Számisztika, vagy szerelem?
Létrehozta: SkóT | 2006-11-19 22:33:28-kor
.....avagy szeressük a kerékpárunkat, vagy a csúcsmodell birtokoljuk?
Nekem kell egy téli bringa sárvédővel:-) hogy melyiket hova, mikor blablabla....már a fiúkra tartozik, nekem annyi a dolgom, hogy pörgessem a pedált....:-)))
Előzmény: SkóT (42)
Jaja... én is vótam tekerni, osztán a többieknek van téli kerója, de azon sincs sárvédő. Vazz...
A sárvédő használat is külön művészet. Melyiket? Hova? Mikor?
Nekem gyorsan felszerelhető van, de csak hátulra. Elöl meg semmi. Az okosok szeint egy könnyű darab kell elölre ás hátulra is. Azt kell mondjam, hogy valszeg igazuk van.
Előzmény: Ms.Kate (41)
Előzmény: SkóT (40)
Dehogynem!
Ebből a sokból hogyan fog egyet kiválasztani? :-)
(nincs kép,mertma még nem ihletett meg semmi)
Előzmény: Ms.Kate (38)
Majd kiválasztod, hogy mit hozzon....
Télre, ha kell valami váznak látszó cucc....
Előzmény: Ms.Kate (34)
Azt nem tom, de remélem jót. :-)))
Szombaton elmegyek velük tekerészni, hogy teszteljem a gépet. :-)
Előzmény: SkóT (31)
juhhéjj...zolle akkor jézuska lehet hogy meghozza az új brinyót? már én is eldöntöttem mit 'kalapálok' át a brinyómon tavasszal és kiváncsi vagyok mit tudnak majd 'felajánlani' hozzá, érzem hogy nem lesz oocccsssóó:-)
Zolee-val elmentük A HELYRE.
Húúú.. megint élmény volt. Ő meg vett egy kerót, ha minden jól megy.
A telszámomat megadom emilben mindkettőtöknek, aztán híjjatok!
Előzmény: zolle (27)
Na ez jó. :-) Akkor Én is mehetek? Vagy hogy ne legyen tömeg inkább majd máskor, külön? Egyébként nekem is jó bármelyik du. jó. Ill. mostanában "sokat" leszek szabin, így nap közben is megfelelhet.
Hát, annak örülnék ha már végre leesne az állam és vehetnék valami jó kerékpárt. :-)))) És tényleg van az én árfekvésemben is?? Hát kezdek nagyon izgulni (örülök). Akkor írok is neked.
Előzmény: SkóT (25)
OK. OK.
Nem lehet oda csőstül menni, de apránként szívesen. Mikor érsz rá? Délutánonként esetleg? Mit akarsz vásárolni? Merugye nyálat csorgatni ingyért sem lehet egy ilyen helyen. :-)))))
Előzmény: Ms.Kate (24)
Előzmény: SkóT (23)
Nahát... nahát.
Egyiket sem!!!! A kerékpár az olasz. :-)
Ha Budapesten lax, akkor talizzunk és elviszlek egy helyre, ahol elámulhatsz és nyugodtam leeshet az állad.
Ebben az árfekvésben találsz jobbat is.
Az acél váz azért nem jó (kb. 90 kiló alatt), mert nehéz. Nagyobb súllyal rendelkezőknek a rugalmasabb váz a kóser.
Egyébként meg a SORA nem a legjobb válatszás. Nekem az van és néha akkorát kattan(váltó), hogy már-már fáj.
