PecsiPeter futás

2013.02.24 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:04:40

Távolság

21.2 km Szint: 420 m

Tempó

05:53 p/km (10.20 km/h)

Edzésleírás

X. TÖVIS TEREPFUTÁS - DOMONYVÖLGYI FÉLMARATON
21.2km, 420m D+

Ma nem utaztunk messzire versenyezni, Domonyvölgy mindössze 35 kilire van tőlünk.Évi görlfrend mellett egy másik csaj is az utaslistán volt, Edit :).Szeretjük a Futapest-es rendezésű versenyeket, mert kicsik és egyszerűek ugyan, de nagyon jópofa, családias szervezésű és hangulatúak a versenyek és nem utolsó sorban olcsók.Nekünk teljesen megfelel.Csabi is itt volt, kivel tavaly az orfűi edzőtáborban egy szobában laktam.Sztiló is ütött :), 2011-es nagyatádi Finisher-es pólómban büszkén feszítettem :), 1-2 elismerő pillantást be is zsebeltem...;)
Rajt előtt 5 perccel elkezdett szakadni az eső, mondom :"végre"! :)
Nehogy már csak tegnap ázzunk szarrá, ha ma is lehet :).Hideg, eső, pára, gány talajviszonyok - ez az igazi terep feeling nálam.Biztos nem vagyok százas, de nekem ez bejön :).
A rajtban meglepően sokan voltak, le is tettem a jó helyezésről hamar :).Óvatosan kezdtem, finoman gurítottam, taktikám szerint "csak ésszel!" :).
Első killer mindjárt 5:10...
Uhhh, mondom ez vagy el van mérve, vagy durván kezdem elfutni már az elejét is :).Aztán szépen előzgettem, ahogyan kell, és a killák csak maradtak olyan 5:10 - 5:15-ös iramon...Talaj bár volt mindenféle, de (még) lehetett futni faszán.15 killernél még mindig 5:20 volt az össz. átlagtempóm, ez marhára tetszett és hihetetlenül spanolt, főleg, hogy nem nyélen csaptam, hanem csak alatta valamivel, okosban.
Szárnyakat kaptam, életem tempója kezdett kibontakozni, eddig még sosem tudtam így gurítani  terepen, pedig voltak azért emelkedők is...
Jó-jó nem egy Börzsöny, persze, de azért emelkedők.
Már fejben el is kezdtem írni a beszámolót :), hogy így meg úgy, meg bőven 2 óra alatt célt fogtam, és, hogy ez milyen fasza lett így, és mekkora dicséret jön majd edzőmtől, amikor is jött a meglepetés csomag... :)
Szeretem a dirty-t meg a gányolást benne, de ami itt volt 15 és 19 kili közt, az nagyon durva volt...Ekkora dagonyában még nem mászkáltam korábban :).Bokáig sárban, olyan helyeken, ahol már-már azt hittem, itt nem is tudok továbbmenni, közel a járhatatlanhoz.Cipőm bele is ragadt a sárba, nagyon nehezen tudtam vissza játszani a lábamra.Kezdett széjjel vágni az ideg, de nyugtattam magam, ilyekor nem szabad szétesni fejben, hanem alkalmazkodni kell a megváltozott szituhoz.
A természetnek mi emberek csak apró részei vagyunk, kis porszemek.
A terepfutás ilyen, nem egy barbi princesz :).Pont ez (is) a jó benne.
Problémákat meg kell oldani, ha nem lehet, akkor elviselni és haladni tovább.Szerencsére egyszer csak(4 szopatós km után) vége lett az ipari dagonyának és kezdtem újra haladni, utolsó két killer 10 perc...Nyomtam neki, hogy ne 6-ossal kezdődjön az átlag :), ha már ilyen faszán csapattam az elején, ne vesszen teljesen kárba.
A célban rögvest azt kérdeztem van-e már női finisher, mondták nincs.Király! :)
1 perccel mögöttem berobogott Évike, simán hozta a tőle elvárható "kötelező" női győzelmet, ezúton is gratulálok, Szívem!Úgy örültem! :)
Bónusz meglepetésként kiderült, hogy top 10-be(összetett!:)) mégis sikerült beugranom, tizedik célbaérőként .Ennek marhára örültem, magamfajta szürke porszemnek ez ritka ajándék.
Az 1200 forintos nevezési díjért "csak" a kijelölt pályát és a versenytársakat kaptam :), de ennyi nekem bőven elég.Nem dézsmáltam az asztalokról, a frissítőpontokon megállás nélkül és pókerarccal :) továbbszaladtam, gépnek félmaratonon nincs fogyasztás :), nem kell inni-enni :).
A versenyről nagyon jó érzésekkel jöttem haza, talán örök élmény is marad, annyira bejött.Egyrészt életem eddigi magasan legjobb trail tempója miatt, kurvára élveztem, hogy így tudom gurítani ha akarom, másrészt a korábban sosem tapasztalt mértékű gányolás a dagonyában :).
Köszönöm a figyelmeteket, tömören és röviden :) ennyi volt a beszámoló, búcsúzik a füles mára :):):).

