Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 59 387 593 km-t sportoltatok

csak úszás - nem csak békáknak

Létrehozta: sandorbogyo  |  2006-11-18 11:22:29-kor

Nos azt szeretném ha itt csak úszásról lenne szó, mivel amugysem űzi itt mind3 sportágat.

Uszodákról, árakról, felszerelésekről, versenyekről, clubokról, és naná, hogy edzéstervekről irogassunkegymásnak

kösz
d.

vérnyúl 2006-12-07 22:28:52 | 28
vérnyúl képe
A holnapi tervem : USZODA!!! Jeeee!!! Megpróbálom  HOSSZÁBAN átúszni a  "nagymedencét" . Most direkte egyedül megyek, mert amikor nem igy tettem, egy hossz után a szaunában kötöttünk ki! Most nem hagyom magam elcsábítani és csak a feledatra öszpontosítok. Nekem tényleg probléma ez a uszás. Nem azért mert nem tudok, hanem másért. Tizen évesen úsztam sokat, és sikerült nagyon "megcsömörleni" tőle. A Fater úszó edző volt, én meg inkább atléta. Ezt nehezen viselte, pedig jót akart... Azóta ha lehetett elkerültem az uszikat, csak hébe-hóba mentem a közelébe. Hmmm.. Meglátjuk holnap mi lesz. Remélem, hogy élvezni fogom...  
sandorbogyo 2006-12-07 11:10:33 | 27
sandorbogyo képe

Látom Decemberben is van egy felkészülési 10km-es verseny.

Igyekszem minél többet megtudni róla. 

Előzmény: Németh Zsolt (26)  
Németh Zsolt 2006-12-06 16:54:38 | 26
Németh Zsolt képe

Van sok-sok úszóverseny pl a MMK-nak a következők:

A MAGYAR  MARATHON  KLUB     2007. évi tervezett, főbb eseményei 

Időpont

Esemény

Táv / km

Helyszín

KategóriákMegjegyzés
01.06.3 és 5 km-es Országos Uszodai Nyílt Hosszútávúszó OB 3, 5 kmBalatonalmádiJunior-Felnőtt és Masters
04.15.Hajós Távúszás1200 mOrszág 8 uszodájaKorosztályos versenyek
07.14.10.00 óraBALATON MASTERS GAMES SWIM CUP I.napuszodaiBalatonfűzfőSzenior úszók Clubversenye
07.14.15.00 óraAlmádi Strandátúszás2 kmBalatonalmádiNyílt korosztályos és szenior verseny
07.15.9.00 óraBALATON MASTERS GAMES  SWIM CUP II.napuszodaiBalatonfűzfőSzenior úszók Clubversenye
07.15. 13.00 óraFűzfői Átúszás3 kmB.fűzfő-AlmádiNyílt korosztályos és szenior verseny
07.22.10 km-es Hosszútávúszó Európa Kupa és Nyílt OB - válogató.10 kmBalmádi Hajóáll.-KáptalanfüredAmatőrök csak előzetes szintidő elérése esetén
07.22.Káptalani Átúszás MellúszOB2 km 5 kmBalmádi Káptalanfür-Hajóáll.Nyílt korosztályos és szenior verseny
07.28.Öbölátúszás  Szenior OB.3,6 kmBalatonfüred-TihanyNyílt korosztályos és szenior verseny
11.18.„FedettPályás” 2000 m-es úszás2 kmOrszág 8 uszodájaKorosztályos versenyek
12.16.?Téli 10 km-es felkészülési verseny10 km

Budapest fűzfőGyula?

Nyílt verseny

lee 2006-12-04 20:31:16 | 25
lee képe

Sziasztok, 

milyen hazai és külföldi versenyek vannak? (pl.:Balaton-átúszás, Poreci delfin stb.)

zakka 2006-11-25 18:19:51 | 24
zakka képe
Dzsenisz, olvass bele a blogomba, oda leírtam a versenybeszámolóm.