Az 58-as nem nagy neked? Én kb. 185 vagyok és nekem van akkora. Javaslom, hogy nézz körül egy helyen, ahol nem csak komplett cuccok vannak, hanem válogahatsz, mint Dagobert bácsi a páncélteremben. :-)
Előzmény: zolle (20)
zolle, engedelmeddel lecopiztam kérdésedet és továbbítottam az egyesületünk 'agyának'!
Előzmény: zolle (20)
Sziasztok!
Azt a tippet kaptam, hogy ezen a fórumon érdeklődjem. Indult itt eg jó kis cikk"sorozat" a kerékpározásról, de valahogy "megfulladt". Az első dolog az lenne, hogy kerékpárt szeretnék venni, de nem "találom" az igazit, a 100-130e ft körüli kategóriában. Vagy nem ez az első dolog, előszőr jobban kellene érteni hozzá, és akkor könnnyeb választani? :-)
Tehát a 178cm magasságomhoz keresek valamit, de milyen is a nekem való vázméret (állítólag 58-as)?
Milyen is a jó váz (ami még fizethető)? Mi baj az acél vázzal? Túl rugalmas? Akkor ez igaz lehet a villákra stb. is.
Ja igen, ezeket néztem eddig:
1.,Magellan Gemini Országúti
(58 cm alu. váz, ezüst szín, B+ ip. csap. agyak, Truvativ hajtómű, Shimano 2200 váltórendszer, Shimano Sora fékek, Ritchey kiegészítők). A másik két említetthez ezt is hozzávéve mit javasoltok?
2., MERIDA Országúti-Road 880
(Váz: RAP-R6, Villa/Teleszkóp: Road Oval, Hajtómű: CRD 53-39 16 speeds, Fékek: Road, Fékkar: Sora, Váltó kar: Sora 2, Első váltó: Sora, Hátsó váltó: Sora SS, Fogaskoszorú: CS-R6 12-24, Felni: Road)
3., AUTHOR C2005
(Váz, Villa: Hi-ten, Kormánycsapágy: VP Comp. acél, Hajtómű: CHARIOT 52-42-30, Középcsapágy: VP Comp., Átdobó: Shimano 2200 (28.6), Hátsó váltó: Sora, Váltókarok: Sora (24), Fogaskerékcsoport: Shimano HG-50-8 12-25, Lánc: KMC Z-72,
Kerékagyak: QUANDO Alu, Fékek: TEKTRO 420A, Fékkarok: Shimano 3300, Felnik: ALEX RP-15F, Küllők: UCP, Gumi: AUTHOR 700Cx23C, Pedálok: VP Comp. Alu, Kormány: KALLOY AL-10, Kormányszár: Alu, Nyeregcső: KALIN Alu (27.2),Tömeg (kg): 11,2 (560) )
Persze valószínűleg addig variálok, míg ezek eltünnek a boltokból és újabbak kerülnek előtérbe. :-))))
Zolle
Nár az irkafirka is megelőzött, d enem adom fel.
Le a japókkal és a teszkó cuccokkal!
http://mashsf.com/videos/mashsf.mov
Ez meg itt az amszterdami központi pályaudvar..... ott ilyen szépségek is megbújnak:
http://fixedgeargallery.com/2005/jan/chow10.htm
Ez meg csak úgy:
Sepi!
Mivel egy hétre elutazom, most nem tudok érdemben írni erről a témáról....
de kerestem egy magyar nyelvű cikket a neten.
Ha megjöttem, temetem a tocsikot. :-)
Addig is:

