csak úszás - nem csak békáknak
Létrehozta: sandorbogyo | 2006-11-18 11:22:29-kor
Nos azt szeretném ha itt csak úszásról lenne szó, mivel amugysem űzi itt mind3 sportágat.
Uszodákról, árakról, felszerelésekről, versenyekről, clubokról, és naná, hogy edzéstervekről irogassunkegymásnak
kösz
d.
Előzmény: fimre (126)
Sziasztok!
Kezdő gyorsúszóként várnám a tapasztaltak segítségét, a kilégzést már a vízből kifordulva fejezem be? Nálam kicsit problémás még ez a rész, ha rögtön elkezdem kifújni a levegőt, az már a víz alatt elfogy :) Így mikor kifordulok (na ez még elég nagyképűen hangzik, de dolgozok az ügyön) levegőt venni, akkor már nincs mit fújni és ez gáz mert pl. így előfordul hogy az orromba víz kerül belégzéskor. Vagy folyamatosan lassan kell kifújni a kartempók teljes ideje alatt?
Szia adamb91!
Edzésterv készítő programot keresel??? Mire szeretnél edzeni? Mármint milyen távra? Mennyire tudsz úszni? Edzőnél voltál már?
Csak néhány kérdés:-)
sepi
Előzmény: adamb91 (124)
Üdvözlök mindenkit!
Előre bocsátom, nem olvastam végig a fórum hozzászólásait, ám de interneten már sokat kerestem, ennek ellenére segítségeteket kérem. Szeretnék elkezdeni komolyan, rendszeresen úszni. Ehhez kerestem egy internetes vagy letöltős (program) edzésterv készítőt, mind magyarul, mind pedig angolul, de semmit nem találtam.
Tud valaki közületek ilyen programot, nem gond, ha nem magyar, ami kifejezetten úszásra specifikálódott?
Válasz ide: peugeot307ccc@freemail.hu
Vagy itt a fórumon.
Köszönöm
Látom már, hogy a topic cím rám illik. Nem vagyok béka, bár a lábam úgy áll a vízban, olyan szép pipás. Ma ezt gyötörte velem az edző leginkább. Meg is lett az eredménye. Most már végig tudtam menni az 50-esen gond nélkül rekord idő alatt. Az volt a titok, amikor háton próbáltam a lábtempót és néha néztem közben, hogy mit csinálok és korrigáltam. Akkor ráéreztem picit. Kartempó egyre jobb, az én szintemen túl sokat már nem fog tudni csiszolni rajta, most már csak sok úszás kell-mondja az edző, de én kételkedem ebben
Előzmény: sepi (120)
Megpróbáltam lazítgatni a vállamat, hogy jobb legyen a gyorsúszás és hát merev vagyok mint egy deszka. Pen csak röhög rajtam megállás nélkül
Előzmény: sepi (118)
Előzmény: sepi (115)
Én is pont a hónapokban küzdöttem ismétlődő vádligörcsökkel. Amiket írsz: ivás, kálcium, magnézium (méginkább MagneB6, mert amennyire tudom, az jobban felszívódik), alapos bemelegítés, mind a megfelelő praktikák szerintem.
Nekem ezen kívül pár igazán forró lábfürdőre, néhány erőteles lábmasszázsra és 3 hét teljes futásmentességre is szükségem volt. És azóta nagyon odafigyelek a futás utáni vádli lenyújtásra. Esetleg próbáld még kiküszöbölni az összes lehetséges szorító dolgot (túl szoros cipőfűző/zoknigumi) ami a vérkeringést kicsit is gátolhatja ezeken a részeken. És ha futás közben érzed, hogy kezd keményedni valamelyik izomcsoport, válts át sétára mielőtt begörcsöl, és 1-2 perc séta után próbálj újra nagyon lassan futni. Ennyit tudok segíteni :o)
pen
Előzmény: vesi naarasleijona (111)
Boccs, hogy saját nyűgömmel terhelek mindenkit, de hátha....
Szóval én egy eléggé komoly autóbaleset után vagyok, nem tört semmim el, de húzódások, rándulások voltak, meg 3 hónap kihagyás.
A fő gondom most az izomgörcs(ök), kizárólag a lábamban, lábfej, vádli leginkább, naggyon bosszantó és kiakasztó, mert hiába bírnám tovább az edzést tüdővel és (kar/hátizommal) a rohadék lábam miatt abba kell hagynom hamarabb.
Iszok vizet 3-4l/nap, magnéziumot, kalciumot pezsgőtablettában 3-4 tabl./nap, bemelegítek rendesen, kenem magam izomlazítóval, bemelegítőkrémmel, s még így is alkalomadtán megszívom (azért írom így, mert 5-ből 1x nem)
Van valakinek erre vmi tuti tippje?!
