 napja

Mónika! Én nem lettem rosszul, inkább megelőző/biztonsági megállás volt, nehogy én is rosszul legyek.

Én szándékosan lassítottam, de így is bőven hoztam a 4.15-ös tempócélt, ráadásul úgy, hogy nem tempófutásnak indult.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4036 napja

Vígasztalódj én rendszeresen keresni szoktam a szemüvegemet, de sokszor kiderül, hogy rajtam van.... Mindig tartalékolok egy kis vizet melegben esetleges vészhelyzet esetére is, meg ahol futni szoktam ott azért van forgalom is, rossz helyzet esetén is 7-8 kilinként van vízvételi lehetőség is, márpedig ha egy csapnál/kútnál teleiszom magam, és utána van még nálam fél liter víz, az csak elég lesz 7-8 kilire!

160-as pulzus nekem elég magas már, a Hadd-tesztnél 170-es pulzust nem is tudtam produkálni 2 percnél tovább.....versenyen ritkán, max pár percig szoktam 170-es pulzus fölött, a 160-as pulzusért is elég rendesen meg kell dologozni....

alouette képe

alouette 4036 napja

Feri...közgazdász agyam szereti a számokat, minden ilyen nem fontos dolog megragad benne:)...persze a fontosabb dolgokat meg elfelejtem, mint pl. hogy hova tettem a telefonom adatátviteli kábelét , amit fél éve nem találok :)...ha célba éréskor van még nálad víz, akkor közben keveset iszol:D...tűző napon én is tudok haldokolni de akkor val.szeg nem 140 a pulzusom, hanem 160 :)

monique képe

monique 4036 napja

gratula szép volt!

pulzusról, az első pár km a bemelegedés, persze h nehezen megy fel a pulzus ott. az első 2km-re alacsonyabb pulzuscélt állíts fel magadnak hogy ne kelljen ennyire belassulni utána a tempófutás közben.

az meg megnyugtató h nemcsak én leszek rosszul a napon erős futás közben :))))

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4036 napja

Visszanéztem az egy évvel ezelőtti hasonló futást, ott is nehezen tudtam felvinni a pulzust, és az elején meglepő temók voltak.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4036 napja

Nos én is gyanakszom kissé a ketyerére, de sokszor totál normális értéket mér, néha viszont meghökkentőt....általában a futás elején nehezen jőn össze a megfelelő pulzus.

Marika drága, én nem tudom így fejből a súlyomat, mint te! Nem semmi lány vagy, és köszönöm szépen! Nos a tavasz elején mivel Vandusom finomakat főz, meg voltunk pár alaklommal vendégeskedni, tehát márciusra felmantem 79 kg-ra, mikor megmértem magam, majdnem lefagytam, akkor befékeztem, most május elején tudtam lefaragni belőle, lassan, ez nagyrészt a megnövekedett mennyiségű futásnak köszönhetően, meg persze itt a munkahelyemen sem eszek már meg 6 sütit, hanem csak 4-et......

Mónika írta egyszer, hogy Pierre aki itt futogat (Pach Péter Pál, ha jól emlékszem) véleménye szerint minden leadott kg 3 mp-vel gyorsítja az embert.... Most 75 kg vagyok, cél a 73 kg!

Vegyük figyelembe, hogy erős napsütés, és közepesen magas páratartalom volt, és azért 4 perc környéki tempó elég brutális több kilin keresztül, igaz indulás előtt végiggondoltam a futásomat, hogy fogok gyorsítani, fokozatosan, mire kell ügyelni, mi a cél stb....lásd sportpszichológia. A múltkori tempófutásomnál is némileg hasonló volt a helyzet tempóügyileg akkor is nehezen tudtam felnyomni a pulzust az első pár kilin, hiszen egy hete a 3,16 km-es körömet 12 perc 47 mp alatt futottam le, ez kb. 4.03-4.04-es tempó....

Köszönöm az aggodalmat, nagyon rendes vagy! De mindig van nálam víz, célbaéréskor mindig van az üvegben még legalább 2 dl!

alouette képe

alouette 4036 napja

nem lehet, hogy rossz a pulzusmérőd?....azt nehezen tudom elhinni, hogy 140 körüli pulzusnál rosszul vagy, meg azt is, hogy 4 perc alatti tempót ha jól értem 135-140-es pulzussal futsz?....vigyázz mert a végén még ott esel össze utcán egyszer és ezt most nem viccnek szánom...

még egy kérdés, tavaly 72-73 kg voltál, most leadtál négyet, úgy 75 eszerint a télen 6-7 kg-t sikerült hízni??...azt meg hogy hoztad össze? :)

amúgy egs, de tényleg kérlek vigyázz magadra, ha lehet!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!