Peace and trail! :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:04:40 21.2 05:53 10.20 420 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

23 hozzászólás

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4128 napja

Köszönöm szépen Mindenkinek!

B képe

B 4128 napja

grat!

Armitage képe

Armitage 4128 napja

Gratulálok!!!

Kovács Krisztián képe

Kovács Krisztián 4129 napja

Szép volt Petyka! Szíved az van nem is kicsi! Hajráelőre!

Levicopter képe

Levicopter 4129 napja

Megy a gép b*******g, gratulálok !!!!!!!!!!!

necromedve képe

necromedve 4129 napja

Azta, jól bírod... Ekkora sártól fel is robbannék mérgemben.

Viszont a frissítést nagyon elbalzátad! 1200 forintért az lenne a minimum, hogy a frissítőpontokon telepakolsz egy nejlonzacskót, és elviszed haza, ha már enni-inni félmaratonon nem akarsz. ;)

Gratula a top 10-hez!

Daniloo képe

Daniloo 4129 napja

Gratula, kemények vagytok!

mateve képe

mateve 4129 napja

Te Évivel cipelteted a retkes cipődet...???? ejnye :))))

Ügyik voltatok nagyon ti kis hegyi zergék! GRATULA!!!

gafmon képe

gafmon 4129 napja

Gratulálok Mindekettőtöknek! :)

 

Kicsi képe

Kicsi 4129 napja

Kár, hogy nem előbb írták ezt, akkor 2x is meggondoltam volna. :)

De persze utólag jó volt ez így. :)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4129 napja

Rendezőség :
"Szombaton este még nem gondoltuk, hogy a félmaratoni táv túlélőtúrává fog alakulni, mert még este 7 órakor is, amikor visszaértünk az autónkhoz a szalagozásból, hó borította a pályát. Bár kásás, csúszós, de mégiscsak hó és nem bokáig érő sár Bíztunk benne, hogy az éjszaka hidege megőrzi másnapra a havat. Elnézést kérünk azoktól, akiknek a tűrőképességét meghaladta a sár mennyisége."

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4129 napja

Köszönöm szépen Hölgyek, Urak! :)
Megtisztelő és nagyon jól esik a sok pozitív komment, tovább akkumulálja amúgy sem kicsi önbizalmamat :).

mata képe

mata 4129 napja

Gratulálom mindkettőtöknek, élmény volt olvasni.

drzso képe

drzso 4129 napja

Gratulálok! A lényeg a fejben van!

noratolnai képe

noratolnai 4129 napja

gratulálok Petya! meg persze Évikének is!:)

tomcsi képe

tomcsi 4129 napja

Őrülteknek pont jó verseny volt :-)

Grat!

kkoos képe

kkoos 4129 napja

Gratula Peti, szuper tempót mentél. A sár meg a barátunk, csak Karak elfelejtette megmondani Vuknak. De mi már tudjuk, Peace and trail :)

thedina képe

thedina 4130 napja

Hát ez a nem semmi! Mindenféle rémhíreket hallok ma a domonvölgyiről, erre tessék, itt vagytok ti, és persze, hogy frankón mentetek! :) Gratulálok, szép volt! Eszméletlen sokat számít ez a rengeteg trail, fel fogod szántani az aszfaltot... :) (feltéve, hogy trail után egyáltalán vágysz még oda :) 

Kicsi képe

Kicsi 4130 napja

Kíváncsi lettem volna, ha az egyik Tsukahara-dnál odalököm, hogy "A terepfutás ilyen, nem egy barbi princesz :).", akkor is vajon azt mondtad volna, hogy pont ez a jó benne...? :)

Az ellilult számat leszámítva valóban jó kis futás volt, igazi rossz gyereknek érezhettem magam, ahogy gányoltam a mocsárban. :)

Gratulálok a szédületes terep-tempódhoz, rohamléptekkel gyorsulsz. Ideje nekem is rákapcsolnom, ha tartani akarom a tempót. És ez nem vicc. :)

 

speci87 képe

speci87 4130 napja

Gratulálok!!! Nem véletlen voltált te is régebben aszfalt szaggató. :)

Tepó képe

Tepó 4130 napja

csudálatos a skárpid :-))

jól nyomtad Petya! Már azt hittem tényleg nagy para volt ott, mert valahol azt olvastam, h botrányos volt. 

Gratula!!

hdz715 képe

hdz715 4130 napja

Jól keverted a maltert!

bintamas képe

bintamas 4130 napja

Kemény vagy!

Felszerelések

Nike Lunarglide 2