Simkó Úszás

2012.03.09 Péntek, 08:32:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:14:00

Távolság

2.5 km

Tempó

29:36 p/km (2.03 km/h)

Edzésleírás

200 mell   bemelegítés ,  250  gyors , 100m   gyors láb , 100 páros karú  hát ,  400  gyors uszonnyal ,  100  hát  , 100  gyors  , majd ismétlés

tanulság :  ennyit még   soha nem úsztam !

                - a kettes  levegővételről   lassan át kéne   állni   a hármasra ! 

                - a   lábat  kell   erősítenem

                - a ritmus  nagyon fontos  (   pedig ezt már egy hónapja  megmondta  az öltözőben   egy   lakodalmas zenész  - hülye szakmai   soviniszta - gondoltam akkor  )

               

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:14:00 2.5 29:36 2.03 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Simkó képe

Simkó 4491 napja

oké emésztem , de hol lehet venni ?

  Másrészt  úgy  érzem  , hogy  stabilab    úszáskészség ,   vízfekvés  kell    ahhoz ,hogy  a teknőc  előnyömre váljon . Miért is ?

  mert a teknőc  kb   30 -40 %  -al belassít (?) ,ha   ezt  az én tempómból  levonom   akkor   félek  beállna   a titanic effektus  ( gondolom ) . Vagy ha   kombinálom   uszonnyal  .  Azt viszont én is  olvastam   a  napokban ( értekezés a teknőcről  -  neten találtam )  , hogy   az elvitathatatlan érdeme  a használatának  , hogy   optimalizálja , helyére    rakja   a kartempót ,  sok   egyéb  mellett .

   Egyébként ez   magyar  találmány !

 

BZS1000 képe

BZS1000 4491 napja

Egy edzés során a teknőc használatakor beugrott a ritmus, azóta érzem. Ez nem is oly régen történt. Szóval a kartempónál azt tudtam, hogy a tempó az elejétől a végéig fokozatosan kell, hogy gyorsuljon de azt nem tudatosította bennem senki csak a teknőc, hogy hogyan van illesztve, szinkronizálva a két kar tempója. Nem okoskodom, csak mesélek. Az előre nyúló mondjuk bal kéz mindaddig nyúlik előre és picit süllyed a vízfoás pontja felé amíg a húzó hátsó kéz jó hosszan ki nem húzta magát és előre nem érkezett, sőt már a vízbe is ért és elindúlt előre. Addigra az elöl lévő kézről volt ideje a buborékoknak távozni amelyek köztudottan az úszó ellenségei. Na akkor indul el a ba kéz az útján.

Tök olyan a ritmus mint a K1 kajakosoknál, nem mint a szélmalomnál. Jaj de jó is úszni.

 

teknőcözzél minél többet Józsi mert kegyetlenül képbe hoz.

 

üdv

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!