Cyco futás

2010.07.03 Szombat, 12:45:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:03:31

Távolság

20.7 km

Tempó

05:58 p/km (10.06 km/h)

Pulzus

Átlag
150
Minimum
110
Maximum
169

Edzésleírás

700m/4,27/140
2km/
11,49/144    11,35/151    11,18/155    10,41/161    11,18/160    11,18/157    12,09/153    12,28/144     12,27/145    13,55/141    

A végére már elfáradtam fejben nagyon, bele is sétáltam, és inkáb feladtam a további edzést. El is éheztem.... Azt hiszem metálisan kezdek  gyengüli.... Mérges vagyok magamra....  

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:03:31 20.7 05:58 10.06 0 110 169 150
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

szmaica képe

szmaica 5071 napja

Biztosan menni fog az Ironman és sikeres lesz, én kinézem ebből a srácból !  :)

Cyco képe

Cyco 5082 napja

Köszönöm a hozzászólásokat, és ,hogy ennyien figyelitek mit csinálok.
Edzőm van, Szabó "Vacak" László atlétikai szakedző, aki edzett triatlonosokat is, és olimpikonkat is. A kerékpár tekintetében Vinnai Zsolt szerepét emelném ki, és rengeteg segítséget kapok a Triaktív Sport Egyesület vezetőségétől is. Az edzéseim tervezésében figyelemmel voltam a triatlon szövetség ajánlott edzéstervére is (ezt részletesen megkonzultáltuk Szabó Lacival), a kivitelezésnél pedig az időbeli lehetőségeimre (meló, egyéb elfoglaltság) és a "Hallgass a testedre! " szabályra is. Igyekeztem minél többet utánaolvasni a dolgoknak, szinte mindenkit kifaggattam már akit ismertem és teljesítette a távot (Hanász Attila, Vinnai Józsi) és profikkal is konzultáltam (Major Józsi) és pl itt az edzesonline-on is beszélgettem triatlonosokkal, triatlon edzővel (Szil), melyek során rengeteg hasznos tapasztalatot és információt szereztem. 
Számítottam arra is, hogy lehet lesz sérülésem a felkészülés során (ez be is következett, ezért pl egy hónapig szinte nem is futottam) és számoltam azzal is, hogy esetleg megbetegszem. Természetesen a felkészülés során a mennyiség kapta a fő hangsúlyt, azaz nem az intenzitás, hanem minél több, alacsony pulzuson végzett tréning, és a hétvégi hosszú edzések (persze nem maradtak el a magsabb intenzitású ezdések sem). Közben persze kis tapasztalatszerzésnek elmentem néhány versenyre is (maraton, duatlon, triatlon, közáptávú triatlon).
Fizikálisan jelenleg nem vagyok fáradt, legalább is nem érzem. Egy hosszú felkészülés vége fele járok, és már kezd néha uncsi lenni a sok hosszú edzés (főleg magányosan).  Természetesen sohasem gondoltam arra, hogy nem csinálom meg, ami aggasztó lehet csak, hogy az ember minden terve és vágya ellenére mégsem megfelelően edz (ez a legnagyobbakkal is előfordul, és sokszor ők sem tudják mi a helyes, és mi az esetleges probléma oka), és akkor sokkal szenvedősebb lehet a verseny.  Tudom, "ha nem edzel eleget lehet nem érsz célba, de ha nem pihensz eleget, akkor a rajtig sem jutsz el".
Persze előfordulhet az is, hogy az ember feladni kényszerül egy versenyt, ez benne van a pakliban, de ilyen csak szélsőséges esetben lehetséges (mint pl szűnni nem akaró gyomorgörcs, tartós hányás, tartós hasmenés, súlyos sérülés lehetősége vagy ilyesmi)
Ezt a hónapot terveim szerint még megnyomom (természetesen szükség esetén nem felejtek el piheni sem), majd augusztusban lassítok vissza és pihenek rá a versenyre, töltődöm fel. Remélem nem jön közbe semmi ami hátráltat vagy gátol (sérülés, vagy tartósan rossz idő ami miatt nem lehet megfelelően edzeni).

fjocy képe

fjocy 5082 napja

http://www.szemelyiedzo.eoldal.hu/oldal/az-allokepesegi-edzes-alapszabalyai-

vinibike képe

vinibike 5083 napja

Én visszavenném az edzések számát és az edzéssel eltöltött időt! Mivel az elmúlt 8 hónapban elég sokat edzettél így nem fog elillanni az erőd! Ha nem állsz le teljesen aktív pihenőbe akkor a szintentartás az megmarad, továbbá ha edzesz heti 4-et akkor mentálisan nem gyengülsz meg, mivel nem fogod azt érezni, hogy nem edzel semmit és ettől nem fogsz pánikolni, kicsit túl aggódós vagy (főleg hogy kevés a versenyrutinod és nem tudod mi vár rád), elképzelhető ezért is edzettél sokat, félsz attól, ha nem edzel akkor nem fog sikerülni. Mivel tudjuk, hogy az ironman nagyban fejben dől el így most fektess nagy hangsúlyt a mentális rekreációra. Vinnai Józsi is kicsit túlaggódta az elsőt, ha még ezt nem mondta! Persze tudom mondani könnyű, mert nem kis távról van szó, de hidd el megfogod tudni csinálni ebben biztos vagyok! Hajrá Spori!
dgabica képe

dgabica 5083 napja

Én arra mérget veszek hogy Nyh-nak lesz új im-je. Cyco tudja hogy kell edzeni. Egy kis pihi, és minden jó lesz :-)

Fari képe

Fari 5083 napja

szerintem sokkal többet kéne pihenned,mert tul vagy erőltetve!!bird ki ezt a kis időt,hogy nyiregyházának legyen uj ironmen-je..drukkolok NEKED!!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!