2013.12.11 Szerda, 04:50:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:28:57

Távolság

6.65 km

Tempó

04:21 p/km (13.78 km/h)

Edzésleírás

Olyan fenttartható tempófutás.

Érdekes volt, hogy a két kör között mindössze 3 mp különbség volt (14.30, 14.27)

Vizszintes, aszfaltos futóútvonalat feltételezve minimum 5 mp-vel jobb lett volna a tempó!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:28:57 6.65 04:21 13.78 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

36 hozzászólás

monique képe

monique 3841 napja

RemAti, még annyi, nem bántani akarlak tényleg, de te sem az a tipikus lazán 6p-esben futó vagy :)) pedig nem 1:30-as félmaratoni formában vagy

monique képe

monique 3841 napja

RemAti: igen az lehet h most nem lenne PB neki, de nincs messze attól a szinttől, tud tempófutni 4:20-ban. tegyük fel 1:35-ös félmaraton sztem reális. de mindenképp 1:40 alatt. namármost ilyen edzettséghez sztem a 6 perces tempó totál felesleges ha azt nézzük, hogy csak heti 3x fut...

 

ha heti 80-100km-t futna és abban volna két kemény résztávos vagy kemény tempófutásos edzés, akkor igen, a 6 perces egy 1:40 félmaratoni forma mellé megfelel regeneráló tempónak.

 

de így itt és most neki felesleges 6p-esben totyognia.

 

azzal egyetértek h jó ha nem mindig 5p-en belül fut, de nem kell a LÓ TÚLOLDALÁRA átesni. ennyi.

RemAti képe

RemAti 3841 napja

Monique, Pedig nyugodtan futhatna nem szégyen. :)  Az, hogy akkor megfutotta az nem jelenti, hogy most azon a szinten van. Ha elértél egy szintre az nem teljesen természetes, hogy egy magasabb szinten folytatodik akkor is, ha nem csinálsz semmit. Ha meg sok baja van a szervezetednek akkor miért kínzod felesleges? Ha meg van a kulcs akkor miért nem csinálod rendszeresen? Az, hogy  1x 2x csinálod azzal nem oldodik meg a problémád azonnal, ezt bármelyik gyógytornász elmagyarázza. :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3841 napja

Vasárnap ha délután el tudok menni kocorászni meglátjuk!

Kb. 8 éve volt, hogy földrajzos terepgyakorlaton elmentünk a Bükk-fennsíkra 30 kilis kegyetlenül gyors gyalogtúrára, persze mindenféle felszinformákat nézegetünk, volt olyan csoporttársam aki még két hét múlva is sántított, én pedig másnap elmentem még egy 15 km-es gyalogtúrára.....

monique képe

monique 3842 napja

alouette: Feri 1:33-on belüli félmaratonjával butaság lenne 6 percesben futnia. azért át sem kell esni a ló túloldalára. :)

monique képe

monique 3842 napja

én 140 alatti pulzusról beszéltem, 140-es plafonnal, nem 150-es plafonnal. :) tehát maximum 140bpm pulzus az is csak néhány mp-re. érdekes lenne, mi jönne ki belőle.

valszeg dombocskák sem esnének úgy rosszul :P

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3843 napja

Jaj Mónika! Én még a dombocskákat sem szeretem, hegyekre max túrázni szoktam, most is karácsonykor Egerbe készülünk (szerdán 3 éjszakára) Én elmennék túrázni 30 km-et, de Vandusom 15 km után fellázadna :):):)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3843 napja

A Nagybani piacra mindig kocsival megyünk-teherautóval, az idő pedig nagyon-nagyon kevés mindig, tudod sokszor nagykereskedőt kell végignézni, és sok piaci árúst-termelőt, tudod megpróbáljuk mindig a legjobb minőséget a legolcsőbban megvenni.

140-150-es pulzus esetén is 4.50 környéki tempó van.

A lábam akkor lenne tökéletes ha a gerincem is az lenne, az pedig kisebb-nagyobb zökkenőkkel de tartja a frontot.

Oda járdán futok kb. 100 métert, akkor egy kb. 30 méteres szakasz volt problémás, de a legnagyobb probléma az volt, hogy a földút volt jégpálya, meg a salakos út, de a csekély forgalmú mellékutcák is helyenként neccesebbek lehettek, ha csak 1-2 méteres szakaszon is.

Holnap reggel futás!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3844 napja

a munkahely kb. 150-200 méter.....szó szerint látom az ablakunkat!

monique képe

monique 3844 napja

jégpálya: úttesten is jég?

monique képe

monique 3844 napja

jaj kimaradt! a 4 hét max140-et azért írtam h hátha attól végre rendbejön a lábad. tényleg csodákat tud tenni az ilyesmi néha. egy próbát megér.

monique képe

monique 3844 napja

amúgy komolyan: miért nem próbálod ki mondjuk 4 hétig h max 140-es pulzuson futsz? csak 4 hétig. heti 3-4x, és ha lehet akkor munkából hazafutással meg ilyenekkel. a piacra futást nem mondom, mert tél van :( leizzadva vásárolgatni nem jó télen... de nyáron azt is lehetne :DD

monique képe

monique 3844 napja

Feri: nem, nem, először emelkedők :PP utána futunk csak le a lejtőn! amúgy van itt HEGY is, nem domb!! :P

 

esetleg munkahelyről hazafutás nem lehet? vagy nincs olyan messze a munkahely?

