Enugu Úszás

2017.07.09 Vasárnap, 09:40:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:30:55

Távolság

5.2 km

Tempó

17:29 p/km (3.43 km/h)

Edzésleírás

Balaton-átúszás

Szombaton délben elindultuk Zamárdiba, később Zsoltiek is csatlakoztak. Vasárnap reggel 7-re szerettünk volna Boglárra érni, kb. 7.15-re sikerült is. kértünk karszalagot a komphoz, majd beálltunk a sorba. Nagyon sokan álltak előttünk, de szerencsére felfértünk és klimatizált helyiségbe sikerült megállnunk. Egész hamar átértünk. A rajt új helyre került és egész nagy tömeg volt előtte, látszott, hogy lassan halad. Bíztam benne, hogy mire ránk kerül a sor, csökkeni fog. Becsekkoltunk az erődbe, majd elmentünk kávézni. Közben figyeltük az érkezőket, hátha meglátjuk Józsiékat. 9.00 utan nem sokkal beálltunk a rajthoz a sorba, ami időközben Nagyon hosszú lett, kb a reggeli négyszerese :( a rajt elott nem sokkal felfedeztem, hogy Alajos áll előttünk :D uszocuccban nehéz volt felismerni. Azt mondta, hogy az uszo erod soron kivul rajtol 10.00kor... de ha már ennyit álltunk sorba maradtunk. Vegul 9.40korul rajtoltunk. Egyből a bal oldalra a bojak kozelebe helyezkedtem. Jozsi tanacsanak megfeleloen az első ezret lazabban úsztam. A 2km-es bója előtt egyre nagyobb hullámok jöttek, amelyek szinte végig megmaradtak. A hullámok miatt néha nyeltem vizet es néhány mell tempót is csináltam, amikor nagyon nem láttam az irányt. Többnyire sikerült egyenesen úszni. Új uszoszemuvegben úsztam, nem párásodott be. Legalábbis nem volt zavaró, jól láttam végig. 3,5km-ig nagyon jól bírtam, kicsit aggódtam is, hogy nem uszom elég erősen. De a 4. km körül már fáradtam, itt már éreztem azt is, hogy lehet be fog gorcsolni a vadlim. A végét megnyomtam. A cél előtt, ahol már sokan sétáltak felálltam, mert nem láttam jól a célt. Kár volt, mert ahogy elrugaszkodtam begörcsölt a bal vádlim... így a végét hatrafeszitett lábfejjel úsztam. 
A nevezési lap átvételnél Farkas Laci megkérdezte, h milyen időt tervezek, azt mondtam, hogy 1:30-at. Pont annyi lett :)
Jól esett és erzesre jól ment, a VB-n azért szeretnék gyorsabb lenni. Amikor kiszálltam a vízből úgy éreztem, hogy volt még bennem több is. A görcs szerintem a sok álldogálástól volt. 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:30:00 5.2 17:18 3.47 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

jocccc képe

jocccc 2517 napja

szuper! kár hogy nem voltam határozottabb és úsztuk együtt, nem nagyon bíztam magamban...

3 kilin menni fog ennél jobb tempó, azt lehet nyomni is, ahhoz megvan a gyorsaságod. az 5 az rengeteg, nem úszunk ennyit edzésen.

Wierchen képe

Wierchen 2517 napja

A tervnek megfelelően. :)
Remek kivitelezés.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!