2014.01.01 Szerda, 09:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:16:02

Távolság

14.33 km

Tempó

05:18 p/km (11.31 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
0
Maximum
151

Edzésleírás

Boldog Újévet kivánok Mindenkinek!

Bölcs döntés volt, hogy tegnap 200 m után átraktam  a mai napra a futásomat, tegnap is ment volna, de inkább a biztonság kedvéért ma kocorásztam.

A futás elején totál kihalt utcák, és kb. 150 m látótávolság, a végén már voltak páran az utcán, és kb. 500 m látótávolság.

Érzetre ez már futás volt, nem kocogás!!!

Javul a helyzet!

A lábam jól bírta a futást, bírt volna némileg gyorsabb tempó is .

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:16:02 14.33 05:18 11.31 0 0 151 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3816 napja

Okos gondolatok!

RemAti képe

RemAti 3817 napja

Meszesedés:

A kevésbé használt izületek a mozgás hiánya miatt lassan elkezdenek csonttá alakulni, bennük mész kezd el lerakódni. Nagyon elõrehaladott állapotban két csont akár össze is nõhet. Megelõzése rendszeres tornával lehetséges. Fõleg a gerinc tájékon fordulhat elõ meszesedés, mivel az ember a derekát és a nyakát csak igen kevéssé mozgatja a mindennapi életben, nem is csoda, hogy ezek egy idõ után megmerevednek.

Helyes emelés technika:

 

faxau képe

faxau 3818 napja

Atinál a pont! Rendszeres és szabályosan végrehajtott!! Neked is BÚÉK!

 

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3818 napja

Attilám! Jogos a kritika, hogy nem minden nap csinálom, ebben igazad van, és törekedni fogok, hogy ezután rendszeresen csináljam!

Mónika: 90%-ban ezért fáj a lábam!

monique képe

monique 3818 napja

oké, az lehet h van gerincproblémád de lehet h a lábad nem ettől fáj. nemtudom, lehet h attól tényleg, mondom nem értek hozzá, csak nem vagyok meggyőződve erről :D

meg nem értem miért nem futsz akkor heti 5x ha úgyis emelgetsz 63kg-os zsákokat

RemAti képe

RemAti 3819 napja

Feri sajnálom, hogy nem érted a lényeget. :( Van gerincsérves ismerős. A szakszerűen összeállított gyakorlatoknak és az általa folyamatosan végzet gyógytorna eredménye, hogy teljesen probléma mentes pedig kés alá akarták küldeni! Nálad ezt a folyamatosságot hiányolom. A folyamatosság azt jelenti, hogy minden nap csinálod! A folyamatosan és szabályosan végzet gyakorlatok segítségével rendbe jöhetsz vagy megállíthatod a romlást.(Gerinc körüli mélyizmok, tartóizmok megerősödnek) Zsákemelés meg olyan mint a súlyemelés, ha szabályosan csinálod a mozgást akkor nem lesz probléma, hanem akkor tök mindegy, hogy van gerincsérved vagy nincs.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3819 napja

Mónika, Attilám! Nagyon örülök, az aggódásotoknak, de annak idején 3 orvost jártam végig akik szerint nem a gerinc a problémás, ebből 2 reumatológus volt, egy pedig nem kezdő sportorvos. Majd egy vendég doki, aki az Egri kórházban dolgozott 20 évet a reumatológián fél perc után megmondta, hogy gerincprobléma van, majd egy kedves futótársunk aki itt olvasta a leírásaimat, és szintén nem szakorvos (igaz tanszékvezető a Debreceni Orvostudományi Egyetemen) már egy beszélgetés után megmondta, hogy kezdődő gerncsérv, itt, és itt, majd az általa elvégzett mr vizsgálat bebizonyította, hogy tökéletesen igaza volt, meg azon kivül még 3 kisebb problémát, ami szintén gerinc probléma ( kezdődő meszesedés stb...) vele való konzultáció, ennek az eredménynek az ismeretében a reumatológusokkal való konzultáció, majd gyógytornásszal való konzultáció eredményeképpen erősen korlátozva (heti 3) futhatok, de közben sokat kell tornáztatni, gyógyvízben áztatni, stb....ja emelés erősen korlátozva, nem nagy súlyokat......ha! ezeket betartom igen nagy valószinűséggel nem kell operálni soha, és futhatok!

