2011.02.01 Kedd, 12:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:01:25

Távolság

11 km Szint: 1 m

Tempó

05:35 p/km (10.75 km/h)

Edzésleírás

Üdv Mindenkinek!

Ma tekintettel a hideg időre, valahova 10,6-10,8 km/h sebességre szerettem volna belőni a sebességemet, pont eltaláltam.

Gondos bemelegítés után, indultam futni, az első 500 méteren közepesen erős szembeszél fújt, nem volt nagy élmény -8 fokban szembeszél....szerencsére a futásom végére elállt!

Majd befordultam, és már oldalszélként nem okozott problémát. Néhány perc múlva sikerült felvenni egy jó ütemet, és azt gyakorlatilag végég tartani tudtam, nagyon kellemes volt, tudtam volna gyorsabban is menni, de ez nagyon kényelmes volt.

Részidők: 2,5 km 13 perc 50 mp kb. 10,8 km/h

3,4 km 18 perc 50 mp kb. 10,8 km/h

10 km 55 perc 48 mp kb. 10,8 km/h

11 km 1 óra 1 perc 25 mp kb. 10,8 km/h

Ez igen, végig tartani tudtam a sebességet, gyakorlatilag max. 0,1 km/h eltérések voltak összesen. Az utolsó 150 métert alaposan megnyomtam, és ismét számomra is hihetetlen sebességre gyorsultam.

Az első kör nagyon jól ment, a másodiknál a jobb lábam kicsit vacakolt, de nagyon messze nem vészesen, néhány perc múlva semmi probléma nem volt, a 3. kör ismét nagyon kellemes volt.

Viszont egy kocsi, ami akkor állt ki egy kertből ismét majdnem nekem tolatott, de most legalább lépésben jött, és 1-1,5 méterre elkerültük egymást, viszont több helyen nagyon el van jegesedve a futóútvonalam. Miután kifújtam magamat, a lábam tökéletes állapotban leledzet.

Holnap 13 km! Ha minden igaz, némileg már javul az idő....úgy legyen!!!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:01:25 11 05:35 10.75 1 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

monique képe

monique 4892 napja

jobb lábfej: a teteje?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4893 napja

Ja kérem aki éjszakás volt, és 11 30-kor ébredt fel, és 30 perc múlva már ment is futni....

Most nem is siettem annyira!

Nekem is többet kellene nyújtani....!!!!! Jó ötlet!

Köszönöm szépen!

MungDaal képe

MungDaal 4893 napja

Ja kérem aki délben indul futni, alapos bemelegítés után, annak megy az 5:35! :)
Hétfő este nyújtottam edzés után, döbbenetesen kötötté váltam az elmúlt fél év során ...

Egészségedre!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4893 napja

Hát elég nehéz meghatározni, talán a jobb lábfej, bal sípcsont, de inkább mindegyik, de fél perc után semmi probléma, sőt még annyi sem kell. Futásnál viszont semmi gond, tökéletesen megy....utána is már 10 perccel tökéletes minden...jó kérdés! este szoktam néha érezni, pl. ma este

De viszonylag ritkán!

monique képe

monique 4893 napja

fantomfájdalom nekem 1-1 rossz (azaz nem tökéletes) lépéstől van néha. ez a nehéz elindulás mit jelent? melyik izom nem akart működni?

én a garmin nélkül ha elég lassan kezdek akkor begyorsulnék a táv 2. felében, ha pedig túl gyorsan akkor ellenkezőleg, szóval ez a tempótartás egy bonyolult kérdés, de amikor az első 5km-em lefutottam egyben, akkor nem volt garminom és a pulzust se kontrolláltam, és végig egyenletes tempóban futottam, szóval volt már ilyen végül is...

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4893 napja

Pontosan nem tudom a sebességemet, mivel nem mértem, szerintem kb. 13 -14km/h környékén lehet, de hatalmas nagy léptekkel, mint egy kengurú futottam le, de lehet, hogy tévedek, nem tudom. 150 méteres távon nehezen tudom mérni, mert pl pontosan kellene lemérni a távot is...

A jobb lábam külső boka feletti, és térd közötti része, tehát a lábam külső része volt olyan, hogy mintha bele akarni állni a fájdalom, pontosabban beleszúrni, de mikor nem figyeltem oda, el is múlt...miért jelentkezik ez a fantomfájdalom?

Nekem mindig a fülem, és a homlokom szokott fázni, néha még sapka alatt is. A mai napban az volt a különleges, hogy gyakorlatilag végig pontosan ugyanaz volt a tempóm, neked volt már ilyen, mindenféle pulzusmérés nélkül?

Ja visszatérve a lábproblémára, most este jeletnkezett 1-2 órára, nem fájdalomnak hívnám, mondjuk úgy, hogy nehezen tudtam elindulni, viszont 20 m után semmi probléma nem volt. De csak 1-2 órára.

monique képe

monique 4893 napja

ja, jéggel vigyázni!

monique képe

monique 4893 napja

az utolsó 150m-en mi volt a tempód? kíváncsi vagyok h mit hívsz hihetetlen sebességnek!

a jobb lábaddal mi volt a gond? mondjuk fantomfájdalomnak hangzik abból amit írsz, h elmúlt hamar.

kérdésedre válaszolva, a hideget én nem nagyon érzem, nem igazán zavar, de talán csak azért nem, mert lassan kocogok, ennél az alacsony pulzusnál nem kell mélyre szívni a levegőt.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!