Online Edzésnapló Gépház
Létrehozta: sepi | 2006-11-16 21:51:33-kor
Ebbe a topicba lehet írni, minden az Online Edzésnaplóval kapcsolatos észrevételt, kérést, kérdést, örömöt, bánatot, amire megpróbálunk gyorsan és okosan (no ezt azért nem ígérjük
) válaszolni is.
Üdv,
Gépház:-)
Mailküldés javítva. Szerkesztő nekem remekül megy mindenhol ff és ie alatt, chromban látom amit írsz, megnézem... Esetleg ff-ben és ieben törölj cachet...
Előzmény: pecsenye (1339)
knor1982: az én workaroundom erre a 4.25-ös problémára, hogy ha nem egész számú kör volt (pl. egynegyed kör már két tizedesjegyet akar ugye), akkor 0-t írok be körnek, és tuti észreveszem ha nem jó a táv hozzá, mert 0km-es távot úgysem enged menteni :))) szerencsére!
Előzmény: knor1982 (1336)
szintkülönbség nem kötelező, a táv igen... ha nincs fix táv hozzá, akkor ilyenkor beírok 0,1km-t... :(
Előzmény: Sneci-ke (1338)
Egy apró technikai problémám van;
a Mozilla Firefox nem engedi alkalmazni a szövegszerkesztés alatt a vágólapot, a másik viszont hogy az Explorer nem nyitja meg az általam írt blogbejegyzéseket. Mit lehet ezzel tenni...?
igen arra. chrome-ban is kipróbáltam, ott az üzifalnál müxik, a fórumnál viszont nem jön fel a szövegszerkesztő ikonsora..
Ja: és két napja nem kapok értesítést a hozzászólásokról
más bajom nincs..:) egyelőre:)
Előzmény: sepi (1337)
Szia!
Új edzőhelyet szeretnék felvinni, egy fitness termet. Elvileg "Opcionálisan megadhatod, hogy a edzőhelyed milyen hosszú és mennyi szintkülönbséget tartalmaz.". Viszont úgy tűnik, hogy kötelező a mező, mivel kitöltés nélkül nem lehet elmenteni.
Köszi.
Szia Sepi,
egy hibát és pár ötletet írnék:
a hiba: ha be van állítva egy bizonyos futó útvonal, akkor ha edzésfelvitelnél kiválasztom, akkor természetesen kitöltődik automatikusan a hozzá tartozó táv is. Ezt persze meg tudom változtatni, ha pl. a táv 4km, de én mondjuk 4.25 km-t futottam beírom/javítom 4.25-re az értéket, amit el is fogad. Azonban ha később módosítom ezt az edzést, a táv értéke automatikusan visszaáll az alapértelmezettre. Meg lehetne oldani valahogy, hogy az általam beírt érték maradjon módosítás során is meg?
ötlet1: nem lehetne egy olyan űrlapmezőt is csinálni, ahova linket lehetne megadni? Nekem pl. pár napja van megfelelő eszközöm hozzá, gps-el követem a futásomat, melyet a http://sportypal.com/Workouts oldalra tudok automatikusan feltölteni. (a Nike-nak is van ilyesmi oldala) Ennek a linkjét most az edzés leírása mezőben adom meg, de ott nem kattintósan jelennek meg a linkek. Spam ellen lehetne védekezni úgy, hogy erre a mezőre fehérlistát létrehozni, mely kezdetű oldalak linkelhetők be.
