2013.06.23 Vasárnap, 09:10:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:27:11

Távolság

19.95 km

Tempó

04:22 p/km (13.73 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
0
Maximum
162

Edzésleírás

Üdv Mindenkinek!

Kissé később indultam futni, viszont olyan szerencsém volt, hogy szinte végig csak szórt napsütés volt.

Most is 4.30-as tempó volt a cél, persze örültem volna ha 1-2 mp-vel jobbat érek el. Mivel 1 kör 3325 méter hosszú, ezért úgy számoltam, hogy 15 percen belüli köröket kell futnom.

Az első körben ismét az az érzésem volt, hogy lassan mozgok, és csak remélni tudtam, hogy sikerül a 15 percen beüli köridő, én voltam a legjobban ledöbbenve, amikor 14 percet, pontosabban 13.58-at mutatott a vekker....be is lassítottam kissé, hiszen ez kb 4.12 környéki tempó, ami már tempófutás kategória.

A 2-3-4. kört 14.30 körüli idővel futottam le, és nagyon csodálkoztam, hogy hogy az ördögbe tudom ílyen pontosan tartani a tempót.

A 4. körön már éreztem, hogy jó lenne egy kis frissités, ezért a kör végén visszakocogtam Vandusomhoz (150 méter, ez természetesen nincs benne) ott némi innivaló, egy törülközés, és visszakocogás, ez kb. 2 perc volt. Mjad következett az 5.kör ami kissé lassabb volt, mivel 14 perc 46 mp volt, ez volt a leglassabb köröm, itt a tempó visszament 4.26-os tempóra, majd következett az utolsó 6. kör az első fele elég küzdelmes volt, mivel azt éreztem, hogy futok, de nincs benne erő, elég rendesen össze kellett szedni magamat, hogy kimozduljak a holtpontról, ez a kör 14.43-ra sikeredett, tehát ha jól számolom 4.25-ös tempóban ment le.

Az útból pár száz méter földút volt, ott volt némi kerülgetnivaló, majd majdnem 1 km apró kavics következett, igaz, hogy le volt hengerelve, meg a kocsik is tömörítették, de pár kavics elég rendesen átszúrt a cipőmön, meg picit lassított is rajtam.

Meglepett, hogy az első kör nem számítva a tempó beállt egy kb. 5 mp-es tartományban amit végig tartottam, hiszen a pulzusmérő elég rendesen vacakolt ( csere lesz hamarosan) és csak szubjektíven, megérzésre tudtam a tempót érzékelni, pontosabban a körök végén láttam egy időeredményt, és az visszaigazolta, hogy kb. tartom a tempót.

Elgondolkoztató, hogy ezt a tempótartás hogyan leeht fokozni, mármint hosszabb távra is, úgy hogy a pulzus is asszisztáljon ehhez, tehát egy viszonylag gyors tempó, de a pulzus végig a küszöbérték alatt, és minél hosszabb távot meg tudjak tenni azonos tempóban. Ez félmaraton esetében kb. müködik, jó lenne maratonra is kiterjeszteni, ahhoz viszont nagyobb állóképesség, és sokkla jobb tempóálló-képesség kellene...

Délután egy bőséges ebéd, és uzsona után megmértem magam apósjeleöltnél, és ruhástúl 76.1 kg voltam. Tehát még cél kb. 2-3 kg leadni!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:27:11 19.95 04:22 13.73 0 0 162 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

10 hozzászólás

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4017 napja

Vagy valami olyasféle, hogy többet vársz tempóban, persze lehet, hogy ezt a tempót már megszoktad, és ezért tünik lassúnak, vagy ezzel ösztökéled magad a tudatalaidban gyorsabb tempóra....jó kérdés!

TiGör képe

TiGör 4017 napja

A belső vekkerünk is elég jól működik. Én is érzésre futva nagyon hasonló tempót tudok tartani végig. Ez vhogy kialakul. Én ismerem az érzést, tényleg idegesítő. Sztem arról van szó, hogy az elején még nem komfortos az a tempó, még rá kell hangolódnod, be kell melegedned hozzá. Vagy ilyesmi. :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4017 napja

Ez így igaz, havonta több ilyen futásom van....de te legalább aranyos gonosz vagy....

monique képe

monique 4017 napja

gonosz leszek: ez azt bizonyítja, hogy résztávozás nélkül is el tudod futni az elejét.. :P

monique képe

monique 4017 napja

én emlékszem elég sok ilyen edzésedre, ahol írod h jaj de lassúnak érezted az elejét, aztán mindig kiderült h igazából gyorsabb, mint kéne :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4018 napja

Holnap-csütörtökön lesz csak a következő futás, mivel mindkét combom, főleg a bal erősen feldörzsőlődött, anélkül, hogy észrevettem volna futás közben, bezzeg másnap.....

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4018 napja

Köszönöm szépen Mónika! Most nagyhirtelen nem emlékszem ilyenre! De elég idegesítő érzés......

monique képe

monique 4018 napja

ez szép futás volt, főleg az eleje :P

ezek szerint nálad csalóka ez az érzés az elején h lassan mész. volt már egyáltalán olyan h tényleg túl lassúnak bizonyult?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4019 napja

Na még ilyen statisztikám sem volt: június hónapra eddig 8 futás, 4.29-es átlagtempó, átlagedzés időtartalma 1 óra 8 pec....igaz még van hátra pár nap.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4019 napja

Ja még annyi, hogy mikor mentünk Vandussal Debrecenből Mikepércsre megszólított a buszsoför, hogy mikor lesz a következő maratonom, a futás utolsó körön pedig 3-an is hajráztak nekem, meg kérdezték, hogy hány kör van még, ill mennyi km lesz ma, meg jó futást kivántak.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!