Kérdés:
A férjem fogyózik és azt szeretné tudni 1 óra mellúszás kb. hány kalória. olyan 70X 33 métert úszik.
Köszi
Ági
Sziasztok!
Nem tudom mennyire számít reklámnak, nekem az "S" betűs egyik legnagyobb vízisportcucc-márka párátlanítója vált be a legjobban, mégpedig úgy, hogy:
1: ablakpucolóval vagy alkohollal letisztítom a szemüvegem
2: hideg vízzel kiöblítem, megszárítom
3: befújom evvel a spray-vel vékonyan, megszárítom
4: hideg vízzel kiöblítem
Macerásnak tűnik, de nem vészes, és működik.
Előzmény: eftomi (95)
Én is voltam decában és nézegettem a neopréneket.
Sajna egyértelműen nem úszásra valók.
• Az úszásra használható neporénekelső ismertető jele, hogy síkos, gumis a külseje, se nem recés, se nem anyaggal befont, hanem sima, gumi.
• A másik, hogy sokféle vastagságú anyagból készűl, de a vállaknál és hónaljnál 1-1,5 mm vastagságú anyagokkkal dolgoznak, egyrészt, hogy jobban simuljon a testre, másrészt, hogy kevesebb ellenállást tanusítson az anyag ezáltal ne fáradjon a büszke sportember.
Ujjatlan neoprént még nem használtam, igy nem tudok nyilatkozni. Használtam viszont a hosszúujjút és nagyon tetszik.Minden esetre azért nehogy vastagabb ruhát vegyél, mert hosszú időt fogsz a vízben tölteni. A ruhák kivállóan szigetelnek az is előfordulhat, hogy a lábaidnak (comb és lábszár) még túlzottan is melegük lesz, ha nagy a tempó és nem túl hideg a víz.
Másik tanács, ha vásárolni szeretnél: lehetőleg minél hamarább próbáld ki (akár medencében is) mert csalóka ha szárazon veszed fel. A ruha helyezkedik rajtad miután vízbe mész vele. Vállnál hónaljnál meg legyen 90-95%-ban kényelmes szárazon és akkor szerintem vízben már tökéletes lesz.
Figyelj oda a nyakra is, hogy ne dörzsölje ki bőrödet a sok forgolódástól.
Mindenképp meg kell nézni hogy tökéletesen legyenek a ragasztások a ruhán. Tudod... mindent kinában csinálnak, még ezeket is.
Nos ennyi. lehet hogy tudtad ezeket a dolgokat. De sebaj vesebaj, talán másnak jó lesz az infó.
d.
Előzmény: ruppertl (104)
(Hupsz asszem idejekorán elküldtem:)
Szóval nyilván ujjatlanban szabadabban mozog az ember keze, de lehet hogy a sok hideg vizben levés miatt az ujjas verzióban kevésbé fázik át az ember :S.
Másik kérdésem, hogy a 2mm-es neoprén elég-e egy dupla, esetleg majd egy tripla ironman távjához, vagy érdemesebb vastagabbat venni?
(Sajnos még nem volt szerencsém 2 óránál tovább vizben lenni, így nem igazán tudom mi van utána, de arra emlékszem, hogy Gyékényesen mindig fáztam már egy kicsit az úszás végén.)
Üdv.:
Ruppert Laci
Sziasztok!
Főleg azoktól kérnék tanácsot, akik már úsztak neoprénben, ugyanis tervbe van véve, hogy veszek egyet, voltam is Decathlonban probálgatni, és arra jutottam, hogy ami "alul" jó/paszentos, annál nem tudom mozgatni rendesen a vállam. zóval alapvetően két dolgot közül kellene választani és ebbe kérném a segítségeteket: vagy egy nagyobb méretűt veszek, ami esetleg alul bővebb (sokkal nagyobb méret nincs, mert amúgy sem vagyok kicsi), vagy láttam ujjatlan mezt
Kedves úszótársak és nem csak...
Az ebay.de-n most nagyon jó áron lehet venni 100 euróért (+ 20 postaköltség) AquaSphere neoprént.
Sztem az ár kiváló és a gyártó jó anyagokkal dolgozik. Elég sok számban hirdették meg és egyelőre van még raktáron nekik.
Bővebb infó: ITT.
Nem én árulom ezeket, de én is vettem. Sajna még nem tudok beszámolni róla, mert nem szállította még a posta.