A tudja mi ez, emelje fel a kezét!
Jut eszembe. Tegnap volt ez:
Program.Aki nem volt ott, annak gyász....
Előzmény: sepi (14)
Előzmény: SkóT (13)
Hát...ha ennyire erőlteted. :-)
Szerintem az edzés után le kell gőzborotvával(erősebb vízsugárral) szedni róla az összes sarat, aztán olajzoni, ahol csak tudod. Lehetőleg szárazra kel törölni és kész. Fagypont alatt nem ajánlott móccer.
Az agyak és hasonlók szerelését nem ajánlom.
Hja..a sárvédőt tenni kell rá! :)
SkóTok
Ez meg úgy megy, mint az ítélet:
Monnyuk nekem jobban bejön az alsó kormány.
Előzmény: sepi (12)
Előzmény: SkóT (9)
Azt hallottam, hogy egy campával szerelt fixi magától felmegy.
(ugyanis velem biztosan nem)

Előzmény: vérnyúl (10)
Sajna még nekem sincs... csak valami japo kacat, de már mentem egy-két full campás bringával.. és az az isten! Legalábbis nekem az olasz bringa holmik nagyon bejönnek. Szépek, mívesek, olyan.... emberiek! Tudod miről beszélek :-))
Persze az sem visz fel magától a Kékesre, de valahogy jobb érzés :-)))
Előzmény: SkóT (9)
P: izé.. sajnos nem az enyimé-e. A szinglespíd most készülget, ugyanis az előző darabot még félkész állapotban Atyám eccerűen lenyúlta a teraszról. Sosem tekert, de ez megtetszett neki. Világoskék Motobecane acélváz, krómozott villákkal stb stb.. ínségesen szíp vót na! Brühühühü....
Vérnyúl: nemtom.. MÉG nincs campa váltóm, de ami késik nem múlik. (tehát hallhatatlan) Akik ilyennel tekernek, azokat szoktam hallgatni a csoportban. :-) Valhogy így: zizizizizizizizizi........kat.. ziziziziziz......katt....katt. De nem ez benne a szépésges, hanem az, hogy Olasz és mégis működik! :-)
Seppe: hümm..téli felkészítés? Eccerű! Pár lépésből megoldható.
- Kinyitod a garázsajtót.
- Bekarod a nyári kerót.
- Kiveszed a télit.
- Becsukod az ajtót.
Ha nincs téli keród, akkor: 2.5 Matúzmastertől veszel egyet. :-)
SkóTok
Naja.. mejd1 elfeledtem....ma sem maradunk kíp nélkül tezsvírek.
Tudjátok, hogy miért egyenes mostanában a kifli? Azért, mert a kifligörbítők elmentek az EU-ba üléscsövet görbíteni jó pízért. LUK!
Legközelebb a teret görbítik meg......
Előzmény: pirgelman (7)
Előzmény: Milanthis (6)
Előzmény: SkóT (4)
" A kérdés inkább az, hogy minek egyáltalán váltó? Minek ide bonyolult mechanikai rencer? He?"
:D Na igen, de a single speed már más tészta azt hiszem. Ahhoz kell a megfelelő izomzat is, amivel én nem rendelkezem, és hát kell hozzá egy kis adag "fanatizmus" is - hogy az ember megfeleljen egy ekkora kihívásnak. :)
Hát a jó váltáshoz valóban kell a jó váltó, de véleményem szerint megteszi már egy jó fékváltókar is. :-)
A lényeg, hogy sosem lehet "keresztben" a lánc. Tehát, ha elöl a nagyon van, akkor hátul kicsin. Ha ilyenkor hátul a küllöknél van a lánc, akkor csúnyán "csavarodik" a cucc és nem elég, hogy tönkremegy, még energiát is pazarolsz. Arról már nem is beszélve, hogy ilyen áttétel tutira van más állásban is a lehetőségek között. (egy fel hátul, egy le elöl stb.)
A kérdés inkább az, hogy minek egyáltalán váltó? Minek ide bonyolult mechanikai rencer? He?

Nem mellékesen hó vagyon a kerék alatt....biztosan csak a kép kedvéért. :-)
Ez itt a viccces fixi. Se váltó, se fék.... eccerű és naccerű. Kontra sincs!

SkóTokok.
Előzmény: Milanthis (3)
Előzmény: SkóT (1)
Nahh kérem. Ez a tocsik azoknak szól, akik a vázépítésről azt gondolják, hogy FLAMENCO. :-)
Akiknek egy 30 éves pályavázról az ugrik be, hogy Born To Be Wild, vagy éppen a Learning to Fly!
Tekerib*zik ide! Japók kíméljenek! :-)
Hogy mit lehet ebben szeretni?
Pl ezt:

Mikor voltál tekerni?
Nekünk a szombati nem jött össze,de a kerót elhoztam. :-) Vettem még 1-2 cuccot is.
Előzmény: SkóT (42)