lacika76 futás

2016.09.11 Vasárnap, 09:01:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:33:24

Távolság

21.39 km Szint: 67 m

Tempó

04:22 p/km (13.74 km/h)

Edzésleírás

Verseny neve: 31. Wizz-Air félmaraton

Időpont, helyszín: 2016.09.11. 9:00, Budapest, Petőfi csarnok mellett

Frissítés: verseny előtt kb 35 perccel egy gél, majd 7-8km között még egy. A többi frissítőponton csak víz! Végig póló nélkül futottam, ami jó döntésnek bizonyult. :-)

Mért táv: 21.39km (start mérőszőnyegtől a cél szőnyegig), szerintem most kicsit hosszabb volt a táv, mint 21.1, mert az órám mindig kevesebbet szokott mérni a hivatalosnál. Most több lett.

Rendezés: nekem már nagyon tömegesített rendezvénynek tűnik így 5 év távlatát tekintve. Ennek ellenére nem volt különösebb gond. A frissítésnél azért volt küzdés, hogy mikor, hogyan adja oda a frissítő italt. Nagyon szimpatikus ötlet, hogy a frissítőpontok után néhány tíz méterre hulladékgyűjtő konténerek voltak, így oda be lehetett dobni a poharakat.

Előzmények, bemelegítés/verseny: egy héttel ezelőtt volt egy felmérő verseny (Városliget, Family Run fm?), ahol a pillanatnyi erőnlétet mértem fel. Akkor a 4:16-os tempó megfutása volt a cél. Mivel kétséges volt a pálya hossza, csak saccolni lehetett a valós megfutott távot. Mindesetre azt látni lehetett, hogy a Wizz-Air fm-en, ahol azért hellyel-közel pontosan mérik a távot, nem fog menni 1:30-on belül menni. Egyetlen egy referenciának tűnő érték lehetett, hogy Vörös Tibor futótársam pont 5 perccel futott gyorsabbat, mint én. A Wizz-Air-en pont 5 perc lett. Mindkettőnk arányosan futott lassabbat, így nagyjából ugyanazt a kondit hoztuk, mint egy hete. Gyakorlatilag nem fogott ki rajtunk különösebben a meleg.

A bemelegítés jól sikerült, annak ellenére, hogy kicsit enerváltnak éreztem magam. Talán azért is, mert ezt még pólóban futottam. (Elég szépen leizzadtam)

A szokásos pár km kf., majd 1km 50/50m váltogatós. Kicsit éreztem a jobb combhajlítót, de nem volt vele gond a verseny alatt. Akkor viszont lett volna, ha ezt a bemelegítőt nem végzem el.

Gyakorlatilag minden stimmelt, időben be tudtam állni a rajtzónába, ami a Wizz-Air-nél nem is olyan könnyű, a dobosok színpadja miatt.

A szokásos hangulatfokozó most sem hiányzott, a dobos csapat ismét hozta a formáját.

Kerekes székesek, OB-s futók, majd az 1-es és a többi zóna következett. Volt egy perc csúszás a rajtnál, ami azért érdekes, mert eddig ez sosem fordult elő.

10, 9, …. kűrt…

Az első 10km szerintem nagyon jó lett. Ugyebár volt benne Andrássy út, Lánchíd körforgalom, majd hídra fel-le, lejtő-emelkedő, Alagút futás, majd a budai rakpart.

Amikor erősebben megfutok egy-egy szakaszt, egy kis emelkedő is jelentős plusz energiát kívánhat, ezért a körözgetés, után a rakpart kicsit kivett az erőből. Az eddigi leggyorsabb 10-es szakaszom itt nem volt jelentősen gyorsabb, de mindig éreztem, hogy a második blokk már picit lassabban megy csak. Ugyebár az ELTE után a Szabadság hídra fel, majd éles fordító jobbra le a macskaköves részre, majd a Soroksárin szintén éles fordító le a pesti rakpartra szintén sok energiát elvett, ezért az ÁT 4:20 fölé ment. Szerencsére (gondolom a jó frissítésnek köszönhetően), keményen tartottam a tempót (4:20 fölött picivel), így a lendület nem hagyott sokat alább. A Nyugati téri emelkedő sem volt vészes, így a tetejétől lefelé menet már tempót váltottam ismét ~4:20-ra. Tavaly ezen a részen már csak 4:40 körüli ezreket tudtam, és nagyon kellemetlen volt a futás. Az utolsó 3-4km-t már ezzel a lendülettel futottam meg, sőt a befutónál volt egy kis csatázás is. :-)

Örültem, hogy találkoztam Hodovánszki Csabival, akit a Nyugati téren az emelkedőnél értem utol.

Mivel én és Tibi között 5’ különbség volt az egy héttel ezelőtti versenyen, így úgy gondolom ez egy reális teljesítmény. Érzésre a combhajlítót dolgozta meg a futás, így most a láb volt a leggyengébb láncszem. Úgy gondolom, hogy az építkezés miatt elmaradt alapozó edzés miatt ez egy optimális teljesítmény. Idénre komoly alapozót tervezek, így sokkal jobb eredményre számítok a jövő évi fm-ekre.

 

Road-X: 3621.14km

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21.1 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 2829 napja

Köszi srácok! Azért annyira meleg nem volt. Részemről csak a Dunapart volt erősebb, a többi ok.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 2834 napja

Ilyen melegben ez egy szuperjó eredmény!!! Tessék szives majd jőnni a tavasszal Debrecenbe a Rotaryra, ott elvileg hüvös szokott lenni-néha nagyon is....legalább futunk egy jót!!!

RemAti képe

RemAti 2835 napja

Érdekes a BSI még a megszerzett FM bajnokság miatt sem képes egyszer sem eltalálni a távolságot. Sokan mértek ennyit mint te szóval reális távolság és +- szint.

RemAti képe

RemAti 2835 napja

Gratulálok! Ebben a meleg mikor sokan fejreálltak komoly idő. Még jó, hogy nem az OB indultál, mert ott kötelező a mez. :)

lacika76 képe

lacika76 2835 napja

Köszi!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 2836 napja

Hajrá!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!