retisonic futás

2012.09.22 Szombat, 10:01:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:33:13

Távolság

21.12 km

Tempó

04:25 p/km (13.59 km/h)

Edzésleírás

2. Tiszakeszi Félmaraton

Eredetileg nyáron lett volna ez a verseny, de valamiért elhalasztották. Jó ötlet volt, mert tavaly rettentő meleg volt, és árnyék nem sok van a pályán. Ráadásul pont tökéletes időpontra rakták, mert Gyuri pont azt tanácsolta, hogy 2 héttel a maraton előtt jól jön egy jól megfutott félmaraton. Reggel kicsit hűvös volt, de rajtra pont ideális lett az időjárás. Felhős ég, 11-12 fok. A terv az volt, hogy a Nike-n futott tempóban (4:36) futom le a versenyt. Nem így alakult. Az első km 4:25 lett, de nem éreztem túlzásnak, így maradtam ebben a tempóban, gondoltam, legalább a 10 km-es PB-t megdöntöm, aztán majd meglátjuk. Könnyedén mentem, a frissítőknél csak egy kortyot ittam. A két kör a faluban gyorsan eltelt, azán kifutottunk a gátra, és elértük a 10 km-t, a PB meglett, és még mindig jól éreztem magam. Ekkor Gyuri szavaira gondoltam, hogy ha a féltáv megvan a tervezett idővel, akkor már csak fejben dől el, hogy meglesz-e a második fele hasonló tempóban. Így nyomtam tovább a gáton is, ami gyakorlatilag egy baromi hosszú egyenes. Kezdtem közeledni az előttem lévőhöz, és amikor majdnem megelőztem 15 km-nél, akkor szóltak a rendezők, hogy a félmaratonosoknak ez a fordító. Én mentem volna tovább, mert tavaly máshogy volt a pálya. Ekkor döbbentem rá, hogy a 3. helyen vagyok. Fordulás után láttam, hogy a 4. kb 200m-rel van lemaradva, így nem lazsálhattam. A szembeszél sem tudott lassítani olyan motiváció volt ez. A gáton visszafele gyorsabb is voltam. Valahol 17 km-nél pacsiztam Szuszuval, aztán 20 km-nél Jakab Tibi fotózott tőle kérdeztem hol a negyedik, és mivel azt a választ kaptam, hogy kb 300 m-re, így éreztem, hogy meglesz a 3. hely, meg persze a PB is, ráadásul nem is akármilyen, hiszen 12 km-nél számolgattam, hogyha jól megyek talán bemehetek 1:35 alá, 1:33:13 lett a vége, ami pont 5 perccel jobb, mint a Nike-s PB. Hát igen, ennyit számít az időjárás. Befutás után úgy igazából fáradtnak sem éreztem magam. Megvártam a többi befutót, Szuszu is nagyon nagy PB-t futott. Utána még jött az eredményhírdetés, ami egyéni indulóként nekem az első volt. Persze nem volt erős mezőny, de azért jó érzés volt. A verseny szuper volt, a frissítés és a befutó csomag is, csak egy dolog nem tetszett, mégpedig, hogy a lányok nem voltak külön díjazva, így hiába voltak nagyon ügyesek, az eredményhírdetésnél meg sem említették őket. Nem szép dolog, de majd talán jövőre ez is rendben lesz.

Részletek

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:33:13 21.12 04:25 13.59 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

DReni képe

DReni 4268 napja

Le a Kalappal! Gtaulálok! Szép volt! :)

 

chrisz képe

chrisz 4269 napja

Gratulálok!!! Szép volt!

 

Macula képe

Macula 4269 napja

CONGRATULATIONS! 

Szép volt Balázs! :-)

áki képe

áki 4269 napja

Nagyon örülök a sikerednek, gratulálok!!! Maratonon a 3:20 alatti simán meglehet.

NoHa képe

NoHa 4269 napja

Végre kijött ami benned van! Sőt, akkor jól gondoltuk, hogy ennél több is, ha ez se kottyant meg! Hajrá Bazsi, meglesz az a 89 min! :)

Valóban ne magyarázd a 3. helyet, fel kell fogni úgy, hogy aki nem jött el, az feladta! A dicsőség a tiéd! Gratulálok!

kiscsoki képe

kiscsoki 4270 napja

Na ki a király? Hát Bazsi a király! :-)))))))))))

pátyalso képe

pátyalso 4270 napja

Gratulálok a PB-ék hez és az első dobogódhoz !!

running Laca képe

running Laca 4270 napja

Gratulálok a PB-hez, és a dobogóhoz!!! Menni tovább előre! 1:29!!!!

rodriguez képe

rodriguez 4270 napja

Gratulálok Balázs a PB-hez és a dobogóhoz is....

bejcsi képe

bejcsi 4270 napja

Gratulálok! Még sok ilyen és hasonló és még szebb élmény vár Rád! Szép volt! :)

zozo.m képe

zozo.m 4270 napja

GRATULÁLOK! Tudtam, hogy benned van az 1:33. Akár a 30 is. és a 3. hely! nem kell magyarázni. EGS!

galagyuri képe

galagyuri 4270 napja

Hurra!! Ez fantasztikus! Kb ez boven Benned is volt! A 3.helyet pedig nem kell megmagyarazni!! Szep volt Balazs, buszke vagyok Rad, h velunk jarsz futni!!

Ezek utan lehet tervezni azt a maratoni idot...

Felszerelések

Adidas Adistar Ride