 

a 4:45-5p-es tempóba átváltás: ezt meg tudod akadályozni pulzusmérő használatával.

 

a pozitív hozzáállás jó. HAJRÁ!!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3844 napja

kedves Marika! Ott van az eb elhantolva, hogy  a nyáron, pontosabban szeptember legelején átköltöztem Vandusomhoz Mikepércsre, munkahelyet váltottam. Ennek sok üdvös hatása volt, viszont most kezdem magam utolérni olyan szempontból, hogy étkezésben mindenre kiterjedő figyelem, stb...egyszóval mostanra kezdett beállni az új rendszer. Itt az új munkahelyen időnként van fizikai munka is, alkalmanként, de van, ez kihat a gerincem, és a lábam állapotára is, itt időben némileg többet is dolgozok, ebben a hónapban eddig 2 szabadnapom volt, napi 9-10 órákat dolgozok, ez nem panasz, szeretem csinálni. De mire hazaérek 16.30 akkor ha nem kell menni tanfolyamra (ezen a héten háromszor megyek oda) akkor megyek futni, kivét ha be kell menni Db-be valamiért, vagy menni kell máshova, reggel 4 -kor ébresztő, ha nem kell menni nagybani piacra vásárolni, mint holnap akkor reggel el tudok menni futni, de 6.20-ra megyek dolgozni, akkora reggeliezk is meg, fürödjek le, borotválkozás, stb...száradjon meg a hajam, meg lehet csinálni, de ki van centizve.

Én megprobálok két normál futást futni 4.50 környéki tempóban, és egy gyors futást is megpróbálok összehozni.

Ez van, ma tanfolyam, most értem haza 20 perce, 25 perc múlva indulok, 20 órára érek haza, majd holnap 4-kor ébresztő, mert 5-kor indulunk a nagybani piacra vásárolni, mire hazaérünk 7 óra, onnan munka 16.20-ig, majd ha minden jól megy futás.

Én pozitívan nézem a dolgokat, hiszem, hogy meg tudom csinálni amit elterveztem!

alouette képe

alouette 3845 napja

Atival értek egyet, mint oly gyakran. A terepfutás többféleképpen terheli a lábad, gerinced és ez nem feltétlenül baj, sőt, minden porcikád hálás lenne érte, és a 6 perces tempóért is.

Azt pedig én sem értem, hogyha ennyire kevés időd van, hogy csak ennyit tudsz futni akkor miért kell 4:20-4:30-as tempóban nyomni? Alig futsz mégis hol beteg vagy, vagy sérült...lehet, hogy ezen érdemes lenne elgondolkodnod.

Egy szó jutott eszembe, alázat. Mintha ennek a hiányát érezném mostanában benned, alázat a futás, a saját tested és a kitartó szorgos munka iránt...hova lett?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3845 napja

Mónika drága! Ha dombról lefelé vezet végig az útvonal benne vagyok...:):):)

Lehet, hogy holnap elmegyek valamikor kocorászni, de ma jégpálya volt minden, még gyalogolni is problémás volt.....

Az van, hogy én automatikusan átváltok 4.45-5 perces tempóra, ez nekem a megszokott.

monique képe

monique 3846 napja

csak halkan súgom: a tényleg laza regeneráló tempó lehet a lábadnak is jót tenne. nekem néha csodát tesz az ilyen pici sérüléseknél!

monique képe

monique 3846 napja

Feri! ha egyszer véletlenül jársz Bp-en, légyszi szólj, el akarlak vinni egy igazii kis hillezésre :)) jó? :D

 

amúgy meg nem kell 6percesben futni. az 5 percessel mi baj?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3846 napja

Nem a problémám sok, sőt nagy örömömre nagyon is kevés, a feladat a sok, de megoldom!

RemAti képe

RemAti 3846 napja

aha. :) Akkor fuss lassabban! Egy kicsit sok a problémád!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3846 napja

Nekem domb! Lehet, hogy kissé gyors, de én idegbajt kapnék a 6 perces tempótól, pillanatnyilag most is érzem az egyik lábam, ezért megyek holnap futni, addig is megyek tornázni. Sajnos a gépkocsivezetői tanfolyam a gerinctornával van egyidőben, ezért most pár hét kimarad!

