Dex futás

2013.07.13 Szombat, 12:20:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:38:00

Távolság

10 km

Tempó

03:48 p/km (15.79 km/h)

Pulzus

Átlag
163
Minimum
0
Maximum
173

Edzésleírás

XXIX. VASI VASEBER OLIMPIAI TÁVÚ AMATŐR OB. 2013.

 

Futás: még az is lehet, hogy a táv kb megvolt! Bringa végi pörgetés és frissítés miatt viszonylag jól el tudtam indulni, persze kellett egy kis idő míg felpörögtem. Pont ekkor köröztek le az élen álló Molnár testvérek, másodiknak futó Ádámnak a tempóját fel tudtam venni és olyan 2körön át tudtam is vele tartani a lépést 30m távolságból. A 3. körben fokozni szerettem volna a tempót, de valahogy nem igazán ment és még az oldalam is elkezdett szúrni elég erősen, de ezen hamar túllendültem kis gyorsítással és egyenletes légzéssel. 3.körben Kis Gyula is elszáguldott mellettem (megint) - neki ugyebár utolsó - így láttam, ahogy felfut a második helyre. Utolsó karikán a combom akart elkezdeni görcsölni (térdtől belső oldali combizom). Végére tudtam gyorsulni és észre is vettem akivel füreden bringáztam és most is jól elhúzott ott mellettem, így a végére egy kis sprint következett, de 1mp-cel elé kerültem :P

 

Így amatőr abszolútban 18. lettem. (6. úszó, 45. bringás, 15. futóidő). Korcsoportban pedig 2. helyezett. Aki nyert nálunk (Molnár Gergő), ő nyerte az abszolútat is, így több mint 10p-cel ment jobbat. Az már csak apró megjegyzés, hogy mit keres ő is és pl Kis Gyula is amatőrben!!?? Bízom abban, hogy a pénzdíj csak eliteknek jár.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:38:00 10 03:48 15.79 0 0 173 163
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Dex képe

Dex 3999 napja

köszi :)

Zolo képe

Zolo 3999 napja

Grat! :)

Dex képe

Dex 4002 napja

elitnél talán a licenc kerül csak többe.. szerintem ha amatőrök nem kapnának pénzt és párszor lenne ilyen mint most, hogy pedig beérnek olyan helyre, akkor többen mennének elitnek,de lehetne vmi összetett ranglista aminek legjobbja(i) alapból felkerülne a köv évre elitbe

necromedve képe

necromedve 4003 napja

Gratu az 1 másodperces előzéshez, jó lehetett! :D Már persze neked. Meg az első/második korcsoportos helyhez. Az elit mezőny egyébként mivel kap többet, vagy mivel kerül nekik többe a nevezés?

jocccc képe

jocccc 4003 napja

az elit-amatőr szétválasztásnak szerintem is csak úgy lenne értelme, ha motiválnák valamivel arra a "félig elit" versenyzőket, hogy elitbe nevezzenek, és erre pont a pénzdíj lenne a legmegfelelőbb, hisz a valóságban is ez különbözteti meg az elitet és amatőrt. sajnos azonban nincs így, amatőr is kaphat pénzdíjat. Molnár Gergő írását én is olvastam tegnap, korrekt! szóval gratula az aranyhoz, még ha "papíron" nem is feltétlenül lesz az.

(tavaly egyébként tizen pár mp-vel mentem lassabbat az ideidnél, kár, hogy nem lehettem most ott, lehet, hogy meccselhettünk volna :) bár az is igaz, hogy a bőven rövidebbre kimért úszópálya nem épp Neked kedvez :) )

Dex képe

Dex 4003 napja

Molnár Gergő fészbúkon írt versenyleírásának záró bekezdése:

"Viszont szeretnék elnézést is kérni a versenytársaktól, ugyanis nem tudtam, hogy nekem amatőr engedélyem van (kisebb kommunikációs probléma a csapattal). Sohasem versenyeztem amatőrben, és nem tartom magam annak (ennyi edzéssel), és szégyenkezem, hogy elhoztam valaki elől az érmet, aki valóban munka mellett szabadidejét feláldozva edz. Ezért ha mód van rá és hajlandóság szeretném megoldani a dobogósokkal (az én korosztályomban), hogy az érmeket egy helyezéssel lejjebb csúsztassuk (negyediknek a bronz, 3.nak az ezüst és így tovább). Mert bánt a dolog. Ha erre esetleg sort tudnánk keríteni Nagyatádon az érintettekkel az nagyon jó lenne."

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!