ötlet2: az edzés felvitelekor checkboxokkal megjelenhetnének az űrlapon a felhasználó által rögzített vásárolt sportszerek, ruhák. Gyorsan be lehetne pipálni, melyik edzésen melyik eszköz/ruha volt használatban. (ha már van ilyen funkciója az oldalnak)
ötlet3: az oldalon találhatóak edzésprogramok. Jó lenne, ha valamelyiket kiválasztva, majd ha pl. a program heti 3 edzést ír elő a heti 3 kívánt napot kiválasztva automatikusan kitöltené az edzésnaplót (a végzendő gyakorlatokkal), mint Tervezett edzés.
hopácska: linket akartam csinálni egy hozzászóláshoz. feldobott egy üres lapot a böngésző (firefox).. és semmi. megnézed? köffi
Vmi bibi van az "Uj edzes felvitele" funcional a datumozassal. Hiaba kattintok mondjuk jan.25-nel az "Uj edzesre", amikor feljon az "Uj edzes felvitele" oldal, mar a mai datumot mutatja, es oda is rogziti, ha nem allitom vissza.
Jo-jo, tudom, tessek aznap konyvelni az edzest, amikor megcsinaltuk, ne visszamenoleg, de ez azert egy kicsit eros noszogatas, nem? ;o)
Yeahhh.. Az edzésszűrés remek! A kedvencek mai edzései szuper:) Érzem, h nemsokára mindenki itt fogja méricskélni a távjait és nem a mapmyrun-on:):) Gratula a fejlesztésekhez
Igen, igen. Mindkettő listán van. Pont az évösszahasonlítóval jön majd ki az új grafikon motor.
Előzmény: oleandro (1327)
Kedves Sepi, ez is sorra kerül majd?
- Mivel már komoly múltre tekint vissza az edzséonline
, jó lenne, ha a rendszer képes lenne nemcsak havi és heti, de éves bontásban is prezentálni a statstikákat....
- A cucc statisztikákban csak 1 naptári éven belül lehet megnézni, mennyit koptattam a cipőimet. Itit nem lehetne eszközölni egy olyan változtatást, hogy több év adatait is összesítse a rendszer?
Előzmény: sepi (1316)
Joci, csak elszúrtad a formázást a sok képnél. Elcsúszott jobbra a kép ezért látsz ürest, megvan minden. Mindjárt kijavítom neked.
Előzmény: mjoci (1323)
Kedves Gépház.
Nagyon jók az új funkciók, de a blogoknál gond van. Az új valahol elveszik, csak a listában látszik, megnyitásnál a korábbit lehet olvasni.
Újdonságok az edzésonlinon:
Apró javítgatások mellett immár szűrhető az edzéslista sportág, versenyek, vagy kedvenc felhasználók alapján is.
Frissítettük a képmegjelenítő galériát, valamint a szövegszerkesztő felületet is.
Az oldalt átállítottuk jQuery alapokra, aminek az áldásos hatását meg fogjátok hamarosan tapasztalni az új funkciókban. Terveink szerint tavaszig bevezetjük az összes fejlesztés alatt lévő újdonságot, ezért hetente, kéthetente fogtok új szolgáltatásokkal találkozni. Sportoljatok sokat és használjátok őket!
Mivel ma reggel cseréltük ki az oldal alapjait, ezért elképzelhetők kissebb hibák (bár sokat teszteltük és nem találtunk eddig:-)). Ha bármit találtok, jelezzétek és gyorsan javítani fogjuk.
Üdv,
Sepi
A lovaglásnál is így van :(
A „Statisztikák” között viszont már szerepel a lovaglás is
Előzmény: Inkábbíjász (1311)
Hatalmas gigamega köszönet az íjászatért!!! :)
Viszont a naplóban a havi és éves listázásban nem jeleníti meg nekem ezt az újat (precíziós sport) valamiért. Ennek utána lehetne nézni?
Köszi előre is!
2 kér(d)és:
- Mivel már komoly múltre tekint vissza az edzséonline
, jó lenne, ha a rendszer képes lenne nemcsak havi és heti, de éves bontásban is prezentálni a statsxtikákat....
- A cucc statisztikákban csak 1 naptári éven belül lehet megnézni, mennyt koptattam a cipőimet. iIt nem lehetne eszközölni egy olyan változtatást, hogy több év adatait is összesítse a rendszer?