RemAti képe

RemAti 3847 napja

Feri, 4m tényleg nem domb. Egyetértek Mónival csak egy pukli. :) A másik szerintem rossz a gondolkodásod. Az a baj, hogy "minden" edzésed versenytempó közelében van egy adott távra nézve. :)  A terepfutást tényleg szokni kell. Egy kicsit nagyobb koncentrációt igényel a terepviszonyok miatt. Eleinte mehetsz lassabban. Nem lesz rád nézve szégyenteljes. :) Viszont cserében sokat fogsz javulni(A tested olyan izami is megmozgatásra kerülhetnek amit a nem terepen történő futáskor kevésbé vagy egyáltalán nem használsz.) illetve a tested is kap egy kis kíméletet a beton, aszfalt hatásaitól.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3847 napja

Mónika drága! Itt az "Alföld tengersík vidékén" már 2-3 métert is megérzünk! Itt vannak olyan helyek ahol a Kösely-folyónak kilóméterenként 5 cm esése van...meanderezik is rendesen...

A tempómat semmenyire sem befolyásolja, hogy látszanak a debreceni épületek, csak azért írtam, hogy milyen közel van Db,

Az etnikum nem szokott beszólni, részint tudják, hogy ki az apósom, másrészt csodálnak: " Úristen főnök még mindig futsz"

Igazad van a hat fok már némileg károsan hat a teljesítményre.

Terepfutás: nem szándékozom terepversenyeken indulni, max az Oxigén versenypályán, de az nagyon alaposan letaposott földút.

monique képe

monique 3848 napja

hát a 4 méter magasat én nem dombnak hívom, hanem buckának. bocsi...:) és nem igazán számítom úgy hogy lenne bármi hatása egy ilyen buckának az átlagtempómra. itt a budai hegyekben, bocsánat, dombokon, van valódi hatása a szintnek az átlagtempómra...

 

azt nem tudom, mennyiben befolyásolja a tempódat az, hogy látszódnak a debreceni épületek :) (kisbetűvel kell írni amúgy h "debreceni épületek") hacsak nem arra gondolsz, hogy totál sík minden ott...:) az 5-10% etnikum meg biztosan úgy befolyásolja, hogy begyorsítasz, amikor beszólnak :)))

 

a -6 fokot arra mondtam, hogy akkor már az ember nem tudja a maxot leadni, adott pulzus mellett rosszabb a tempó, legalábbis nekem

 

a terepfutásról: fokozatos szoktatással mehetne. nem kell rögtön félmaratont futni versenytempóban

 

 

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3848 napja

Attilám! Már ezt a párszáz méter hepe-hupát is sokszor megérzi a lábam, nemhogy még több km-en keresztül....Ne feledd, mikor Bodaszölön futottam félmaratont, egy erdőben, ha emlékszel rá 3 napig rá sem tudtam állni a lábamra, és 6 hétig nem futhattam.

RemAti képe

RemAti 3849 napja

Miért nem futsz akkor időnként terepen? Bár akkor elkellene egy darabig viselni, hogy lassabb futsz. :)  Viszont a hatását később jól tudnád kamatoztatni.

 

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3849 napja

Ez igaz!

lacika76 képe

lacika76 3849 napja

A minuszokban való gyors futással vigyázz. Az erősebb légzés miatt nagyon ki tud hűlni a légzőrendszer.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3849 napja

A 3325 méteres futókörömből kb. 400-500 méter kissé hepe-hupás földút, ami kissé lassít, valamint kb. 1 km erősen letaposott salak, mármint még nem aszfaltos út, csak salakos, de nagyon jól futható. A kör kezdetén kb. 100 méternél van egy domb, ami kb. 4 méter magas, és kb. 50-70 m a lejtő, ez picit belassít, a pulzusmérő nélkül futok, sokszor teljes gyorsulással felfutok rá, utána van egy pici lejtő, kb. 200 m, majd az előbb említett földút. Mikepércs nagyon érdekes, mivel hosszában kb. középen húzodik a 47-es főút, borzalmas nagy forgalommal ( Debrecen-Berettyóújfalú-Békéscsaba-Szeged) az magasan van kb. 4-6 méterrel, mint a település két széle, mármint oldalsó, de ez földtani képződmény, tehát nem mesterséges, hanem természetes, a településtől ÉK-re már homokos talaj van, és sok az erdő is, a Mikepércs, és a Db tábla között kb. 4 km távolság van, a nagyobb Debreceni épületek jól látszódnak Mikepércs széléről is, a település lakossága 4500 fő, nagyon sok Debreceni kiköltöző van, és van kb 5-10% etnikum is.....

Én nem éreztem hidegnek, főleg egy tempófutásnál nem...

monique képe

monique 3849 napja

lehet utólag szerkeszteni edzést ha még nem jöttél rá.

monique képe

monique 3849 napja

ja -6 fokban külön becsülendő ez a tempó

monique képe

monique 3849 napja

(az utolsó sor nem komoly kérdés)

monique képe

monique 3849 napja

ez nem aszfaltos útvonal volt? akkor milyen terep?

és sztem vízszintes lesz az, ott lent nálatok minden lapos nem? :PP

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3849 napja

Ez még ilyen fenttartható gyorsaság, ez ment volna minden további nélkül 10 kilis távon is!

(Gábor) képe

(Gábor) 3850 napja

Ebben a hidegben ilyen gyors vagy? Egs!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3850 napja

Elnéztem:-6 fok...én meg majd megsültem....

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!