Maraton
Létrehozta: sepi | 2007-06-09 19:20:47-kor
42 195 méter. Futva.
Mert ez a klasszikus táv, ami minden futó álmaiban szerepel, mert még nincs ilyen topic, mert kezdődhet mindenki felkészülése az őszi maratoni szezonra....
Plus Maraton 2007 lista
Maraton
pirgelman
30 km
eftomi
Váltó
kán (táv?)
pen (22.3km)
sepi (19.9 km)
Tervezi/szervezi még valaki, hogy részt vesz Európa legrégebbi marathoni/félmaratoni/ futásán Kassán? Aki még nem hallott róla itt talál infókat. Én tavaly a félmaratoni távot futottam és nagyon nagy élményben volt részem; ajánlom kezdőknek, amatőröknek és profiknak is. A kassaiak remek szurkolók, imádják ezt a versenyt.
Én mondom, megéri...
Na, 3 hónappal a verseny után végre nyilvánosan elismerték a szervezők, hogy elmérték az áprilisi debreceni maratont: mivel félrekalibrálták a távolságmérőt, a valós táv 39.95 volt!
Szégyen és gyalázat. A minimum az lenne, hogy kárpótlásul felajánlanák az idei indulóknak, hogy jövőre ingyen indulhatnak (akkor lennének is indulók)
Jelezném a melegben való futás szokásához, aug. közepén Sárváron is lesz a Vármaraton!
Én, Atád előtti, utolsó hosszú futásnak szánom.
Énisénis :))
Meg, hogy ONtopik legyek, Plusra is megyek maratonozni. Mondjuk nem kifejezetten maraton-specifikus az edzésmódszerem mostanában, de a hangulatot nem szeretném kihagyni!! :) (na, j, holnap már futok egy hosszabbat. Hogyazértmégis...)
Előzmény: Smaster (13)
Előzmény: torolt_685 (11)
Egy veszélye van: az egy hónap ahhoz hosszú, hogy "lendületből", vagy a szuperkompenzációból fussa meg az ember a másodikat, ahhoz meg túl rövid, hogy érdemi edzésmunkát tudj végezni a kettő között.
Szóval, nagyon óvatosan kell lavírozni, hogy ne terheld túl magad, de ne is eressz le. Ehhez nem árt, ha valaki "lát kívülről".
Előzmény: eftomi (8)
Szia Tomi
Előzmény: Hauanita (9)
Erre nem lehet egyértelműen válazolni.
Persze, meg lehet csinálni, láttam én már ettől durvábbakat is.
De mégis. Miért?? Ennyire fontos?? Amikor az ember Az Elsőt futja, utána sokáig tart, míg abból fizikailag és motiváció-szintjén "kilábal". Mert azért egy maraton nem olyan, mint egy 5 kilis verseny, odamegyek, lefutom, hazajövök oszt jóvan. Biztos én csinálom rosszul, de a maratonjaim többségéről úgy jöttem haza, hogy sohatöbbet maratont. :) Persze meggondolja magát az ember gyorsan, de egy hónappal egy maraton után még él benned az a fáradtság/beérek-e kétségbeesés, ami aztán később elhalványul. Különösképp mondom, az elsőnél. És emlékezvén arra, hogy voltak már a lábadnak túlterhelésből fakadó problémái, megintcsak megpróbálnék óvatos maradni.
Ezek a maratonok nem egyszeri alkalmak. Ezeket évről évre megrendezik, és amelyik nem fér bele jövőre, az beleférhet 2009-ben.
Más kérdés persze, ha valaki többedik maratonját szándékszik futni és/vagy ultrázik, vagy időterve van, arra már hallottam olyan véleményt, hogy a tétmaraton előtt egy hónappal érdemes csinálni egy laza maratont. (nekem ez nem jött be, bár én maraton-50es párost akartam, de nem voltam motivált egy ilyen távra a maraton után alig pár héttel)
Szóval nem lehet válazolni a kérdésedre így. Ez nem fekete vagy fehér. Én nem futnék 2 maratont 1 hónap különbséggel. De nem én döntök, hanem TE! :) Akárhogy is döntesz: hajrá!!
Előzmény: eftomi (8)
forest részletes eredményeit itt lehet megnézni:
http://www.stockholmmarathon.se/resultat2007/chiptider_sv.cfm?startnr=498&Lan_ID=1
Azt hiszem egy igazán méltó első hozzászólással kezdem:
forest sportárs 2.58.25-es idővel szinte lezúzta a Stockholm maratont.
Hatalmas gratula neki!
Ez a maraton a Gépház mindkét tagjában is igencsak kellemes emlékeket idéz,..