ikerkaszat futás

2013.11.20 Szerda, 14:52:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:08:58

Távolság

10.55 km Szint: 50 m

Tempó

06:32 p/km (9.18 km/h)

Edzésleírás

Némi fejlődést mutatok, hogy elindultam futni a szakadó esőben (futós ruhatárba új darabot kell beszerezni, mert eddig soha nem indultam szakadó esőben és nem volt megfelelő az öltözékém, túl nagy volt rám a kabát és nagyon zavart) és ilyen tempóról korábban még álmodni se mertem, némi kételyem van, hogy nem mért-e rosszul az óra, mert ha bár csak 2 km és dombnak le, de a 4:44-es ezer nagyon durva!:-)

Hévízen bementem a reumakórházba vizet inni, kicsit "tájidegen" voltam, de nem szóltak rám:-)

Egy idősebb biciklis emberre vártam vagy fél percet, a 2. tempófutásom elején, hogy menjem el és ne zavarjon, de csak útolértem, pont a domb tetején, ahol be is szólt nekem. Tisztára elázott, mondom neki, de Ön is!:-)

 

Kis szépséghiba, hogy megint rosszul lettem, igaz a maraton óta nagyon figyeltem a egészséges táplálkozásra és éjjel 2-ig dolgoztam, de ez akkor is szomorú... Ez a legnehezebb nekem a futásban, és nagyon jó lenne, ha szilveszterrre ötössel kezdődne, de még akkor is lenne rajtam 5-6 kiló teljesen felesleg.

61.8 kg

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:14:25 2.07 06:58 8.62 0 0 0 0
00:09:44 2.06 04:43 12.70 0 0 0 0
00:18:46 2.32 08:05 7.42 0 0 0 0
00:11:30 2.06 05:35 10.75 50 0 0 0
00:14:33 2.04 07:08 8.41 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

16 hozzászólás

ikerkaszat képe

ikerkaszat 3858 napja

Mondjuk az izmot is cipelni kell a hegyre, de ugye több kalóriát éget, így lehet, hogy ugyanannyi kaja mellett, lehet picit fogyni rosszullétek nélkül! Úgyhogy erősítés beiktatva az edzésterve min heti 1 alkalommal!:-)

holovacz képe

holovacz 3858 napja

Nem tudom, de én vmiért hiszek abban, hogy kell lennie olyan megoldásnak, hogy étrendbeli változtatásokkal (nem egetverőkkel) is bírható legyen a hosszú futás... nem keveset kell enni, csak az a nem mindegy, hogy mit... de amúgy meg majd kialakul, és továbbra is tartom, hogy ha marad az a pár kiló, akkor sincsen semmi... pláne, ha átalakul izommá... :)

ikerkaszat képe

ikerkaszat 3858 napja

Hányingerem van az izotóniás italoktól, mondjuk nem sűrűn probálkoztam vele! Most már így elleszek a Keszthelyi kilométerekig, ha esetleg sérülés miatt heteket kell kihagynom, akkor majd teljesen rákoncentrálok arra pár kilóra! Talán javultam valamit a konditermek beiktatásával is (Te is mondtad Vera, hogy fogytam:-P), hogy a zsírból izomlett, mert nemcsak has, hanem fenék és comb táján is látok pozitív változást!

TiGör képe

TiGör 3858 napja

Esetleg ha az odafigyelés mellett iszol iso-t? vagy ez hülyeség? A rosszullét nem poén, akkor inkább én is azt mondom, hogy maradjon az a pár kiló. olyan irtó sokat azért nem számít.

ikerkaszat képe

ikerkaszat 3859 napja

Csilla pont ez az én nagy problémám! Most maraton után (nem lehetett tudni, hogy lesérülök-e, vagy, hogy sok sikerül regenerálódni egy ilyen hosszú futásból) tisztára odafigyeltem az étkezésre, ötször ettem, minimális fehér liszt és cukor, és látod íitt a rosszullét egy ilyen edzés végén! Gyanítom, hogy a betegségem miatt, engem hamarabb elér a rosszullét, mint egy "egészséges" embert. Habár 2-3 havonta előfordul (mert mivel nagyon zavar a súlyfelesleg azért próbálkozom), de akkor is megvisel, hogy nem vagyok teljes értékű arra a pár órára... Családnak nélkülözni kell stb. 

