Kütyük, cuccok, felszerelések
Létrehozta: sepi | 2007-03-07 06:31:49-kor
Kütyümániások ide!!!
Itt van Magyarország első sportkütyü topikja kifejezetten guruknak, geekeknek, exhibicionistáknak, de alapvetően mindenkinek, aki meg akarja mutatni, hogy mi rejtőzik a gardróbban.
Van egy király pulzusmérőd? Vagy egy remek bringakiegészítő kütyüd? Vagy vettél egy órarugógerincű felpattanóval ellátott futócipőt? Vagy már a víz alatt is mp3-at hallgatsz? Ne habozz és írd be ide milyen hasznos, vagy haszontalan cuccal ékesíted mindennapi sportéleted.
Én odafújnék egy kicsit szilikonnal a "kupak" pereméhez - több helyre -, hogy beszivárogjon az illesztésbe, és úgy mozgatnám meg ide-oda - nem feszegetném, csak annyira, hogy mozduljon valamennyit. Másodikra, harmadikra valószínű könnyebben fog "járni". A fújást úgy értem, hogy "szörcsörjön" egy kevés szilikon, nem kell megnyomni a kupakot nagyon, csak óvatosan. Ezzel nyugodtan eljátszadozhatsz, tönkretenni biztos nem fogod, 2-3 minimális fújással nem áztatod el, a tömítésen kívül eső részeket fogja csak megkenni, ez egyébként sem árt neki. Ha itt a probléma, megoldja. Hasonló elven működne, mint a csavarlazító spray: az összeállt, összeszorult anyag közé szivárog, és segít megindítani.
Előzmény: Babyspy (1035)
Üdv!
Eladnék egy új Asics Gel ninbus 10-es futócipőt 43.5-es méretben. 12 ezer pénzért.
bsst@freemail.hu
http://www.kephost.com/view3.php?filename=rc3skvvd521woqjrsqdh.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=i863iltat4t05rrnoex8.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=ftzujjq1x6otswowmrio.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=2y46r1vnmi89014604lg.jpg
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy amik a decathlonban megvásárolható plzusmérő órák vannak, azok milyen megbízhatósággal mérnek? Vagy ha esetleg tudnátok adni tippeket hogy milyet érdemes vásárolni ,megköszönném. Kezdő futó vagyok, ezért még nem tervezek sok pénzt rákölteni, így a leg alapabb tökéletes lenne, max 10000 Ft-ig :)
Köszönöm a válaszotokat előre is :)
Köszi! Ideiglenes dolog csak, mert tesztkütyüről van szó, de másoknak is hasznos lehet az infó!
Előzmény: eskrimador (1031)
Szia!
Gondok vannak a micoach szerverekkel. Egy hete este még szinkronizálni sem lehetett a pacert, az oldal is elérhetetlen volt. Azóta megjavították (jelezték is a facebookon, hogy kicserélték a szervereket) de még előfordulnak üres menetek. Szóval az általad leírtak elég gyakori jelenség más számára is.
Amúgy javasolom, hogy ha fent vagy facebookon keress rá a micoach-ra és jelöld be és ott (persze angolul) jelzik a kimaradásokat (többé-kevésbé) illetve kérdezhetsz is tőlük.
Előzmény: Bozót (1029)
Adidas miCoach hazsnálókhoz egy kérdés:
Mi lehet az oka és hogyan oldható meg, ha a pacerről felviszem az adatokat, megnézegetem, minden jó, aztán pár perc múlva ismét megnézném és nem hozza be az edzést csak egy üres oldalt? A fejléc a menüpontokkal/fülekkel ott van, de hiába próbálom se a Track se a Manage nem reagál, csak az üres oldal hiába frissítem. Kb 15 perc ilyen szivatás után, egyszercsak varázsütésre működik megint minden...elég idegesítő.... A másik idegesítő, hogy hiába jelölöm be, hogy emlékezzen rám ezen a gépen, mégis folyton be kell jelentkeznem és bepötyögni az emailt és a jelszót is....Másnál is volt ilyen macera?
Köszi!
