Cyco futás

2011.07.30 Szombat, 14:15:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:42:24

Távolság

42.2 km

Tempó

05:16 p/km (11.38 km/h)

Pulzus

Átlag
165
Minimum
0
Maximum
0

Edzésleírás

Nagyatád, 3. felvonás, a Maraton

 Kíváncsian vártam hogyan fog menni a mindent eldöntő futás. A nap egyre jobban sütött, kezdett felmelegedni az idő,ennek nem örültem, merta tavalyi emlékeket, a nagy szenvedéstidézte fel bennem.

Az első körben gondoltam megállok pisilni mint Kiskörén is a féltávon tettem. Már csak babonábol is. Láttam Major Joe is ezt teszi, pont láttam mikor bement a Toi Toi-ba. A bringa után nem éreztem a tempót, mármint nem tudtam megsaccolni  mennyivel is mehetek. A fáradt lábakkal ez nem könnyű, így arra gondoltam, az első kört érzésre futom, és az majd megmondja a továbbiakat (mnt Kiskörén) .

Pisiléssel az első 3830 m-es kör 19:16

Össz időm: 10:17':38"lett és nem volt magas a pulzusom ! A második 18,36 / 172. Ekor gondoltam csak vissza kell fogni,mert ki lehet itt ám dögleni hírtelen is. Minde körben kortyoltam valamit, és szivaccsal mostam magam. A táv közepe fele (addig elég egyneletes tempót tudtam menni,és egyzser sem sétáltam vag yálltammeg!!!) elkezdtem kortyolgatni a Fari által felajánlott infúziót sópótlás végett. Féltem melegzsik az idő,és futáskor nehezebben lehet a folyadékot bevinni mint bringán, és jobbanis izzad az ember, ezért tartalékoltamekkorra ezt a dolgot (Külön köszönet érte Farinak!)

tehát a további köreim:

19,56/167     19,56/163     20,09/163      20,12/165      20,48/164      20,16/165      20,41/164     21,02/165     20,43/165     célegyenes: ? m / 0,48/174

 

Persze mindez leírva könnyűnek tűnik, de a szervezet, a láb már a táv elején tiltakozik,és meg akar állni. Direkt nem engedtem sétálni magam egy pillanatra sem, mert tudtam, hoyg az olyan jól esne, hogy rászonék mint valami drogra. Nem! Menni kell, menni kell, még akkor is ha a tempó belassulna. Ez nem követezett be szerencsére. Az a 15 másodperces / km kilengés belefér nem nagy dolog, de drasztikus sebességcsökknés nem volt. Az volt az elképzelésem, hogy sport értékkel fussam le ezt a maratont, ami végül 3:42 lett. Ennek azért örülök,mert a tavaszi szóló maratonom 3:23 volt Debrecenben, tehát egy IM maraton, és egy szóló köztt csak 19 perc volt a romlás! 

abszolút 38. korosztály (34-39) 7. hely  

 

Köszönet a segítőmnek aki leste minde kívánságomat,és rendületlenül várt minden körnél ha kértem valamit ,ha nem.

Köszönet  sporttársaimnak akiikkel együttedzettem a felkészülésem alatt, ezt társaság nélkül nem tudtam volna megcsinálni (futótársaim első sorban Tihor Csabi - mennyit jártunk a tokaji hegyre futni január februárban.... - a bringások: Zsú,  ViniBIke, Doki, Rambó, Marci, Fari, Petike, KertiPityu, Balogh Zsolt, Padavan, Solymosi Jani és elnézést akit kihagytam.) Köszönet a Triaktív SE-nek (Garai Tibi, Vajda Lajos)akik leigazoltak,és segítette., Az úszásban Kovács Rita főleg!

Az előbb mondta Keresztessy Laci, hogy az IM az olyan mint a vizsga. Ha készülsz jól sikerül ha nem akkor nem. Igaza van. A dolog nem a versenyen dől el, hane előtte. A versenyen már csak rosszul sülhetnek el a dolgok, de mive lállóképességi sportról bezslünk itt nincsenek csodék, Itt nem lehet puskázni mint egy vizsgán.....

