Online Edzésnapló Gépház
Létrehozta: sepi | 2006-11-16 21:51:33-kor
Ebbe a topicba lehet írni, minden az Online Edzésnaplóval kapcsolatos észrevételt, kérést, kérdést, örömöt, bánatot, amire megpróbálunk gyorsan és okosan (no ezt azért nem ígérjük
) válaszolni is.
Üdv,
Gépház:-)
Té Gépház, lehetne róla szó, h az erősport/fitnesz-nél ne legyen kötelező a súly megadása? nem igazán tudom minek minősíteni a konditermi edzéseimet, amik istenbizony nem lébecolások, hanem jóóóól leizzasztós edzések, sok birngázással (amiket nem szeretnék "valódi" bringázásként beírni), nagyon kis súlyokkal, sok hasizmozással, láberősítéssel (szintén nem súlyokkal, hanem kitörések, talajgyakorlatok), stb. Jelenleg az "egyéb" kategóriában "konditerem"-ként írom és végül is ez is jó, csak rettttttenetesen megrémültem, h talán az "egyéb" kategória egyáltalán nem számít sportolásnak a nyereményjáték során?!?!?!?!
ne hagyjatok kétségek között :)
köszönettel előre is,
lajhára
Előzmény: atom (1042)
Köszi, ma délelőtt is rögzítettem edzést, hármat is, aztán hármat töröltem, maradt három :-). A csudába, hogy a fizetésem utalásánál nem jönnek duplán a pengő forintok ;-)! Most már azt is tudom, hogy az elsőt kell kitörölni, a másodikat szerkeszteni :-).
Biztos látod, de azért: Vista SP1, IE7. Komolyan gondoltam, hogy nálam is lehet a hiba, mert máshol ugyan nem, de az index fórumon is jelentkezik hasonló (ott nem engedi be másodszor), viszont az a motor amúgy is annyira gagyi, hogy bármit kinézek belőle.
Előzmény: sepi (1036)
Hali!
A cuccok közé szerettem volna rögzíteni a TEÁ-mat ami Tribord de ez a márka nincs a listában.
Gondolom bővíteni lehet.
Köszi a gépház dolgozóinak.
A folyamat:
1. Rögzíted az edzésed összesített adatait, az összesített pulzusokkal.
2. Elmented
3. Klikk az edzésszakaszokra
4. Az első szakasz ilyenkor az egész edzés adatait tartalmazza, klikk az első szakasz módosítására
5. Az első szakasznál beviszed az első szakasz távolság, idő és pulzusadatait.
6. Edzésszakasz mentése (Csak a távolságot, időt összegzi a pulzust nem bántja mentéskor).
7. Új edzésszakasz és így tovább
Előzmény: tapirka1014 (1035)
Előzmény: atom (1034)
onnan veszem, ez igaz, de nem tudom rögzíteni...
Csak az egyes edzésszakaszok részeredményei rögzíthetők, az edzés összesítő adatlapjánál pedig az első szakasz adatait jeleníti meg. Ezért az első edzésszakasz pulzusadatai helyett mindig az egész edzés pulzusadatait kell rögzítenem, hogy tudjam, átlagban mit nyomtam. Így viszont nem tudom milyen volt az első edzésszakasz....
Nem kell nekem kalkuláció, csak az, hogy minden szakaszt és a teljes edzés átlagát is rögzíthessem.
Ha már rászoktattatok az online naplózásra :-)
Előzmény: sepi (1033)
Abból indultam ki, hogy ezeket az adatokat mindenki az órájából szedi (összesítéseket is), ezért nem látom sok értelmét az automata kalkulációnak. Előzmény: tapirka1014 (1032)
hahó, hahó!
Anyu (pen) és apu (sepi), rosszalkodik a gyerek (edzésonline).
A 982-ben vetettem fel, vagy nem láttátok, vagy csak le vagyok sz..va :-)
Ha edzésszakaszokat veszek fel, a távot és időt szépen összegzi, viszont az átlag és max pulzusnak az első edzésszakasz adatait veszi.
A max pulzus egyértelmű, az egyes edzésszakaszok max pulzusai közül a legmagasabb.
Az átlag pulzus már bonyolultabb, talán az edzésszakas idejével lehetne súlyozni, hogy valós legyen.
Gépház :o)
Előzmény: felician (1028)
Sugi,
A kérés teljesen jogos, már fel is vettük a korit a téli sportok közé. Kilépés/belépés után meg is jelenik a választható sportok között.
