Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 55 413 684 km-t sportoltatok

Kezdő budapesti futó dilemmái

Létrehozta: vadger  |  2010-06-09 14:19:23-kor

Üdv mindenkinek!

Az elkövetkezendő 1-2 hétben szeretnék felköltözni Budapestre. 3-4-szer jártam ott életemben, tehát abszolút kezdőnek számítok, és nagyon sok mindent nem tudok még.

Már pár éve tagja vagyok az Edzésonline oldalnak, és a fórumokat, hozzászólásokat olvasva pozitív kép alakult ki bennem, rájöttem, hogy a fővárosban is nagyon sok értelmes, kedves, sportszerető ember él.

Ezért kérdéssel fordulok hozzátok. Örülnék, ha valaki megtisztelne azzal, hogy felveszi a kapcsolatot velem, akár emailben (vadasz.gergo@gmail.com) akár itt az oldalon. Nagyon sok kérdésem lenne a budapesti léttel kapcsolatban, hol érdemes albit kivenni, hol nem (8. kerületet tudom már :) ), hol lehet hódolni a futásnak, ha pl Margit-szigetre megyek, akkor van-e lehetőség átöltözni, zuhanyozni, stb stb. Tényleg sok kérdésem lenne, és örülnék, ha lenne valaki akinek lenne pár perce, órája elmagyarázni nekem dolgokat. Ismerősöm nem nagyon van Budapesten, ezért fordultam hozzátok.

Előre is köszönöm!

Gergő

robcsi1979 2010-06-13 14:37:29 | 5
robcsi1979 képe

Bocsi, csak most láttam hogy írtál! El voltam havazva picit, utazás, fogdoki, most meg majd megdöglök a melegtől......

 

annyira nem szeretnék bajba keveredni minden nap - nem is azért írtam, csak egy vidékinek kicsit másképp jön le a 7 vagy a 8.ker :-)

pl ELTE futópálya ingyenes? ott van öltözési lehetőség? - 2500ft/hó, de tőlem még sosem kérték el a bérletem.......öltöző, zuhanyzó, ruhatár van.

az adatlapodon megláttam az email címed, ha esetleg kérdésem lenne még írhatok oda? - persze, nyugodtan!

meg a képedet is láttam, hát mit ne mondjak, én nem félnék a helyedben :D - én sem félek, barinőm a félős, és azért nem 1 utsó hátrány ha nem strihhelő óccccccó qrvákat lát az uccccccccccccccccccccán mikor hazafelé battyog Kacsintás



Előzmény: vadger (4)  
vadger 2010-06-11 14:06:47 | 4
vadger képe

Szia!

köszönöm a hosszú választ. nekem is igazából probléma, hogy hova költözzek, annyira nem szeretnék bajba keveredni minden nap, és elvileg a XI-be költöznék, mert most járok állásinterjúra és pont ott van a cég.

pl ELTE futópálya ingyenes? ott van öltözési lehetőség?

a közlekedést mire megtanulom lehet eltelik jópár hónap, de hát nincs mit tenni. az adatlapodon megláttam az email címed, ha esetleg kérdésem lenne még írhatok oda? meg a képedet is láttam, hát mit ne mondjak, én nem félnék a helyedben :D



Előzmény: robcsi1979 (3)  
robcsi1979 2010-06-10 13:20:20 | 3
robcsi1979 képe

Én is "viédkről" költöztem föl Budapestre - Békés megyéből -. Annó én is végig jártam az albis történeteket 2004-ben majd 2007-ben döntöttem a lakáshitel mellett.......Hát most szívok vele.........Én kezdésnek Őrmezőt javaslom - amennyiben a munkahelyed is a közelben van. Xi. kerület, szemben Gazdagrét. A kerületben van még az ELTE futópálya is. Őrmezőn viszonylag olcsón tudsz lakást bérelni ( a legtöbb panel itt már egyedi mérős fűtésű+vízóra+viszonylag alacsony közös költség ) és azért a vidékieknek nem egy utsó szempont ha nem az ablak alatt csörög el a 4es6os :). Plussz sok a zöld terület is, jó közlekedés, ha kész lesz végre a 4es metró akkor mégjobb. Északai közlekedés is jó -erre is érdemes oda figyelni hogy ha kimaradsz estére akkor haza is tudj jutni -. No meg a lakosság összetétele sem mind1 bár én nem vagyok rasszista, de azé mégiscsak........Anno laktam bent a 7.ben albiban, tudom milyen az amikor "van választék este lányokból" + a 150kg-s nem kimondottan napbarnított emberke üvölt mögötted az utcán a telefonba. Pedig én sem vagyok az a kimondottan kisdarab emberke. Egy vidéki számára ez másképp jön le szerintem+a kutyagumi és a hányás a járdán 40fok melegben........

 

A léyneg hogy a nagyfalu olyan mint bármely nagyváros. Tény, hogy gyomor azé kell hozzá bőven! És szokjál hozzá hogy Budapesten kívül szinte minden vidék! Még New York is!Pénz beszélVigyor

 

Ahogy észre vettem magamon érezlmileg is hullámvölgy. Ha van tök jó munkád - ami most nekem nincs - akkor tök jól érzed magad. Ha nincs akkor bennem mindíg elő jön az a "de xar vagyok" kisebbségi érzés.

 

Ha kihagytam valamit kérdezzél bátran, ha tudok szívesen segítek!

 
Marcellus74 2010-06-09 22:54:17 | 2
Marcellus74 képe

rengeteg futóterep van, liget, városliget, margitsziget.....

vagy a vasárnapi hosszú futásnak a hármashatár hegy, normafa.....

 
monique 2010-06-09 18:01:48 | 1
monique képe
albérlet? alapvetően a munkahelyhez közel, ne a város másik végében... :) 2 óráig is eltarthat az utazás reggel... szigeten a MAC-ban van pénzért átöltözési lehetőség, ezt én elvből nem veszem igénybe, most úgyis meleg van :) egyébként én utcákon is futkározom, nemcsak a szigeten, de a főútvonalak csúcsforgalomban nem feltétlen jó ötlet :) sötétedés után viszont igen, mert jobban ki vannak világítva stb... (és akkor már forgalom se gáz)