Eladó ASICS Gel Trail Lahar 3 GTX narancssárga terepfutó cipő gore-tex béléssel. Mérete 42 (8.5) Összvissz 70km futópad van benne (semmi terep), de legnagyobb bánatomra sehogysem jó a mérete, pedig brutálisan kényelmes lehetne.
Még 10 hónap garancia van rá, dobozával, nyugtával együtt adom.
18000 pénzt gondolok érte, az ár alkuképes, nem nyerészkedni akarok, hanem venni egy másikat.
Ha eljössz kipróbálhatod, elmehetünk futni is (bár akkor elveszti a terepszüzességét)
06/70-265-0172
czuczaitamas@gmail.com
Ajkán lakok, Veszprém megyében
Decathlonban vettem szombaton (2012.március 4.) egy 39-es méretű Pegasus 28 női futócipőt, viszont mégis nagy lett rám, ezért úgy döntöttem visszaviszem a boltba (30 napon belül visszavásárolják).
Ugyanakkor ha addig valakinek megtetszik szívesen átadom. Ja, és a szokásos 27.000 helyett 19.000-be kerül és blokkot tudok adni a garancia miatt :)
A képeim között a saját cuccok albumban a második kép. Szürke-erős pink színkombináció, nagyon szééép!
Ha érdekel, írj üzenetet. Budapestiek előnyben, mert nem szívesen postázom, a Decathlonban nem adtak dobozt hozzá.
köszi szépen! már csak egy bluetooth mellkaspánt kellene a Polar F7-hez, és akkor tökéletes lenne a rendszer. 22ezer basszus :)
Előzmény: kockabond (1025)
Runtastic Pro programot használok, nekem mindent megjelenít. Az elején csak üres kép volt az útvonallal de az oldalt található ikonokat elkezdem nyomogatni és egyszer csak bejött a térkép. Ja a kis lakatot oldalt először nyisd ki.
Előzmény: Slybacsi (1024)
sziasztok!
használ még rajtam kívül valaki androidos telón futó runtastic pro alkalmazást? annyi a gondom vele, hogy nem jeleníti meg a google térképet, csak az útvonal képét egy nagy üres háttér előtt... köszi előre is, ha valaki tud segíteni.
Sly
Indultam futni és a FR305-ön semmi pulzus...mellkasöv fenn, nappal van tehát vámpírság kilőve, szóval elemcsere a mellkasövben, továbbra sincs semmi, másik elem akkor sincs, egyszerűen nem érzékeli az FR a mellkasövet... lehet bedöglött????? De mitől??? Vasárnap még tökéletesen mért... Más eszközt az FR felismer, szóval nem ott van a gond... Tanácsok?
Megírnád hogy hol és mennyiért vetted az órát?
Érdekelne hogy mennyire "olcsó" szervíz elérhetőség és ha már lesz róla tapasztalat azt is megoszthatnád velünk.
Köszi!
Előzmény: oleandro (1018)
Sziasztok !
Van 4 db eladó új Nike+ Sportwatch GPS-em minden tartozékkal. Nem voltak használva, fóliázottak.
Ára 55.000 Ft/db.
Egyéb cuccok, mindegyikből több darab van:
Nike+ Sportband 13.900 Ft (új, bontatlan)
Senzor tartó cipőre 1.500 Ft (4 féle szinben)
Nike+ Polar Wearlink 17.500 Ft (csak Nike+ rendszerhez jó Sportband, Sportwatch)
Polar Wearlink Bluetooth 20.900 Ft (Androidhoz, iPhonehoz, iPod 5. 6. gen.)
Akit érdekel valamelyik, keressen itt, vagy privátban !
Üdv.
Debrecenben hol van hivatalos Polar szervíz? Órában szeretnék nyomáspróbával elemet cseréltetni.
Döntöttem, és beszereztem ezt . Végülis az általam kedvelt decathlonos keymaze 500 kütyü eredetijének az újabb változata, csak még annál is olcsóbban (illetve kevésbé drágán) mérték, a Garminoktról nem is beszélve. Nem túl ismert, de a használói általában elégedettek vele. Holnap lesz az avatása.
