Hogyan működnek a kihívások

A kihívások az Edzésonline legújabb funkciója, amely segítségével különböző kihívásokban mérettetheted meg magad, extra motivációt adva ezzel az edzéseidnek.

Kérdés: Milyen kihívásokhoz csatlakozhatok?

Válasz: Minden olyan kihíváshoz csatlakozhatsz, amelyhez szeretnél. Nincs semmilyen korlátozás a csatlakozással kapcsolatban, ha regisztrált és belépett Edzésonline felhasználó vagy.

Kérdés: Milyen típusú kihívások léteznek?

Válasz: Jelenleg 4 különböző típusú kihívás létezik:

  • Kilométergyűjtő kihívás, melyben futva, úszva, vagy kerékpározva kell összegyűjtened a kihívásban meghatározott távolságot
  • Szintgyűjtő kihívás, melyben futva vagy kerékpározva kell összegyűjtened a kihívásban meghatározott szintkülönbséget
  • Edzésszám kihívás, melyben egy tetszőleges sportban kell összegyűjtened a kihívásban meghatározott edzésszámot
  • Sebesség kihívás, melyben futva, úszva, vagy kerékpározva kell egy adott távot megtenned

Kérdés: Mely edzések számítanak bele a Sebesség típusú kihívásba?

Válasz: Egy sebesség típusú kihívásnál meg vannak hirdetve, hogy milyen hosszú edzésekkel nevezhetsz a kihívásba. Például egy 10km-es sebesség kihívásba jellemzően minden olyan edzéssel részt vehetsz, amely minimum 10 km, de maximum 11 km hosszú. Ez az információ minden ilyen kihívás leírásában megtalálható. Természetesen a legjobb eredményt akkor érheted el, ha minél közelebb futsz a 10 kilométerhez ebben az esetben.

Kérdés: Stravaból szinkronizált edzéseim megjelennek a kihívások között

Válasz: Természetesen minden edzés szerepel a kihívások között akár kézzel lett rögzítve, akár GPX file feltöltéssel lett létrehozva, vagy Stravaból lett importálva.

Kérdés: Mikor csatlakozhatok egy kihíváshoz. 

Válasz: A kihívásokat kezdetük előtt néhány nappal megnyitjuk csatlakozásra. A csatlakozás pedig a kihívás befejeződéséig tart. Menet közben is bármikor csatlakozhatsz egy kihíváshoz.

Kérdés: Egyszerre több kihíváshoz is csatlakozhatok?

Válasz: Igen, semmilyen korlát nincs, amely megakadályozna, hogy csatlakozhass bármely kihíváshoz.

Kérdés: Egy edzésem több kihívásban is szerepelhet?

Válasz: Igen. Egy edzés minden olyan kihíváshoz hozzá lesz rendelve, amelyhez csatlakoztál és amelynek a feltételeinek megfelel. Tehát például egy 10 km-es futásod részt vehet egy futás kilométer gyűjtő és egy szintgyűjtő kihívásban is, amennyiben beleesik a kihívás idejébe.

Kérdés: Ha menet közben csatlakozom egy kihíváshoz mi történik a korábbi edzéseimmel, amelyek megfelelnek a kihívás feltételeinek?

Válasz: Akármikor csatlakozol egy kihíváshoz az Edzésonline megkeresi az adott kihíváshoz megfelelő edzéseket és hozzárendeli a kihíváshoz. Tehát, ha például az utolsó nap csatlakozol egy májusi kihíváshoz, akkor is az összes régi májusi edzésed elemezve lesz.

Kérdés: Ki tudok lépni egy kihívásból?

Válasz: Igen, bármikor ki tudsz lépni egy kihívásból. Ekkor az eddig hozzárendelt edzéseid el lesznek távolítva a kihívásból. Viszont bármikor újra tudsz csatlakozni és akkor az edzéseid ismét megjelennek.

Kérdés: Publikusnak kell lennie az edzésnaplómnak, hogy csatlakozhassak egy kihíváshoz?

Válasz: Nem, privát edzésnaplóval is lehet csatlakozni. Viszont azoknak az edzéseknek az alapadatai illetve az összesítésed láthatóvá válik a kihívások oldalon. Az edzéseid részletei azonban továbbra is privátok maradnak. Az alábbi adatok láthatóak maximálisan egy edzésedről egy kihívásban.

  • Sport
  • Edzésidő
  • Távolság
  • Szint