Előzmény: sandorbogyo (17)  
zakka 2006-11-25 18:19:11 | 23
zakka képe
Hát, sepi, azóta dolgozom, de abból is sokat. Próbáltam meglovagolni a 12 órás úszás szuperkompenzációját, de nem sikerült. Reggel és/vagy este edzegetek félórákat: görgőzöm, erősítek, nyújtok. Majd januártól belehúzok. :-)  
sepi 2006-11-25 10:55:59 | 22
sepi képe
Ma lesz egy kis gyorsúszás gyakorlás remélem. Rám fér már. Mindjárt nyújtok is egy kis spiccet mazochista módraSmile  
Hauanita 2006-11-25 09:27:31 | 21
Hauanita képe
Jaaaj, ez nagyon tetszett. Ha minden jól megy holnap délután megint eljutok az usziba. Majd azért néha rugdaljatok, ha nem mennék magamtól úgy heti egyszer. (eddig kb k+1-szer határoztam el, hogy "rendszeresen" azaz heti 1-szer úszok. Még sose sikerült, de sose késő :)

Előzmény: sandorbogyo (18)  
sepi 2006-11-24 23:01:05 | 20
sepi képe
Á úszás nem nagy ügy. Én is remekül úszom, eltekintve attól az aprócseprő problémától, hogy nem haladok a vízben.Smile Tökéletes geometriájú 45 fokos szöget bezáró spiccem nagyszerű fék, kár, hogy fékezni nem kell a vízben... Így nálam a nyeletlen balta hasonlat majdnem tökéletes.

Előzmény: kán (19)  
kán 2006-11-24 20:47:36 | 19
kán képe
Hmmm lehet, hogy meg kéne tanulnom már úszni????Surprised  
sandorbogyo 2006-11-23 11:35:54 | 18
sandorbogyo képe

kedvcsináló úszáshoz :)

http://www.youtube.com/watch?v=Gw4bQKiLkQ4&eurl= 

sandorbogyo 2006-11-23 09:42:33 | 17
sandorbogyo képe

25 km elég komoly táv, attól függetlenül, hogy milyen körülmények között ússza le az ember.
Egyébként asszem kiszúrtam az edzéslistából ezt a távot. Medence és mellúszás? Milyen verseny volt az?

Nekem max 7,5 km volt hegyi tóban (19-20 C-os vízben).

Előzmény: zakka (15)  
sepi 2006-11-23 06:06:50 | 16
sepi képe
Már hiányoltalak innen zakkaSmile Mesélj, mit edzel manapság 25 kili bemelegítő úszás után?

Előzmény: zakka (15)  
zakka 2006-11-22 21:37:35 | 15
zakka képe
25 km elég hosszú? :-)

Előzmény: sandorbogyo (5)  
sandorbogyo 2006-11-22 16:12:56 | 14
sandorbogyo képe

Összeszedtem pár linket neopréngyártoktól:

www.blueseventy.com
www.orca.com
www.eroxswiss.com
www.aquasphereusa.com
www.aquamantri.com

Természetesen mindegyik azt mondja magáról, hogy ő a legjobb, de az anyagok nagyjából ugyanazok a többi meg részletkérdés.

sandorbogyo 2006-11-22 09:22:21 | 13
sandorbogyo képe

Divex egyáltalan él még?

Ha jól tudom a Decával szemben Budaörsön letérdelt a Divex.
Kösz a tippeket

én is folyamatosan szimatolok mert 70-100ezer nicns nálam erre a célra.  

Előzmény: atom (12)  
atom 2006-11-21 20:38:57 | 12
atom képe
dzenisz, én a nyáron fölkutattam a fél nagyvárost, igaz, csak a kommersz boltokban jártam, mert nem tudom, hol van esetleg spéci bolt. Elsőre sehol semmi. Aztán a Lidl-ben éppen kifutóban volt valami abszolút noname akció, persze mire odaértem mérethiányosan. Az egyik ismerősöm vett belőle, neki teljesen megfelelt arra, amire vette (gyékényesi bányató...). Végül Atád előtti péntek este a Decában én is találtam nekem valót, de csak az akkor új soroksári lerakatban volt választék, viszont ott tényleg volt vagy 3-4 féle, 1,2,3 mm-esek. Persze azok is saját márkásak. Ennyit sikerült akkor felderítenem. Ezek a 10 rugó körüli példányok úgy tűnik, teljesen megfelelőek arra, hogy amatőrként évente párszor felvegyük, de a heti 40 killeres edzésadagokat nyilván nem bírnák. A Divexben talán érdemes megnézni, de nyáron ott se volt más csak 5+ mm-es búvárruha.