Előzmény: oleandro (1014)
...azt elfelejtettem azt vedd amire a legtöbb GARANCIA van és van normális szervíz nem olyan mint a garminé!
Előzmény: gombi (1016)
Szia, én sem vennék már se Polar-t se Garmin-t horror áruk van. (hozzátesztem le nem tudtak volna beszélni egyikről sem)
Garminom kijelzőjét megölték az UFO-k... tönkrement, a Polart-t meg nem is merem hordani olyan drága volt. Van vagy 5 órám, mondjuk ha eladnám a Polar-t ilyent vennék : http://www.timex.com/Run-Trainer-GPS-Health-Fitness-Sport-Ironman-Shop-Now/b/3092474011 . ilyenem még nem volt :)
amúgy ez sem rossz: http://www.budastore.hu/sigma_rc-1209_fekete-szurke.html
Előzmény: uzsgyi (1012)
ez biztosan szubjektív, de a garmin nekem megérte az árát :) (ebayről vettem)
Előzmény: oleandro (1014)
igazad van, de mi van, ha még a minőség is sz@r, nemcsak az ár? :) és ahogy tanulmányozom a GPS-es kütyüket, igazán olyan, ami megérné az árát nem létezik. Most ezért én leginkább erre hajlok, és még véletlenül se a túlárszott és szintén tökléletlen nevesebbekre (pld Garmin)
Pulzusmérős kütyüből amúgy szerintem nem éri meg drágábbat venni, mint a decathlonos. Most Polart használok, és abszolút meg vagyok vele elégedve, de azért annyival nem jobb....
Előzmény: kipage (1013)
Van ott egy vásárlói vélemény, ami 1 csillagosra értékelte az órát. Nem biztos hogy megvenném. Ilyenkor mindig előveszem egyik kedvenc mondásom:
"az olcsó ár miatt érzett öröm rövidebb ideig tart mint a rossz minőség miatt érzett bosszúság"
Én is szeretnék egy pulzusmérőt venni valamikor, de olyan árcédulák vannak, hogy nem visz rá a lélek, eddig is megvoltam nélküle, szerintem ezután is megleszek.
Előzmény: oleandro (1011)
Sziasztok!
Pulzusmérős óra vásárlása előtt állok.(pulzus,sebesség,távolság,számitógépes csatlakozás)
Véleményeiteket,tapasztalataitokat szeretném kérni Kalenji:CW 500 SD PC-ről.
SOS!
Kéne egy új GPS-es futóóra az olcsóbb kategóriából, mert a régi decathlonos kezd tönremenni. Ezt ltaláltam a neten. Gyanúsan olcsó, pláne, hogy még pulzust is mér. Van valakinek valami tapasztalata róla? Szabad ilyet venni?
Hali!
Bocsi, ha már korábban ki lett vesézbe, nem olvastam végig, van két okostelóhoz kapcsolódó kérdésem.
1. Futáshoz milyen bluetooth headsetet ajánlotok? Nem érdekel a hangminőség, csak a hordhatóság.
2. Letöltöttem az adidas micoach progit a marketből. Ez jó, vagy tudtok ajánlani jobbat ennél? Endomondot láttam korábban, több embernek tetszett. Mivel több, mint a micoach? Egyéb javaslat?
Köszi előre is!
Itt lehet a gombokat nyomogatva tesztelni: http://www.sportshop.fr/fr/product/show/9030101/sigma-pc15-allround-21507
Előzmény: ORBEA ORCA (1006)
Goretex felsőrészű cipő, jól befújva impregnálóval. De igazából egy idő után így is beázik, ha más nem, a bokánál. Kamáslival lehet fokozni, de az inkább a behulló szennyeződések, kavics, falevél, ellen jó, a vizet idővel beengedi (vízálló túrakamásliban meg nehéz futni :)
Előzmény: SirBrian (1003)
Szia Robcsi!
Én is Sigma PC15 Allround2 pulzusmérőt használok.
Szerintem megbízható jó óra,tud mindent amit kell,ennyiért pedig bőven megéri.