Én igyekeztem, megfogadtam Fari tanácsát is, hogy a bringán (mivel ez a leggyengébb számom) utazó sebességen kell fejlődnöm az idén. Ezt is tettem, ahogy tőlem tellt, és megfogadtam a többiek tanácsait, kritikáit  is még akkor is ha néha esetleg nem esett jól. Kell az is hiszen ha "elszáll" az ember akkor nagyot koppanhat,és én ezt nem akartam. Kellett az egyesületem segítsége, a kerekesek nélkül nem fejlődtem volna semmit, jó hoyg gyötörtük Kékedet, és a többi emelkedőt, meg kipurcantottatok a bringázások során, mert még mindíg én vagyok a leggyengébb kerekes köztetek. kellett , hoyg Zsolti karbantartsa a bringámat,és ha kellet valami azt azonnam megszerezze, mint ahogyan az t atöbbiek esetében is tette. Kelett Balogh Lőrinc, (a Specces srác  :-)  ) szakértelme is ,met ő tanított meg depózni amivel egyszerre 20 helyet is tudtam előre menni mindezt "állva",és a tavalyi 21 perces depóidőmet 4:38-ra redukálni. Köszönet azoknak is akok edzésnaplóit nézegettem, vagy hozzázsólásaikkal önbizalmaz adtak (ORBEA ORCA) , és kellett mindehez az a rengeteg hozzászólás amit másoktól is kaptam. Az ember szégyenli magát,met én pl nem bújom mindíg a mások edzésnaplóját, és kicsit úgy is érzem elhanyagolom a bartaimat, de mivel egész nap a számítógép előtt ülök, így talán kicsit érthető ha ittjon nem akarok már sokat előtt ülni.

Köszönet mindenkinek!

Éreztem énmár Kiskörén, hogy jó formában vagyok, és esetleg robbanthatok az IM-en, de természetesen nem számítottam ilyen eredményre. De inkább menjek 58 perccel jobbat mint 1 perccel roszabbat ! :D

 

A következő? Nem  tudom miko lesz, de lesz! Csikol a 10 óra alatti eredmény és az, hogy a dobogó 15 pecre volt tőlem (korosztályos). maradt még bennem érzem, tudnék fejlődni az úszáson és szerintem a kerékpáron is. Majd meglátjuk mi lesz,mert ehhez nagyon sok minden kell még ,olyan dolgok is amire nincs befolyásunk.  

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:42:24 42.2 05:16 11.38 0 0 0 165
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

gica képe

gica 4687 napja

Gratulálok Szilárd a teljesítéshez, az eredményhez!!!!

Doki79 képe

Doki79 4688 napja

Aki tud az tud :)

tuskenrider képe

tuskenrider 4689 napja

Gratulálok, nagyon szépen versenyeztél. Örülök h ilyen közel ülhettünk a profikhoz:)

atis.hu képe

atis.hu 4689 napja

Gratulálok ! !!

Nagyon kemény vagy !

stojesz képe

stojesz 4689 napja

Nagyon örülök a találkozásnak és szívből gratulálok az eredményhez! HAJRÁ!!!

forest képe

forest 4689 napja

Gratulálok, nagyon szép teljesítmény. Hajrá Nyír1!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4689 napja

Gratulálok Cyco,majdnem 10 óra,az nagyon nagyon szép eredmény!

Repesztettél rendesen,ide írok először,de kíváncsi vagyok persze,hogy mit bringáztál,valahogy az érdekel a legjobban:-)Bent lenni az első 10%-ban,a szűk élmezőnyben az edzéseidet,azok tervszerűségét minősíti 5-ösre,csak így tovább!

Ha lesz erőd persze írsz élménybeszámolót is:-)

Fari képe

Fari 4689 napja

gratula,nagyon szép eredmény,további sikereket!!!

kipage képe

kipage 4689 napja

Fúú 10 óra.. és az abszolút helyezésed is igen előkelő. Gratulálok!!

smarcsu képe

smarcsu 4690 napja

nagyon-nagy gratula, csodás időt mentél!

necromedve képe

necromedve 4690 napja

Gratula, jól toltad!

kincsoo képe

kincsoo 4690 napja

Hatalmas gratula!!! És h 2órát javítottál!!!!!!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!