Gépház :o)
Előzmény: Sugi (1021)
A két időjárás ikon dolog elég nagy átprogramozásokat igényelne, sajnos. A rendszer kialakításánál több ponton is rugalmasságra törekedett az alkotó (sepi), de mostanra bebizonyosodott, hogy vannak igények, amiket még ő sem láthatott előre.. Szóval ebben türelmet kérünk, a Gépház IT fele eltöpreng a lehetőségeken.
Előzmény: Sipi (1025)
Köszönjük a Gépháznak az újjításokat , így még sokoldalúbb ,és színesebb lett kedvenc honlapunk !
Viszont , hagy csatlakozzak én is a telhetetlenek táborába , a több időjárási ikon-témában , lehet -e ? ?
Előzmény: mateve (1019)
Előzmény: Sugi (1021)
Sziasztok!
Csak egy ötlet: esetleg a téli sportokhoz be lehetne még tenni a korizást, ha már bob meg ilyesmi van, nem?
Köszi:)
Előzmény: pen (1015)
- éjszaka ikon
- edzésnapló közvetlen elérése minden olyan oldalról, ahol a felhasználó avatárja megjelenik (edzésnézet, cikk hozzászólás, fórum, blog)
- szép új ikonok a személyes adatlap oldalon
Használjátok, dicsérjétek :o)
Előzmény: azazello (1009)
Előzmény: azazello (1009)
Ez jól hangzik! Mikormikormikormikormikor? :-)
Burjánzás ellen még az jutott az eszembe, hogy ha a kedvencek kategóriánként egy elég hosszú (50-100?) LRU-listába lennének rendezve, amelynek az alján a legrégebbiek kiesnek, akkor a takarítás automatizálható.
Előzmény: sepi (1007)
Kedves Gépház,
Az az ötletem támadt, hogy esetleg a jövőben a blogok mintájára tagelni kellene a cikkeket és a híreket a tematikus visszakereshetőség érdekében, ami jelenleg kicsit nehézkes. Példa: látva Pegasus cipőtesztet, utána akartam nézni, hogy volt-e hasonló kaliberű Adidas-teszt, hogy össze tudjam hasonlítani a kettőt, mert cipővásárlást fontolgatok. Így viszont pörgetnem kell a cikkeket, vagy a keresés funkciót használnom, ami mindig kevésbé célravezető, mint ha lenne egy olyan tag, hogy futocipoteszt.
Nem tudom, mennyi meló, de ötletnek semmiképpen sem rossz. :)
Üdv,
Levente
Köszi szépen mindkettőtöknek, hogy agyaltok a dolgon. Szerintem a kedvences dolog nagyon jó én nem is gondoltam át és tényleg igazad van mert ugye 100 mail az mégiscsak 100 és nincs is sok értelme, de a kedvencek nagyon jó ötletnek tűnik.
Köszi szépen.
Előzmény: pen (1002)
Hát pedig ez lesz a megoldás.
Az alábbi kedvencek lesznek:
Személy (adatlapja jelenik meg, ha kedvencben van)
Edzés
Blog
Topic
Album
Mindegyiknél lehet állítani, hogy kérsz-e értesítést ha változás van. Természetesen ott lehet állítani, ahol megjelenik, plusz lesz egy kedvenc aloldal is.
Előzmény: atom (1004)
Amikor megnézek egy edzést, néha (gyakran) kíváncsi vagyok a sporttárs kartárs edzésnaplójára is. Most csak az adatlapon keresztül tudok a leggyorsabban odajutni. Esetleg egy közvetlen link? Hmmmmm?
Előzmény: pen (1002)
Csak akkor nem jelenik meg az edzés az edzéslistában, ha terv állapotú vagy ha nem publikus a naplód. Én most a naplódban sem látok 22-i edzést. Te felvitted és látod is?
Előzmény: gergő (997)
Éljenek az esti futók! :o)
Előzmény: Sipi (999)
Előzmény: oleandro (998)
szia sepi,
a mai edzésem nem jelenik meg a edzéslistában, (többször is beírtam próbaképp) pedig a naplómban (publikus) ott van. Ez mitől van? Köszi a segítséget! üdv: gergő

Én 1 hete kezdtem el ilyen edzéseket rögzíteni, és jobb híján 1 kg-t írok be súlynak.
Szívesen eljátszanék amúgy a különféle szériák felvitelével is, de minden edzés után x darab gyakorlatot felvinni eléggé uncsi, úgyhogy ezt a remek lehetőséget nem használom.
(Bezzeg ha lenne egy edzés copy, netán edzés sablon funkció... Akkor csak itt-ott kéne igazítani az átmásolt edzésen. Ez az álmodozós topik, ugye?
)
Előzmény: lajhára (1044)