Cyco Úszás

2012.01.30 Hétfő, 06:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:40:00

Távolság

4 km

Tempó

25:00 p/km (2.40 km/h)

Edzésleírás

Úszás  Júlia Fürdőben.

400 m bemelegítés 2 x (50m gyors, 50m hát, 50m mell, 50m hát)

1000 m gyors

1000 m tenyérlapos gyors

500 m gyors (itt átmentem egy idő után a másik sávba, mert egy "hátószó" nyugger kitúrt a sávból :-DD )

1100 m gyors, Ironhani mögött, lábvízben való úszás gyakorlása.

Az edzés végén megjellent az úsziban Vinnai (5x IronMan, 1 x DuplaIronMan) Józsi, aki verseny úszó volt. Kikérdeztem avélményét az úszásomról. Szerinte nem nyújtom ki a kezem (eddig azt hittem annyira kinyújtom, hogy majd bele szakadok) és nem tolom ki a vizet magam mellett (ezt is azt hittem kiküszöböltem már) Szóval eléggé lehangoló a dolog, mert már azt hittem  legalább a technikám kicsiszolódott elfogadhatóra :-(  Hát nem ...szamek!!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:40:00 4 25:00 2.40 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Kritty képe

Kritty 4505 napja

Nálunk is van pár nagyon szépen úszó srác. Próbálom ellesni a technikát. Ja 90 fokban nem fordulok ki, csak picit. :):):) A pillangózás pedig még mindig sokkal jobban fáraszt a "forgolódásnál".:) 

Szili! Szerintem biztosan jobban előre tudsz majd nyúlni. A videó nekem sokat segített, na meg az edzőm is "beszól", ha valami nem jó. (Nem írtam tökéletest, mert az még sosem volt. :) Egyébként  5 csapással kevesebb kell most az 50 méteres medence átúszásához, mióta próbálkozom a látottakat átültetni a valóságba. :) Persze még így is sok, ami sok, de ezt azzal magyarázom, hogy pici vagyok. :):):) 

necromedve képe

necromedve 4506 napja

Egyébként nem élére kell állítani a testet, szerintem sokkal egyszerűbb, ha laza az ember válla. Akkor a magas könyök java megcsinálható vállból, nem kell szinte 90°-ban kifordulni jobbra-balra minden csapásnál. Mert az hosszú távon baromi fárasztó.

Pont tegnap láttam valami nagyon profi srácot a sávban, őt kifejezetten élvezet volt nézni, olyan szépen mozgott. Na, nekem meg ez a célom. Hogy gyors leszek-e, vagy lassú, az mindegy. :)

Cyco képe

Cyco 4506 napja

Természetesen tanulmányoztam a cikket, a videókat is sokszor megnéztem, meg korábban is láttam ezeket. Teljes mértékben meg vagyok győződve, hogy már jobban nem tudom előrébb nyújtani a kezem sajnos  :-(

Kritty képe

Kritty 4506 napja

Egészségedre! A nyugdíjas korosztályban már bajnokok leszünk, ha mostantól szorgalmasan gyakorolunk. :):):):):) 

Ugye olvastad itt az edzésonline-on a cikket az úszástechnika javításról. Az ún. élére állított (jól kiemeled a könyököd, ezáltal a test kicsit oldalra fordul és az ember az oldalán siklik) módszerrel jobban ki fogod nyújtani előre a kezed. :):) A videók is jók, nézegesd! Aztán próbálkozzál! Nekem 10 %-ban már sikerül, a többi 90 meg egyszer csak meglesz. :):):):) 

Cyco képe

Cyco 4506 napja

Na tudod ki fog itt csiszolgatni, meg időt, energiát beleölni. Igazábol nem érdekel ha pocsékul is úszok, csak viszonylag menjek gyorsan. Kovács Rita (4x EB, 16 x világkupagyőztes) hosszútávúszó azt mondta , hogy mikor először látta magát felvételenm sírni tudott volna.....

necromedve képe

necromedve 4507 napja

Én nyár óta csak a technikával szarakodok, így már minimális változást sikerült eszközölnöm a mozgásomban. Szóval kell hozzá türelem és belefeccolt idő, energia bőséggel. Ilyen korban már sajna nem lehet csodát művelni, de még ahhoz is sok idő kell. :D Azért 70 éves korunkra valamit tudunk majd csiszolni mi is a mozgásunkon. ;) Kitartást hozzá!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!