Előzmény: sandorbogyo (9)  
evita 2006-11-20 13:24:09 | 11
evita képe
Debrecenben több iskolában van 20-25 m-es, oda sokszor a jónépet is beeresztik. A Nagyerdőn van 33 m-es, 4 pályás, ált. dugig. De most! A Campus-nál a Zákány u sarkon az új Sportuszoda! 10 pályás 50m-es plusz 6 pályás 25 m-es (szerintem), pancsoló és jacuzzi. Tíz alkalmas felnőtt bérlet 7200 Ft, de van úszójegy is. Bővebbet próba után.  
zolle 2006-11-20 10:15:23 | 10
zolle képe

Sziasztok!

A BP-i uszoda felosrolásból kimaradt a Császár-Komlyádi uszoda (de lehet, hogy csak az Én figyelmem kerülte el). Oda 1200 a beugró. Szerintem nem olyan kultúrált, mint a margitszigeti Sportuszi. Én a kinti nyitottba szoktam menni - 50 m-es. Ide reggel, ill. de. érdemes menni, mert du.-ra keresztbe leválasztják vizipóló edzésre és akkor már csak 25m.

sandorbogyo 2006-11-20 07:35:00 | 9
sandorbogyo képe

Pl. időben felkészülnék a nyiltvizi úszásra is, de nincs neoprénem. Az Orcaról már régebb hallottam, de utánanéztem a neten és találtam még pár márkát: Aquaman és Quintana Roo no meg valami kínait is. 

Pesten van egyáltalán olyan bolt ahol ilyeneket lehet venni? Nagyon szétnéznék náluk 

lee 2006-11-19 19:49:13 | 8
lee képe
Akkor itt vagyok én, bár a 3km csak épp megvan, de már dolgozok az 5km-en. :)

sandorbogyo 2006-11-19 19:21:10 | 7
sandorbogyo képe
mondjuk legyen 3km a minimum, mert az alatt versenyek sem nagyon vannak.

lee 2006-11-19 19:18:59 | 6
lee képe
Attól függ, hogy mennyitől van a hosszútáv (5km?).

sandorbogyo 2006-11-19 18:40:56 | 5
sandorbogyo képe

Szeretném tudni, hogy vannak-e itt hosszútávúszó vagy azzal próbálkozó katonák.

pen 2006-11-19 17:20:50 | 4
pen képe
Kleopátra-ház alsó szintjén (Bp, Lehel piac környéke) van egy fitness klub egy 20 méteres (20x8m)medencével. Vize kicsit meleg, de úszható. Napközben általában egyedül vagyok egy sávban. Deszkát, ellenállást, stb beengedik. Szauna is használható az úszójeggyel. Öltöző tiszta, van benne tusfürdő, mérleg, hajszárító. Ha kéred, adnak kistörülközőt, így azt sem kell cipelni. Ha jegyet veszel, felnőtteknek egyszeri belépés 1200 Ft, tizes bérlettel talán 1000/alkalomra jön ki.  
Hauanita 2006-11-19 14:23:33 | 3
Hauanita képe

Az úszós-futós jegy az olyan, hogy megveszed, beballagsz az öltözőbe, futósba vágod magad, majd kimész futni a Margitszigetre. Amikor már kiszaladgáltad magad, újra beballagsz az öltözőbe, letusolsz, felveszed a fördőnacit, és irány a medence. Szóval lényeg, hogy egyszer ki is mehetsz közben...

Én ugyan nem vagyok egy béka-típus (legfeljebb, mikor balettoznom kellett, úgy 22 éve), akkor éreztem magam békának, de akkor nagyon :o), de ma elrángattak úszni. Tusom, hogy amit csináltam, finoman szólva is inkább bohóckodás, mint úszás, de én ezt csak amolyan keresztedzés jelleggel műveltem, nem akarok elérni vele semmit.

