Pepe88 Úszás

Reggeli edzés2021.09.25 Szombat, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:26:48

Távolság

1.5 km

Tempó

17:52 p/km (3.36 km/h)

Edzésleírás

Velencei tó, rövid/olimpiai táv

 Korcsoport 6/3,   Férfi 59/20

 

14,5 fokos vízben, neoprénban és neoprénes úszósapkában. Tegnapelőtt vettem neoprént és úszósapkát, de sosem úsztam ezekben, így azért kicsit féltem. De ok nélkül, pont passzolt. És semennyire se fáztam, meglepődtem, pedig egész héten az úszától rettegtem és azt szerettem volna igazából, hogy töröljék. A táv valószínűleg rövidebb volt, mert ez egyszerűen túlságosan jó idő, hiába a neoprén.. Kb jobb volt a hőérzétem itt, mint Tiszafüreden a 20,5 fokos vízben...

 

Ugyanolyan intenzitással úsztam amúgy, mint 2 hete, egy teszt/edzőversenyen Tiszafüreden. Akkor 33:06 lett az úszás, 22:04-es tempó. Nézegettem többiek edzésonlineját és valaki 1,45-t mért úszásra, az közelebb lehet az igazsághoz. 

 

1,45km esetén ez 18:29-es tempó, ami azért magamhoz/Tiszafüredhez képest kurva jó.

 

 

 

Belülről viszont rossznak éreztem, bár lehet pont okosan úsztam. Jóleső lendületest úsztam. Szerintem/valószínű ennél egy fokkal erősebben kéne versenyen menni. Sőt biztos...De elmúlt években kevés versenyen indultam, kevés versenytapasztalatom van, nem tudom mit tudok, így nem merem elkezdeni. Meg nyíltvíz is kevés volt, bár azért tájékozodás relatív jó volt. Jövő évre, ha lesz Tenerife, akkor ott sok óceános úszás miatt ez javulni fog...Idén kevesebbet úsztam nyíltvízben mint terveztem, egyrészt sérülések/betegségek miatt. Másrészt az elmúlt 3-4 hónapban többször azért hagytam ki nyíltvízi edzést, mert a futás/bringa lefárasztott és nem mertem terhelni magam ilyen téren már. Jövőre ezt lehet majd okosabban.

 

Mostantól én is neoprén mániás/reklamáló leszek, legyen minden verseny ilyen!

 

Edzésszakaszok

Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!