2016.10.23 Vasárnap, 09:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:12:26

Távolság

14.6 km

Tempó

04:58 p/km (12.09 km/h)

Edzésleírás

üdvözletem Mindenkinek!

Ma pulzusmmérő nélküli normál futás volt, csak a stoppert vittem magammal, a cél végig tartani az 5 perces tempót. Jelentem, hogy sikerült, sőt szinte végig gyorsabb is voltam egy árnyalattal. Normál tempójú futás volt, csak néha kellett picit a "gázra lépni" . 11 km környékén volt egy kicsi mélypont, de egy kis mozgáskoordinációra figyelés, és egy pici pörgetés után lazán legyőztem! 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:12:26 14.4 05:02 11.93 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

RemAti képe

RemAti 2791 napja

Lőrincz Olivér állóképesség specialista edző

Emlékeztek? Nem is olyan rég írtam pár sort arról, hogy mennyire fontos lenne, ha a netről letölthető edzéstervek precízebbek lennének a sebesség megadásánál és... ne csak lassú, gyors, közepes, iram, nagy erővel, intervall szavakat olvashasson az érdeklődő, de kapjon konkrétumot is. Nem olyan nehéz ez, alapszintű edzői képzettségnél már elvárható kéne legyen. Erre nem megint belefutok egy magyarázó cikkbe, amiből pont a lényeg hiányzik, hogy használható legyen az edzéseken és ne csak a fejünk táguljon? Na nem baj, majd akkor leírok én pár sebesség ajánlást, hogy pontosabb ismereteitek legyenek magatokkal kapcsolatban. A cikkben szereplő három terminus a fartlek, tempó, intervall. A fartleknél fontos leírjam, hogy a gyorsabb részek és a lassabb részek aránya játékosan, "össze-vissza", a futó kénye-kedve szerint alakul. A tempó már kötöttebb 10-60p hosszban jellemző leginkább. Az intervall is változó hosszú és intenzitású, mind az intenzív mind a pihenő rész vonatkozásában és persze az ismétlésszám is változékony, de előre meghatározott. Ezek mindig a versenyző állapotától, a felkészülési szakasztól és edzés és versenycéltól függenek legnagyobb mértékben és legalább olyan fontos tényezők, mint maga az intenzitás. Könyvet lehetne megtölteni az összes variáció leírásával, így kiemelnék néhány jellemző feladatot mindhárom edzéstípusból és ezt párosítanám pár jellemző félmaratoni tudás-szinttel. Bonyolítja a képet, hogy ezek a sebesség értékek nem állandóak, a forma alakulásával változnak és ugyanazon tudású atléták között is lehet valamennyi különbség (és itt be is jön a képbe a pulzusmérés, mint aktuális állapot jelző, amivel most már tényleg nem bonyolítanám tovább a dolgot...). Mégis úgy gondolom, ahhoz, hogy legalább felületesen képbe kerüljön az amatőr futó, mit kellene jelentsenek sebességben számára ezek a feladatok, a következő pár adat hasznos lehet. Egy kimért pályán, vagy gps méréssel a sebesség könnyen számolható, vagy mérhető.
Natáhát vágjunk is bele: A sebességek perc/Km értékek

Félmaraton: 2:00
A fertlek lassú rész 7:00, a gyors 5:40.
30p tempó: 6:00
3x8p intervall, R2p intenzív rész: 5:20 regeneráló rész: 7:10

Félmaraton:1:45
A fertlek lassú rész 6.20, a gyors 5:10
30p tempó: 5:15
3x8p intervall, R2p intenzív rész: 4:45 regeneráló rész: 6:30

Félmaraton:1:30
A fertlek lassú rész 5.30, a gyors 4:20.
30p tempó: 4:30
3x8p intervall, R2p intenzív rész: 4:00 regeneráló rész: 6:00

ja és az eredeti cikk: http://www.runnersworld.hu/…/51658-mi-a-kulonbseg-a-fartlek…

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 2801 napja

Akartam végre egy olyan futást amikor nem nézem rendszeresen a pulzusmérőt, mindössze pár kilinként nézek rá a stopperre, meg kiváncsi voltam, hogy hogyan birom az 5 perces tempót hosszabb távon.

monique képe

monique 2801 napja

jól nyomod. ez gyorsabb, mint amit én írtam kezdésnek, de ahogy gondolod :)

lassukapitany képe

lassukapitany 2802 napja

Üdvözlet! :-D Jó gyors vagy továbbra is! :-) Egészségedre!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!