És akkor a szegedi viszonyokról.
Sportuszoda: beugró 750Ft (van esti, meg reggeli úszás lehetőség is, de abban most nem vagyok képben...), ezért van zárható öltöző-szekrény (apropó tudja alaki, miért terjedtek el ezek a fura alakú szekrények?? Nem is helytakarékos, nem is kényelmes, és a cuccot sem lehet normálisan belerakni). 2 medence van: egy szabvány 8 sávos, 50m-es úszómedence, meg egy tanmedence, melegecske vízzel, 4-5 sávval úgy 20-25m hosszú... Télen sátortetős megoldás, fűtéssel, egész klaszz volt ma.

A többi helyről most komolyabb részleteket nem tudok, de van lehetőség szerintem a SZUÉ-ban /=Ligetfürdő/ úszni (télen az is sátortetős az utóbbi években), itt 33-as medence van, meg az ún. Gombában (az egy fedett termálfürdő a Ligetfürdő végében, nyáron egybe van nyitva vele), ott is van egy úszómedence, tán 25 m-es... Meg szerintem az Anna fürdőben is van egy úszásra alkalmatos medence, de ase hosszú, de legalább drága. Aki sportolni akar, zömében a Sportuszit használja. Szerintem.

Előzmény: sandorbogyo (2)  
sandorbogyo 2006-11-19 13:39:36 | 2
sandorbogyo képe

A pesti viszonyokról saját nyomozásomból annyit tudok, hogy
    Spartacus és Fradi közönségnek tabú.
    ELTE (Ajtósi) zárva.
    Kispesti uszoda 33m-es medence 990 ft a felnőtt belépő. Van féléves bérlet is  51ezerért, de csak heti 3nál több alkalommal válik kifizetődővé.
    BVSC szinte kizárólag csak a 25m-es medencében lehet úszni. Ha az 50-esbe beengednek akkor az már ünnep. 1000 ft a beugró és egész héten reggeltől estig lehet forgolódni a 25m-es medencében :p
    Hajós (margitszigeti) 1040 Ft a napijegy (van futó+úszó jegy 1100-ért, de nem kérdeztem rá, hogy pontosan miből áll). Ajánlatos a kinti medencét használni (50m). Nem kell félni a hidegtől, bentről az épületből ki lehet úszni fagyásmentesen. A benti medence 33m de gyakran vannak edzések meg versenyek. DU 3tól már kevesebb sáv szabad a közönség számára.

Egyelőre ennyi a saját bőrömön tapasztaltakról. A bérletekről annyit kell tudni, hogy a 10 alkalmas bérlettel  nagyjából mindenhól egy ezrest lehet spórolni.

ps. mindenhol legyen nálad úszósapka meg lakat (vagy 1000 ft kaució-bűzsé).
Budán nem is néztem körül, mert már nem esik útba. 

sepi 2006-11-19 07:02:10 | 1
sepi képe

No akkor kezdem egy hazaival:
Gödi Termálfürdő
Felsőgödön külterületen található (címet nem találtam) melegvízű strand. Tényleg melegvízű, még az úszómedence része is van vagy 28-29 fokos. A medence egy elég érdekes formájú medence egyik végében található 25 m-es. Csak 4 sáv van és főleg nyáron nagyon nehéz az úszás benne, mert a medence egyben a fő medence is és tele van úszógumis gyerekekkel, vagy úszni nem akaró, de az úszó sávot aktívan élvező pancsolókkal. Mi elsősorban a másik medencéjét használjuk aktív punnyadásra hosszabb edzések  után, mivel az remek 36 fokos termálvízzel van tele.

Az árak nagyon olcsók, este 5 után és reggel 6-8-ig pl 300 Ft és főidőben is csak 600 Ft egy felnőttjegy. Infrastruktúrálisan sok kivánnivalót hagy maga után. Nincs tisztességes öltözőszekrényes öltöző, az értékek teljesen szabadon vannak, ami különösen nyáron gáz. Ellenben már elkezdték a felújítását így ez hamarosan változni fog. Egy képet találtam a god.hu-n:
Gödi strand

Üdv,

Sepi