lacika76 futás

2012.01.31 Kedd, 19:23:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:15:02

Távolság

13.5 km Szint: 60 m

Tempó

05:33 p/km (10.80 km/h)

Pulzus

Átlag
140
Minimum
0
Maximum
147

Edzésleírás

Laza esti LSD futás. Igen kellemetlen hideg volt kint, ezért a mai tempó futás helyett egy picit hosszabb alapozó edzést tartottam, mint a tegnapi. Szerencsére normalizálódott a nyugalmi pulzusom (58). Még nem a legalacsonyabb, mert 54-56 szokott lenni, de már érződött az edzésen, hogy a tegnapihoz képest több mint 20 másodperccel jobb lett a km/perc átlag. :-) Amúgy ilyen tempó mellett nem is volt olyan vészes kint, de ettől egy fikarcnyival gyorsabbat sem. :-) Volt egy kis szél, ami időnként az ember arcára fagyasztottam az amúgy is hűvös, hideg mosolyt, de nem vészes. A légzésre nagyon figyelni kellett, bár 140-es tempónál ez minimálisan növekedett meg a normálishoz képest.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:15:02 13.5 05:33 10.80 60 0 147 140
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 4517 napja

Tudom, nem ma fogom ezt a szintet elérni, de az eredményeket nem szabad siettetni. Ha okosan, és hatékonyan edzem, akkor biztos meg lesz a pozitív eredménye. Egyébként most szépen haladok, bár most a havas futásoktól nem várok sokat. Mindenképpen fogok HADD, és maxpulzus tesztet végezni, csak most nem ideálisak hozzá a körülmények. Ott fogom látni, mi az, ameddig el tudok menni, látni fogom, hogy milyen maratoni pulzusra lehet tervezni. Azért jó lenne, ha ilyen 170-175 körülire jönne ki, de az sem baj, ha kicsit alacsonyabb, ha ott nagyon gyors tudok lenni. Ugyebár, ha 140-en meg lenne a 14Km/h, akkor 170 környékén el tudod képzelni, hogy mit lehet produkálni. :-) Egyelőre nem nagyon tervezek maratonra, csak félmarcsira. Ezt akarom megszokni. A távval már nincs gond, 30Km-ig teszteltem magam. A gyorsasági állóképességhez kell majd magam szoktatni. Nem tudom, hogy érdemes-e résztávozni, mert azt írják, nagyon leronthatja az aerob állóképességet. Inkább a fartlek futást ajánlják. Szerinted? Amúgy a Vivcitta 2012 lesz az első, amire megyek. Te jönnél?

monique képe

monique 4518 napja

én is télen születtem, de sajna csak futáskor bírom a hideget, minden más esetben nagyon utálom. :)

nem semmi a célod, szerintem az úgy 2:40-2:50 közötti maratonra lenne elég :) (bár nem tudom pontosan hogy nálad mi lenne a maratoni pulzus, ezért ez nagyon csak sacc.) tényleg, félmaratonban és maratonban nincs vmi távlati célod?

lacika76 képe

lacika76 4522 napja

Köszi szépen! Arra kellett figyelni, hogy még véletlenül se szájon lélegezzél, mert annak csúnya torokfájás lenne a vége. Szerencsére nagyon jól bírom a hideget, talán nem véletlen, mert januári születésű vagyok. :-)

Ennyit azért nem fog javulni minden alkalommal, szép is lenne.

Azért távlati célként nem lenne rossz elérni ennél a pulzusnál a 14Km/h körüli tempót. Itt egy-két komoly futónak már megvan ez a sebesség, de szerintem még jó néhányuknak már bőven megvan ez a szint. Ez mindenképpen inspiráló, és motiváló. :-)

monique képe

monique 4522 napja

tényleg szép lett, csak így tovább. :)

ja, és nem egészen értettem, hogy mire kellett figyelni a légzésnél..?

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!