Heti fél kiló fogyásnál több nem javasolt, minimum 3-at kellene, hogy legyen valami látszatja, az 6 hét kihagyás minőségi edzések tekintetében, tehát se hosszú futás, se résztávozás nem férhet bele, max napi 1 órás kocogás. Na ebből egész nehéz hegyi maratont futni. Igazából le is épül az állóképesség! Sajnos az elcseszett évem miatt lesz a hegyi maraton utánegy vsersenyem március 22-én és június 7-én, de utána majd nekiveselkedem a feleslegnek és nem is a kajáról nehéz lemondani, hanem a futásról, főleg a hosszúról!

holovacz képe

holovacz 3859 napja

Ja, és én, aki viszont imádom az esőt, nagyon büszke vagyok Rád, hogy kimentél! :)

holovacz képe

holovacz 3859 napja

Sztem egy-két kilótól nem olyan nehéz megszabadulni... egy-két kaját cserélj le az étrendedben... próbálj lúgosítani... nem kell semmi drasztikus, nincs rajtad annyi felesleg, de megérné valamit változtatni, mert mióta fent vagyok az eo-n, látom, hogy ez állandó probléma Nálad... sztem nem sok ami rajtad van, de ha Téged zavar, akkor sok, mert az emberek ezt maguk érzik... hidd el, nagyon könnyű leadni pár kilót... ha picit változtatsz az étrendeden, csak első pár nap fura, azután már azt fogja kívánni... sok sikert! A futi nagyon szép, egsi! :)

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3859 napja

...amikor futók néhány kiló feleslegről diskurálnak:) Míg a lakosságon átlagosan van +15.

TiGör képe

TiGör 3859 napja

tuti nem mért az el semmit! És hős vagy, hogy kimentél esőben is! Én is szorítok, hogy 1-2kg vándoroljon el rólad, tényleg megkönnyíti a futást. A versenysúly elérése meg sztem még nálam is komoly feladat lenne..

vizimuu képe

vizimuu 3860 napja

Mint tudod én is az esőre szavazok! :-) Egs!

ikerkaszat képe

ikerkaszat 3860 napja

Én is utálom az esőt, a naptól feltöltödöm, még, ha ez ellentétes az összes futós szakirodalommal... De most annyira kevés időm van, hogy nem hagyhattam ki ezt az edzést az eső miatt!

A súlyfeleslegedről: olvastam Korpa edzésénél a két villámlábú futót, ahogy súlyproblémáikról eszmét cserelnék. Elég vicces volt! Az én kilóim viszont komoly cipelendő feladat, így azért egy kicsit megértő vagyok!:-)

 

Legalább karácsonykor vigyázni fogok és nem kell az újévet újra fogyókúrával kezdeni!

totomi1 képe

totomi1 3860 napja

Szerintem az esővel mindenki máshogyan van: van aki szereti és van aki nem. Én utóbbiakhoz tartozom.

Korpának abban igaza van, ha eső közben - persze nem 1-4 fokban - nem fúj a szél és folyamatosan

mozogsz, attól nem lehet fázni. Én pl. utálom amikor minden lépésnél érzem, hogy a cipőmben tocsog

a víz és azt utána lehet szárogatni napokig, vagy hajszárítózni. Figyi! Én a héten még nem is futottam

és 1,5 kg fel is ment rám... :-( Pedig többet sem ettem mint szoktam (napi 3 étkezés). Csak annyi a

titok, hogy a szervezetem már megköveteli, hogy heti szinten legyen meg az 50 km futás és a legalább

140 km bringa. A Korpa múltkor meg is jegyezte, hogy ekkora hassal hogyan lehet ilyen tempót és

félmaratont futni :-) Most rajtam is van legalább 5 kg felesleg - de év közben sem voltam 75,5 kg-nál

könnyebb (178 cm magas vagyok). Szurkolok Neked, hogy Szilveszterre 5-össel kezdődj :-)

 

ikerkaszat képe

ikerkaszat 3860 napja

Ha ilyen szakadó esőben kell sokat résztávozni, akkor kibírhatalanul sok(k) ;-) Azért nem domboztam ma, mert tuti az első után hazakullogtam volna!

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3860 napja

Tomira ne hallgass, cukorból van, vízben ázik. :) Szerintem, ha nincs szél, semmi baj az esővel, nem jó dolog szarrá ázni, de ha erős a szervezet, és dolgozik, hőt termel, amíg futsz, nem lehet gond. Szilveszterig sok az idő még :)

ikerkaszat képe

ikerkaszat 3860 napja

Hát nem volt egyszerű, komolyan visszasírom a 30 fokot! Köszönöm:-)

totomi1 képe

totomi1 3860 napja

Minden elismerésem, hogy ebben a folyamatos, többször beeredő esőben elmentél futni.

Én erre ma és tegnap sem voltam képes... Úgy különben enyhe idő volt. Azért látom, befigyelt

egy 4:43-as tempósabb rész is :) Egs!

 

 

Felszerelések

Saucony Jazz 14