Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 591 416 km-t sportoltatok

PILATES

Létrehozta: vikipilates  |  2010-09-24 04:13:33-kor

Az ezoterikus tanítások szerint, ha a centrumod megvan, biztosabban tudsz mozogni, lépdelni a magad kis világában, az életedben. Középpontban a központ. Ez az ezoterikus tanítás egybecseng Joseph Hubertus Pilatesnek, a Pilates mozgásrendszer atyjának gondolataival: az erőközpont nem más, mint az emberi test fizikai értelemben vett centruma, amit ha megfelelően stabilizálunk, könnyedén és az ízületek legkisebb igénybevétele mellett tudunk orrot vakarni, törölgetni vagy éppen cipelni a szatyrokat nagybevásárláskor. Legújabb kutatások szerint bármilyen mozgást végzünk is, először a testünk központjában található izmok, a sokbahasadt izom és a haránt hasizmok kezdenek dolgozni. Ennek megfelelő törődést igényelnének, nem gondolod?
A módszer megálmodója sokféle testmozgást, irányzatot tanulmányozott a keleti harcművészetektől a jógáig, mire összegyúrta az általa Contrologynak nevezett, ma Pilates néven igen közkedvelt módszert. Holisztikus szemlélete jóval megelőzte a korát: a test, a tudat és a lélek hármasában gondolkodott, edzésformája pedig a tudat valamennyi elemét, az intelligenciát, a memóriát, a képzelőerőt, az intuíciót és az akaratot igénybe veszi, aminek köszönhetően-a testi előnyökön túl- az életminőség egészére hat jótékonyan. A test igénybevétele nagyon komolyan támogatott egyfajta képi világgal: az egyes gyakorlatok helyes végzésében hasonlatok, metaforák, tehát vizualizálás segít (nem is hinnéd, mennyit!) - ami megint csak a pozitív szemlélet tanításaira rímel.
A jobb közérzet és a szebb tartás vagy alak önmagában is jó cél, ami az egészet mégis különlegessé teszi, az mégis az a pozitív gondolkodás, ami az edző részéről követelmény, de kellő gyakorlás után a vendégnek is sajátja. Amit ígérhetek: sosem fogom azt mondani, mit ne tégy, abban segítek majd, hogyan csináld, hogy még jobb legyen. Ha kitartóan gyakorolsz, a fejlődés szemmel látható lesz.
És ami a fő: élvezni fogod!

Pilates Csepelen

www.vikipilates.hu

RunKa 2010-09-24 16:28:07 | 5
RunKa képe

nagy arcara vall ilyet nyitni, sőt sztem pofátlanság....

 
oleandro 2010-09-24 15:07:48 | 4
oleandro képe

Törölni!

 
Bozót 2010-09-24 14:22:46 | 3
Bozót képe

Szánalmas...



Előzmény: pátyalso (2)  
pátyalso 2010-09-24 14:10:45 | 2
pátyalso képe

Nekem tökre tetszik Viki pilátes-es edzésnaplója,ennyi edzéstől ilyen jó közérzet,nem semmiPénz beszél



Előzmény: RunKa (1)  
RunKa 2010-09-24 05:49:22 | 1
RunKa képe

ez itt most egy ingyé hírdetés? Nyelvöltés