Bicikli
Létrehozta: Smaster | 2007-01-13 17:19:54-kor
Minden ami bicikli.
Előzmény: Smaster (640)
Előzmény: Getz (643)
Előzmény: Smaster (641)
Előzmény: Smaster (642)
Le a kalappal, szép teljesítmény. Azt hiszem - már csak férfiúi büszkeségtől hajtva is, pláne egy
kedvéért - bevállalnám. Légvonalban Párizs "csak" 1266, Stockholm 1333 km
.
(Tényleg, július 1-től már város. Gratulálok.
)
Előzmény: Ms.Kate (637)
Zolle köszi a választ! Hát igen, 1,5 kili eltérés tényleg sok szerintem is.
Az átlagsebesség is logikus, ahogy írtad.
Elmegyek egy normális bicó boltba és ott nézek egy megbízható darabot.
Részletek a blogomban.... Előzmény: Smaster (632)
Nekem Cateye Astrale8 van (kb. 9000ft). Talán nincs ennél olcsóbb a piacon ami pedálfordulatot is mér. Ugyanazon útvonalon kerékpározva a megtett táv nekem 84.1 - 84.4 km között mozog. Ez szerintem bőven a tűréshatáron belül van, ill. abból adódhat, hogy más íveket megyek stb.
15km-en a 1,5km eltérés tényleg soknak tűnik. :-)))
Az átlagsebességgel az a gond, hogy ha sorompó, forgalaom, emelkedő... mindenféle lassítás benne van (és dolgozhatsz rajta rendessen, hogy visszavidd). Tehát, ha 22-23km/h-t látsz az órán mikor mész, az lehet 19 a végére, ha bejátszik két-három lassítás.
Előzmény: Mariann (630)
Még feltennék egy kérdést engedelmetkkel. (bocsi, ha lesz még egy pár, de a futást szeretném bringával összekötni már az idén, mert jövőre szeretnék triatlonversenyen rajthoz állni, ehhez pedig minden téren fel kell készülni)
Szóval bringára km számláló-sebességmérő kütyü. Ez jelenleg is van, de egy vacak Penny-ben vett gagyi. Még akkor vettem, amikor a bringa csupán közlekedési eszköz volt.(mindenhová azzal járok többnyire)
Mindent mér nincs ezzel baj, de hogy?!
Tegnap tekertem 30 kilit úgy, hogy 15 a várostól elfelé, majd ugyanezen útvonalon vissza. A dolog szépsége, hogy odafele pont 15 kili volt az óra szerint is (meg egyébként is), visszafele már csak 13,5 ugyanezen útvonalon. :)
Nyilván az órám gáz. Ja meg a sebbesség: 22-26 km/h-val mentem végig, ennek ellenére kijött átlagba 19 km/h.
Szóval a mérőke vacak. Új kellene. De milyet érdemes?
Köszönöm a válaszokat Zolle!
Nincs fordulamérőm, tehát marad a lábnézés és számolás. (az egyik láb nézése:))
A nyugalmi pulzusom 42, futásnál 145-156 között futok. Egy 50 perces 10 kilit pl. olyan 152-es átlaggal abszolválok edzésen, és ez olyan kellemes tempó.
Nem macerás talán annyira a fordulatmérés, ha országúton megyek. No ezt ki is próblom!
Köszi még egyszer!
Előzmény: Mariann (624)
Hát, ha nincs pedálfordulatmérő a kerékpáron, akkor biz számolni kell. 1 perc alatt hány teljes kört tesz meg a lábad (tehát, elég az egyiket figyelni :-))))))))) és természetesen lehet 1/2 perc is és felszorzod). Ez a módszer kicsit macerás, de kezdetben én is ezt csináltam. Görgőn még elég jól tartható az egyenléetes tempó (elég ritkán számolni), de változó terepviszonyok között már oda kell figyelni.
Közepes fokozat? Kérdés, hogy milyen pedálfordulattal, milyen az egyéni pulzustartományod ... . Talán azt lehetne mondani, hogy az egyéni max pulzus 70%-a.
Őszintén szólva én még sose mértem az rpm-et, így ebben nem tudok segíteni. A pulzusról csak annyit saját tapasztalat alapján, hogy sík terepen általában alacsonyabb mint futáskor, de amúgy sok mindentől függ. Nekem általában 172 az átlag futásnál, de mértem már bringán 188-at Csillebércen kapaszkodó megmászásakor. Szóval nem fokozattól függ hanem a saját erőkifejtésedtől. Remélem segítettem. :)
Sziasztok bringások! Futóként és alkalmi nagyon amatőr "boltbajárós" keresztedzős bicajosként egy olyan kérdésem lenne, hogy az edzésnapló írásakor az rpm-et honnan veszem?
Továbbá egy közepes fokozaton mennyinek kell lennie a pulzusomnak?
Bocsi, ha nagyon amatőr kérdéseket teszek fel.
sárga: összetettben vezető
pöttyös: a legjobb hegyimenő
zöld: legjobb sprinter
fehér: legjobb 25 éven aluli
sárga rajtszám. a csapat versenyben vezető csapat tagjai viselik
piros rajtszám: a nap legaktívabb versenyzője
Előzmény: Milanthis (614)
Előzmény: Smaster (613)
Alberto Contador: sárga trikó
Tom Boonen: zöld trikó
Soler hernandez: pöttyös trikó
Alberto Contador : fehér trikó
legagresszívabb versenyző: Txkuruka
csapat verseny győztese: Team Discovery Channel
Előzmény: Mariann (606)
Mariann!
Szerintem a teleszkóp csak fölösleges plusz teher. (Mondom én a teljesen kuka láma. De tudod, vak vezet világtalant alapon a tanács - még ha hülyeség is- teljesen ingyen van )
.
Előzmény: Mariann (606)
Én is hasonló cipőben járok (és hasonló bringával
)mint LJ.
Szintén szeretnék jövőre egy sprinttávú triatlon versenyen elindulni. Ennek apropóján nézegetem a bringákat, hogy milyet is lenne érdemes venni. A körülményeim, terveim teljesen azonosak az LJ által leírtakkal.
A Hervisben és Magellánban nézegettem trekking bringákat, meg első teleszkópos montikat, amelyeknek nem túl vastag a vázuk és a gumikuk. Ezek szerint ez a típus a lentebbi célokra megfelel?
Előzmény: Ms.Kate (653)