Ez még a régebbi változat,van újabb,de ugyanezt tudja.
Akciósan a Budastore-nál 13900+900ft posta.Itt a legolcsóbb,de korrektek,a DPD-vel másnap itt volt az óra.
Előzmény: robcsi1979 (1001)
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Polar G1 GPS-ről tapasztalat, vélemény? RS 300-as órához vásároltam egy G1-et, de nem folymatosan jelzi a távolságnál a tíz métereket, nem 1,2,3, hanem ugrál 1,3,7, stb. A végén a megtett távolság egyébként pontos. Arra lennék kíváncsi, hogy ez normális, vagy rossz a cucc?
Szia!
Nekem speciel sigma pc 15.pulzus mérőm van kb 3,5 éves eddig egyszer cseréltem benne elemet,
néha lesikálom a pántot meg az órát oszt jónapot.
Előzmény: robcsi1979 (1001)
Sziasztok,
A múlt héten futottam először rendes kis esőben (kb. 50 percet) A ruházat aránylag jól bírta de a cipőm sz@arrá ázott. Jellemzően az egyik lábbal pocsolyába érkezéskor kapott beöntést a másik cipő.
Milyen megoldással lehet a cipő első-felső részét vízhatlanná tenni?
naja nem hülye.. a vicc, h nekem a műanyagos verzió nem dörzsöl, a textilesnek viszont a lecsatolható jeladó széle néha véresre kidörzsölt, ha túl szoros trikót vettem fölé. aztán erre már figyeltem, h ne legyen túl szoros... uff...
Előzmény: pudingman (1000)
Sziasztok!
Behalt 1,5év után a Forerunner 305-öm, szerencsére vissza kaptam a pénzem mert még garis volt. Valami olcsóbb kategóriás órát szeretnék venni, csak még nemtom mit. Ennyit tuti nem költök pulzusmérőre mint az FR305 esetében.
Nézegettem a timex RoadRunner-t, vagy a timex T5F001-t csakhát bizonytalan vagyok........a Lényeg hogy tudjon jól pulzust mérni - teremben és szabadban egyaránt, illetve INTERVALLUM EDZÉSEKET lehessen vele végrehajtani. Árban a 20-30.000ft os kategória a szimpatikus.........
PLS írjatok véleményt a Timex pulzusmérőkről vagy ajánljatok valamit ebben a kategóriában!
Szerintem a vazelin tömiti a pórusokat, tutti, hogy nem tesz neki jót. Föleg, hogy a mell alatti résznél van a pántnak az érzékelö része,
Biztos emlékeztek még a müanyagpántos verzióra. Annál az elem nem volt cserélhetö, de kibírt kb. 5évet. Ennél cserélhetö az elem, de a pánt 5év alatt + az elemcsere, többe kerül. Nem hülye ez a Polár:-))
Előzmény: Sneci-ke (999)
Igen, párezer Ft a pánt, de akkor is idegesítő.
Viszont én hosszú futások előtt be szoktam kenni vazelinnel a mellem alatt is, hogy a pánt ne dörzsöljön ki. Lehet, hogy ez sem tesz jót az övnek?
Előzmény: pudingman (998)
Valamit félreértettél! A pánt csak kb. 4ezer ft-ba kerül:-)
Nekem egy polar 625sx-em van, a pánt nálam 1,5évet bír. Az is igaz, hogy pár naponként kézzel, szappanos vizzel kimosom, és kb. 2-3hetente mosógéppel, de beteszem egy védöhálóba.
A pánt azért megy tönkre, mert idövel eltömödnek a pórusok. Ezért kell rendszeresen mosni, hogy ezt megakadályozzuk.
Előzmény: kipage (997)
Komolyan ilyen kevet bírnak a pántok? Há'mingyánemisveszek. Ezen meglepődtem. Veszek egy 80ezres órát és mellé másfél évente vehetem 15-20 ezer forintért a pántokat? Nem hangzik túl jól, pedig már sokáig nem halogathatom a pulzus kontrollálta edzést.