Ezen dolgokat 1,5 éve már végigzongoráztam, csak fizikai munkát végezni nem kellene, most nem a 10-20 kg-s súlyokat emelgetni tilos, hanem 25-30 kg-nál nehezebbeket nem kellene...ennek örömére én 2 het 63 kilós zsákokat emelhgettem....itt van a bibi....

Akinek a gerincével van probléma, az sok esetben átsugárzik a lábára is, konkrétan a hátsó combjába.....

Tehát edzés mértékkel, sok pihenővel. de engem alapjában nem fáraszt ki, hogy 4.55-ös tempóval kell 15 kilit futnom.

tehát ez van, ha nem emelgetek nincs probléma!

monique képe

monique 3819 napja

RemAtinak most tényleg igaza van

 

mármint én nem értek a gerinchez, de ha ez ekkora problémát okoz, akkor többet kéne vele foglalkozni h meg legyen oldva szóval egyetértek RemAtival

 

egyébként én egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról h a gerinced miatt fáj a lábad,

 

de már mondtam nem értek hozzá, meg nincs infóm se sok a helyzetedről :) csak egyszerűen nem vagyok róla meggyőzve, nem olvastam itt olyat az edzésnaplódban/blogodban, ami alapján meg lennék győzve

RemAti képe

RemAti 3819 napja

Sok mindent leírsz, de tenni is kellene valamit, ha probléma van a gerinceddel akkor valamit tenni kell. Gyógytorna megoldás? Akkor előtte nem árt elmenni a megfelelő szakorvosokhoz aki/akik esetleg összeállítanak neked egy gyakorlat sort vagy többet a problémáidra, amit neked folyamatosan végre kellene hajtani! Lehet, hogy hónapokig nem futhatsz, de elsődleges az hogy a minden napokra a tested rendben legyen. Ez is az alapok része és nem csak a futás! Tudod ép testben ép lélek! Ha rendben vagy akkor ellehet kezdeni futni. A hosszútávfutás türelmet és erős önkontroll igényel, mert ha nem figyelsz oda erősen igénybe veszi a szervezetet ami később sok negatív formában jelentkezhet a szervezetedben! Amúgy én kisebb-nagyobb megszakításokkal, de 34 éve sportolok és nem 5 éve! :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3819 napja

Attilám! Több, mint 5 éve futok! Azért ennyi idő alatt csak sikerült valamit összehozni, és valamilyen szintű alapokat is! Nálam nem az a probléma, hogy le tudok-e futni 20 km-et, vagy hogy heti 5 futást össze tudok-e hozni. Nálam az a kőkemény igazság, hogy a fizikai túleröltetéstől meg kell óvni a gerincemet, és szorgalmasan tornáztatni kell, ha ezt sikerül akkor tudok futni elég szép tempóban, heti 3 alkalommal. Tehát nálam a gerinc állapota a kulcs a futáshoz. Ha jó állapotban van akkor el lehet azon vitatkozni, hogy egy félmaratont 1.30, vagy 1.38 alatt tudok lefutni, ha problémamentes a gerinc! Ha viszont problémás, mint most az elmúlt pár hétben akkor tök mindegy, hogy 5.30-as, vagy 6 perces tempóban futok, mivel mindössze azon cél szolgál, hogy fussak. Ilyen esetben előszőr a gerincet kell rendbetenni, utána kell ilyen-olyan tempóban futni különböző távokat! Tehát leírom mégegyszer, nálam lehet, hogy a lábamat fájlalom, de az a gerinc miatt fáj, nem azért mert túlerőltettem stb...tehát az egész futáshoz a gerinc a kulcs!

RemAti képe

RemAti 3819 napja

Nem az eredményt kell hajszolni, hanem felépíteni az alapokat. :) Nem vagy türelmes. BUÉK!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!