yeppster erősport

2014.02.08 Szombat, 00:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:00:00

Megmozgatott súly

110 kg

Edzésszakaszok

Idő Súly
(kg)
Sorozat Ismétlés Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:00:00 110.0 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

holovacz képe

holovacz 3796 napja

:)

yeppster képe

yeppster 3796 napja

pontosan, kisokos:) a lenyeg a mozgas:)

holovacz képe

holovacz 3796 napja

A callanetics nem fittnesz, egy Callan Pinckney nevű hölgy találta ki, aki gerincferdüléssel, csípőficammal és dongalábbal született, ezért hét évig volt sínben a lába gyermekkorában... majd amikor járni tudott, balettre iratták, hogy javuljon a mozgáskoordinációja... fiatalkorában megszökött otthonról a jómódból, életútja kalandos (nem írnám le részletesen :)), alkalmi munkákból tengődött, élt nomád törzsek között, utazgatott, borzasztóan lefogyott, állandó fájdalmai voltak, legfőképpen hátfájás... Amikor visszatért Amerikába, elkezdett kidolgozni olyan gyakorlatokat, amelyek pozitívan hatnak a testére, felhasználva az anno balettórákon szerzett tapasztalatokat... ráött, hogy néhány pozíciót elég pár mm-rel megváltoztatni, máris jótékonyan hat a fájdalomra... Tulajdonképpen ez a torna is saját testsúllyal végzett gyakorlatokból áll, nincsenek segédeszközök, nincsen zene, és ahogy mondják: 'Nála semmi sem emlékeztet a fitness-stúdiók hangulatára: neonfény, padlószőnyeg, agyonklórozott úszómedence, egyszerre rángatózó, izzadó embertömeg...' Ő azt vallja, kopott melcsialsóban, lukas pólóban is elvégezhető bármilyen torna, felesleges drága 'fitnesscuccokra' költeni, az nem befolyásolja az elvégzett munkádat, helyette elköltheted utána ugyanazt a pénzt 'értelmesebb' dolgokra is utána... akár kisebb méretű ruhaneműkre... :) Vagy 15 éve találkoztam ezzel, és nagyon megszerettem, szimpatikus volt az egész elképzelése a mozgásról... Most már beépítgetek 'hagyományos' fitness-edzéseket is a változatosság kedvéért, de a callaneticset szeretem legjobban csinálni (tény, mostanában hanyagolom, ejjj), és bár nem kell hozzá, csak max egy kapaszkodórúd, mégis keményebb a legtöbb tornafajtánál... Amit Te írsz, az tulképp a fegyencedzésnek elkeresztelt torna, nem? Kis helyen nagy erőt kifejteni, segédeszközök nélkül, saját súlyoddal ... valahol még hasonlít is a kettő egymásra... végülis mindegyis, mozogjunk az a lényeg ...  :)

yeppster képe

yeppster 3796 napja

Ja utananeztem, nem ugyanaz a ketto, a tied valami ujszeru fittnesorulet, amely a balett es a joga illetve a hagyomanyos testmozgas elemeit otvozi, az enyem szimplan ugyanaz, melyet mar az okori gorog sportolok is csinaltak testmozgaskent. De gondolom mindketto hasonloan jo, a celnak megfelelo.

yeppster képe

yeppster 3796 napja

Nincs uj a nap alatt, nem en talaltam fel az otthoni sajat testsullyal valo mozgast: huzodkodas,tolodzkodas,guggolas,hid,fejenallas,labemeles,fekvotamasz ,semmi nem az ordogtol valo:):):)

holovacz képe

holovacz 3796 napja

Ezt először mindig callaneticsnek olvasom ahogy ránézek, de azt én szoktam csinálni :) Mondjuk magának is jól állna biztos egy-két gyakorlat abból, sőt sztem jobban is menne, mint nekem, mert állítólag maga egy igen hajlékony medvefajta :):) Repesve várom, mikor lesz a megmozgatott súly 109... aznap majd kap egy meglepetést... mondjuk meglepetésszerűen nem firkálom össze az edzésnaplóját :):)  Egészségére!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!