Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 592 198 km-t sportoltatok

ALLERGIA ÉS A FUTÁS

Létrehozta: robcsi1979  |  2010-08-24 16:15:23-kor

ALLERGIA ÉS A FUTÁS, avagy minden ami az allergiával - első sorban pollen, parlagfű - kapcsolatos.

Másfél hete rajtam is kijött a szokásos éves allergia "szezon". Azóta csúnyán foglamazva - mert szépen nem lehet - taknyom-nyálam egyben, kb 3-4 órás alvásokkal fűszerezve és persze futás nélkül........Claritin, Zyrtek, Aerius semmit sem használ......

Aki hasonló cipőben jár és tud valami tuti gyógymódot kérem jelezze! Most zöldteával, csalán teával/kapszulával próbálkozom - de lehet kipróbálom a Woooooooodooooooooooot is, hátha az használ.................Határozatlan

dulcinea 2010-09-01 13:50:50 | 9
dulcinea képe

Milyen figyelmetlen vagyok! Látom közben megoldódott a probléma. :) Sebaj, hátha más is benéz még ide erre a fórumra ugyanezzel a problémával. :)

 
dulcinea 2010-09-01 13:48:31 | 8
dulcinea képe

Halihó!

Mondhatni profi allergiás vagyok;) Ha hirtelen kéne egy kicsit csökkenteni a tüneteket, akkor kalcium. Ha nagyon rámtör az allergia, akkor futás előtt kb. 20-30 perccel iszom egy pezsgőtablettával...így pont el tudom kezdeni a futást és érdekes módon a mozgás közben nincs gondom az allergiás tünetekkel.

Hosszab távon viszont a következőt javaslom: homeopátia! (Én marhára nem hittem benne, de már annyira elegem volt az allergiából, hogy gondoltam semmit sem veszíthetek...és valóban nem, teljesen elmúlt!) Ha azt szeretnéd, hogy komolyan hasson, akkor az allergiás időszakod előtt! kell elkezdened szedned, kb. 1 hónappal. Én a monokomponensú cuccokat használom, sokkal jobban be tudod állítani, hogy személyre szabottan mire van szükséged. Nekem parlagfű és mindenféle egyéb virágpor allergiám van. Én ezeket szedem: Allium Cepa, Pollens, Histamin, Ambrosia Artemisofolia (vagy hogy a szöszbe kell írni, lényeg, hogy ez tulajdonképpen a parlagfű) Az adagoláshoz vagy menj be egy patikába ahol értenek ehhez, vagy nézelődj egy kicsit neten a témában. De mondjuk ezt csak jövőre tudod kipróbálni, mert mint írtam, kell egy kis idő, hogy kialakuljon a védelem.

Most, gyorssegélyként én a Corizalia-t tudnám ajánlani (ez is homeopátiás cucc).

Claritinen én is éltem néhány évig. De szerintem dobd el ezeket a cuccokat, hatásmechanizmusuk annyi, hogy legyengítik az immunrenrdszeredet.... azt meg ki a frász szeretné?

 

Kitartás! :)

 
robcsi1979 2010-09-01 13:03:27 | 7
robcsi1979 képe

Köszönet mindenkinek a jótanácsokért. Idén lassan már beszedtem a fél gyógyszertárat - a legújabb marketing orientált gyógyszereket is bele értve - mégsem használt semmi. 2 napja beadattam a Diprofos injekciót, azóta SEMMI BAJOM, TELJESEN TÜNETMENTES VAGYOK!

 

Úgy látszik a gyógyszeriparnak kib@szott nagy üzlet ez az egész allergia "szezon". Azért mindenképpen elgondolkodtató az a tény hogy tőlünk sem keletre sem nyugatra nincs ennyi allergiás mint kishazánkban! Nem vagyok paranoiás meg nem szővök összeesküvés elméleteket, de azért ez mindenképp elgondolkodtató!



Előzmény: robcsi1979 (4)  
HarcsaBarna 2010-08-25 20:07:10 | 6
HarcsaBarna képe

http://www.szechenyi-kozpont.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=43

 

akit érdekel, dobjon egy üzit, beprotezsálom, hivatkozzon rám, barátom a dr. Úr!

 

 
HarcsaBarna 2010-08-25 20:04:10 | 5
HarcsaBarna képe

nekem elmúlt a rettenetes allergiám... sokévig volt, de szerintem már tavaly is leírtam, fülakkupunktúrával (FÜA) kezeltettem, mellékhatásként a dohányzásról (pipáztam) is leszoktam, pedig azt nem is akartam...

ez a FÜA tényleg jó, nagyon sokan teljesen kigyógyultak...

 
robcsi1979 2010-08-25 16:54:22 | 4
robcsi1979 képe

Most jöttem az allergológustól, amiket felírt: Xyzal, Zyrtek-D (állítólag ebben van effedrin származél isKacsintásezt biztosan imádni fogomMeglepett). Meg kaptam valami orrcseppet meg szemcseppet is, de azokat nem váltottam ki mert mindíg útáltam a szem illetve az orrcseppeket.

 

Említett valami Diprofos injeckciót, ezt nevezik szteroid kúrának. Állítása szerint az injekció beadása után 24 órával már teljesen tünetmentes a páciens, és 1 hónapig tart a "csoda". No ezt egyenlőre nem mertem megkockáztatni........de ha nem enyhülnek a tünetek a gyógyszertől akkor nem marad más megoldás!



Előzmény: miki (3)  
miki 2010-08-25 15:54:30 | 3
miki képe

Avamys orrspré az első, aminek van hatása, pedig sokat kipróbáltam az évek során. Elég erős dolog lehet különben, tavaly egy hónap használat után már vérzett tőle az orrom.
Majdnem egy éve használok Béres cseppet, nem tudom, lehet, hgoy csak véletlen egybeesés, de idén alig érzem a parlagfüvet, pedig korábban nagyon durva tudott lenni. Amúgy részvétem.

 
eszter_good 2010-08-24 16:28:26 | 2
eszter_good képe

Szia!
Nekem négykeresztes allergiám van mindenféle füvekre. Semmilyen gyógyszert nem szedek. Az orromat és a szememet öblögetem otthon simán fecskendővel, a szememre néha szemcseppet használok és a legfontosabb, hogy 1 hónapig egyáltalán nem ettem tejterméket, tejet pedig most sem iszok, mert attól rögtön én is "taknyolok".

 
potther 2010-08-24 16:23:40 | 1
potther képe

Nem tudom, hogy te hogy állsz a homeopátiás készítményekkel, de nekem a Luffeel nagyon bejött. Vény nélkül kapható a gyógyszertárakban. Kálciummal kiegészítve nyoma sincs az allergiámnak.