Így keressetek rá: Triathlon Neopren Aqua Sphere ROOKIE, vagy csak KLIKK IDE
Ha véletelnül lejár a licit (még kb. 2 nap van hátra) akkor: info@paulis-tauchshop.de
mindenjót
dzenisz
2 bevált megoldás van a problémára. Az egyik a saját nyálad (enyhén meg kell nalni mielőtt felteszed), a másik meg a párásodásgátló-fóliás (anti-fog) úszószemüveg.
Adjatok tippet legyetek szívesek, hogy mit kell csinálni az úszószemüveg lencséjével, hogy ne homályosodjon be úszás közben. (Szemüveg nélkül úsznék, akkor szétmarná a Klór a szememet.)
Köszi
Ez nem a szokásos 27 másodperces bélyegméretű videó, amiket lehet látni a neten, 13 perc. Elkezdtem nézni, és azon vettem észre magamat, hogy 1-2 perc után már nem is azt figyeltem, hogy hogyan kell úszni, egyszerűen csak élveztem a látványt, olyan harmónikus és természetes mozgása van Popovnak a vízben. Komolyan, mintha egy természetfilmet néznék. Ha valaki nem tud úszni, és megmutatják neki ezt a videót, azt fogja hinni, hogy a gyorsúszás a világ legkönnyebb és legtermészetesebb dolga... Eh. Ha elég sokszor megnézem, talán összejön egyszer egy 20 percen belüli ezer méter
zollee.. örülök, hogy akkor nem vagyok ezzel egyedül.
Egy kérdésem van hozzátok: hogyan kell pihenni két edzés között? (úszás között). Hétfőn 2 nap pihi után nagyon jól ment, aztán csak halmozódott az izomláz meg a fáradtság, közben tornán is voltam, ahová meg futnom kellett, mert késésben voltam, aztán csak úsztam minden nap, és ma igaz elkéstem egy 20 percet, de alig bírtam 2 km-en végigvonszolni magam. Azt hiszem valamit alapvetően rosszul csinálok. Segítsetek!
Köszi!
pitypalatty
Előzmény: pitypalatty (90)
Milyen jó pen cikke. De miért kell gyorsnál a levegőt rögtön elkezdeni kifújni. Ez tényleg így van? én nem így csinálom.
dzenisz
Köszönöm szépen a tippeket.
És ne haragudj, hogy kb már 4-szer elírtam a neved. Mostmár észrevetem, megjegyeztem.
piytpalatty
Róma... már minden értek ! Hajrá, és utána alighanem számíthatsz a vízirohamra!
Előzmény: nyaff (88)
Atom!
Ne hülyéskedj!!! Az üzletfeleimet az úszoda közelébe sem engedem, sajnos pusztulnak azok maguktól is, nem kell hozzá a az én segítségem :-(
Róma maraton után (03.18) beszélhetünk róla, főleg, ha mást is érdekelne a dolog.
Előzmény: atom (82)
Mountex-ben pölö az este láttam női 30 részidős (kőridő) órát. Én a StopShop - Mountexben láttam, de elvileg midnenhol uezek az árak.
Emelett budaörsi Sealand, és az Óbudai Eurocenterben a földszinti óra és ékszerboltban.
Casiót nem ajánlok, mert drágább és otrombább
Előzmény: pitypalatty (85)
Sziasztok!
dzsenisz, azért légyszi kérlek írd le azokat a helyeket, mert vannak beépített embereim.
zollee.. ööö megtisztelő, hogy megértettél valamit, biztos nem volt egyszerű.
Kipróbáltam a pillangó lábat háton. nagyon keményem megdolgoztatja a hasizmokat, és mínusz 2-vel haladtam. Most sajnos az újrakezdés következtében az iszonyú nagy fejlődés leállt, és úgy érzem elkezdtem egyhelyben topogni, nem javulok, nem gyorsulok, nem tudok többet és jobban. Ajjaj. nehéz lesz nem feladni ezen a ponton. Azért igyekszem ám. Most lennének jók az edzéstervek. Igazából egy ostoros rabszolgahajcsárra lenne szükségem a medence szélén. De ilyen nincs nagyon.
No szép estét mindenkinek!
pitypalatty
Hááát, az illető olvasgat errefelé, úgyhogy ha gondolja, úgyis válaszol... Ha meg nem, az is OK, legfeljebb ;-(.
Előzmény: zolle (83)
Előzmény: atom (82)
Csokika, csokika... miről is tetszik beszélni? ;-) Csokihegyek, az már más!
Van nekem egy kedves ismerősöm, aki nemrég segített néhány barátjának és üzletfelének ;-) elmerülést tanulni. Nem tetszik tudni róla valamit? Vállalkozna esetleg hasonlóra megfeleő díjazás ellenében? Van néhány potenciális vízalattjáró-jelölt errefelé... Hm...?
Előzmény: nyaff (75)
Előzmény: pitypalatty (76)