Hálás köszönet
remélem előbb-utóbb visszatudok ülni a pacira és lesz mit regisztrálni
Cicó_
Előzmény: pen (1307)
Az összes érintettnevében köszi!
(sajna a lovassportot egyelőre nem tudom kihasználni.....:(
Előzmény: pen (1307)
Gépház
Előzmény: pen (1306)
Gépház
Előzmény: Bozót (1305)
Előzmény: sepi (1304)
Sziasztok!
Az edzéstípusokat mindenki saját magának tudja bővíteni bármelyik sport alatt. (Edzés adataim -> Edzés típusaim), illetve van ide mutató link az edzésrögzítésnél is. Ha valaki új sportot szeretne, az picit bonyolultabb. Javaslom az íjászoknak, hogy csinálok egy "Lövészsport" sportot, ami alá felveszem az íjászatot, mint edzéstípus. Mivel nem értek hozzá, ezért javasoljatok még edzéstípust ehhez a sporthoz. (Légpuska, Íjászat, Pisztoly, Agyaggalamblövészet stb).
A 2 tizedes körök meglesznek még ma.
Üdv,
Gépház
Sziasztok
Én már szeptember 30-án kérdeztem hogy lehet e bővíteni (1250)
Kedves Gépház!
Érdeklődnék hogy a "Edzés típusok" bővíthetők e?
Ha igen, szeretném ha felvennétek a lovaglást.
köszi, Cicó_
Kedves Gépház!
Már vagyunk ketten :) kaphatna az íjászat saját cimkét?
ezt már én is kértem, elvileg dolgoznak rajta! :) már nagyon hiányzik hogy pl negyed kört is be tudjak írni, ami ugye .25 azaz két tizedes. :)
én addig úgy oldom meg a kérdést, hogy 0 kört írok be ilyen esetekben, és kézzel a távot. csak figyelj oda hogy ha utólag szerkeszted az edzést, újra írhatod be kézzel, mert a 0 kör alapján újraszámolja. :))
Előzmény: r.norbi (1300)
Szia Gépház!
Lenne egy-két kérésem az edzésnaplóval kapcsolatosan:
Megoldható lenne az, hogy körszámnál ne csak 1, hanem akár 2 tizedesig be lehessen írni a megtett körök számát. Ha a Margitszigetet veszem alapul, ott az 1 tizedes cca. 500m-t jelent. Így 17-18km futást nehéz beírni, ha megadom, hogy az edzés helyszíne a Sziget. :-)
Másik kérésem az lenne, hogy téli sportok közé felvehetnénk a túrasízést? Nem passzol semmi máshoz az ottlévők közül, illetve extrém sportok közé a sziklamászást.
Előre is kösz: Norbi
Szia Gépház!
Kondi teremben voltam ma, és a futópadon kívül használtam egy kicsit az erőgépeket.
Az edzés beírásánál odáig stimmel, hogy erősport-fitness.
De mit írjak a súlyhoz?
A megmozgatott súlyt ( nagyjából az összesnél 20 kg), a testsúlyomat, vagy adjam össze, hogy összesen mennyi súlyt mozgattam meg?
Néztem másoknál is, valaki beír 9999 kg-ot, valaki a testsúlyát írja, valaki 1 kg-ot?
Hogy érdemes?
Zsófi
Szia Littleyu!
Évváltásnál hiba volt, ami ráadásul nem is minden évben jelentkezett, csak most, hogy péntekre esett az újév és ezért változott a hetek számolása.
Kijavítottam.
sepi
Előzmény: Littleyu (1297)
Szia Gépház,
Először is BUÉK :)
Egy kérdésem lenne: eddig az éppen aktuális hetek végén is volt egy heti össz km a hét végén, nem csak a "befejezett" heteknél. Ez most ripszropsz eltünt. :( Az év-váltás miatt van? Vagy miért?
Köszi,
Littleyu

Az edzéshely kör/táv számítási kérdés a jövő heti releaseben lesz kezelve. Ott jön a brick edzés is...