A marketen rákattintasz a runastic developer-re, majd android, majd sensors, majd megint android, majd BUY
Ez a 99$-os kütyüt ajánlja a programjához
http://www.zephyr-technology.com/store/9600.0112.html
Előzmény: bugbite (988)
Használ valaki Timex T5K444-et? Olyan jó mint amilyen drága? A 20 edzésmemória azt jelent, hogy 20 időt tud elraktározni?
erről lenne szó: http://www.timexora.hu/hu/termek/timex-sports/56/88/t5k444/173
nekem is polar F7-em van, a pánt először 1 évet bírt, utána 10 hónapot, legutóbb már csak 8-at
Előzmény: Slybacsi (993)
Sziasztok!
Szeretnék venni edzéshez egy komolyabb órát, ami pulzust is mér, időket elraktároz ilyesmi. Elsősorban úszáshoz kellene. Nem szeretnék vagyonokat költeni rá, de nem is akarok gagyit venni ami fél év alatt kipurcan. Egy ismerősöm ajálott egy órát, a vaterán rákerestem. Mi a véleményetek erről Timex Ironman karóra:
http://ekszer-ora.vatera.hu/karora/uniszex_karora/timex/timex_ironman_sport_karora_1533215915.html
http://sport.vatera.hu/testepites_fitness/sulyzok_kiegeszitok/timex_pulzusmero_ora_ironman_uj_1535426744.html
mondjuk nem értem az árkülönbséget, mert kb ugyanaz a kettő.
Érdemes ilyesmit vateran venni? Általában korrektek szoktak lenni.
Ha van más ajánlat szívesen veszem, kb 25e-t szánnék rá és használt is szóba jöhet.
Köszi!
A mosástól ugyan nem megy tönkre, de az idő vasfoga... hivatalosan egy évet birnak az egyszerűbb mellkaspántok, onnantól minden nap ajándék...
Előzmény: Slybacsi (987)
szia, szinte 100% hogy valami bluetooth-os mellkasi jeladó kell hozzá ami nem olcsó kb20.000Ft, szerintem nem ér annyit főleg. hogy még a telefont is cipelni kell mellé, így télen mondjuk nem gond mert van zseb és elfér, de nyáron amikor még a kulacsom is eldobnám legszívesebben csak, hogy kevesebb súly legyen akkor számít :) hiszen 100gramm is több tonna plusz súly már egy félmaratonon is.
ismerősnek volt ilyen öve kipróbáltam nem rossz de egy jó óra már mindent rögzít ami kellhet, amúgy hamar merül az öv sokszor kell töltögetni persze az ilyen tudású telefonok is hamar merülnek...
a sony xperia active egy jó kis teló ami megeszi pl. a garmin által használt ant+-os szabványt, ahhoz nem kell bluetooth szabványos öv csak akkor is cipelheted a telót.
ár/érték arányban nem éri meg, mert ha hozzászámolod a teló árát úgy már meghaladja
pl egy timex run gps óra árát ami szint mindent rögzít és sokáig bírja
http://www.dcrainmaker.com/2011/11/timex-run-trainer-gps-in-depth-review.html
nemrég teszteltek egy ilyesmi övet itt bár ez már a BTLE csökkentett energiafelhasználást is támogató öv http://www.dcrainmaker.com/2012/01/wahoo-fitness-blue-hr-bluetooth-low.html
Előzmény: bugbite (988)
Víztáskát keresek terepfutáshoz.
A hétköznapi 2 x 11km -hez elegendő az övtáska benne 0,6l-es palackkal.
A hétvégi tereprefutásaimat 15km-ről 20km-re szeretném növelni. Ahogy melegszik az idő már nem elegendő erre 0,6l.
A "méreteim miatt
nem kevés sört vagy vizet tudok meginni futás alatt-után.
Az biztos, hogy több kulacsot nem tudok elviselni a derekamon. Inkább a hátamon valami 1,5-2l-es "szopókás" hátizsák.
Van tapasztalatotok, milyet érdemes venni? Amit idáig találtam az 2-3l víz + 4-8l kacattartó. Nekem csak víz(sör)tartó kellene.