retisonic futás

2012.07.14 Szombat, 15:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:52:41

Távolság

21.17 km

Tempó

05:19 p/km (11.27 km/h)

Edzésleírás

Hortobágy Félmaraton

Bár sosem lesz a kedvenc versenyem, minden évben itt vagyok. Az idei volt a 6. alkalom, és bár előtte mindenki hidegfrontról beszélt előtte, ugyanolyan meleg volt máskor. A tegnapi futás után nem éreztem fáradtságot, de azért úgy terveztem, hogy ez a mai biztonsági futás lesz, elkezdem 5:10-es tempóban, aztán majd meglátjuk. Kiscsokival indultunk, és szépen tartottuk is a tervezett tempót az első körben, csak a frissítőknél lassultunk, de ott sem nagyon. A második körre kicsit visszavettem, 5:20-as tempó körülire, de nagyon jól bírtam, semmi fáradtság, jól ment a lábam, itt valahol elváltunk Csokival, úgyhogy egyedül mentem már. A kör vége felé Kis Lacit beértem, meg is beszéltük, hogy buzi meleg van. Egyébként én a pusztás részt bírtam, mert volt szél, ami hűtött, az volt undorító, mikor visszaértünk a betonútra, mert ott megállt a levegő, és ez meg a trágyaszag együtt eléggé demoralizáló tud lenni. A harmadik kör elején, a puszta előtt pacsiztam Gyurival, aki már a befutóhoz közeledett. Nem lassultam, daráltam a kilométereket egyenletes tempóban, akik megelőztek a második körben, azokat visszaleőztem. A végén még egy szerény hajrá is belefért, így 1:52:41 lett, ami 5 perccel jobb az eddigi hortobágyos időmnél. Máskor ájulás szélén szoktam befutni, de most nem vett ki belőlem ennyit ez a futás. Pont így volt jó.

Utána még megvártam a többi ismerőst a célnál, hogy szurkoljak, majd még az árnyékban eldumálgattunk. Szuper nap volt ez is.

Részletek

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:52:41 21.17 05:19 11.27 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Macula képe

Macula 4337 napja

Gratula!!! Ez is tök jó lett... :-)  Én is mindig élvezem a beszámolóid. :-)

torolt_7792 képe

torolt_7792 4338 napja

szépen összefoglaltad, a "buzi meleg" volt a legjobb rész .... persze csak olvasni, átélni nem annnyira

rodriguez képe

rodriguez 4338 napja

Trágyaszag, buzi meleg, puszta.... Szép kis program, de persze gratulálok!

NoHa képe

NoHa 4338 napja

Tetszett a beszámoló, igazi Balázsos :) Magamra ismertem sok dologban: inkább lassan kezdek és a végére marad craft, a szelet én is szeretem , mert hűt... Jók ezek a dolgok, így lehet igazán élvezni, még akkor is, ha néha kaki van a levegőben :))) Gratula a Hortobágy PB-hez! :)

galagyuri képe

galagyuri 4338 napja

Tényleg lazán nyomtad, pláne az előző nap után! Naponta fejlődsz, nem is keveset!!

kiscsoki képe

kiscsoki 4338 napja

Gratulálok! Úgy mentél mint egy terminátor, semmi kilengés vagy iramváltás, lihegés. A piros sapkádat követtem sokáig! Köszi a társaságot!

Sneci-ke képe

Sneci-ke 4339 napja

Gratulálok, remek tempó. Én tavaly voltam, a trágyaszagra pontosan emléxem :-)

áki képe

áki 4339 napja

Buzi meleg, undorító betonút és trágyaszag :-))) A lényeg hogy mindezek ellenére sima pályacsúcs lett, gratulálok!

bejcsi képe

bejcsi 4339 napja

Látszik, hogy egyre jobb vagy, ezt mutatja az is, hogy idén futottad ezen a versenyen a legjobb idődet, és nem is fáradtál el a végére annyira.... Szép volt! Gratula! :)

Felszerelések

Mizuno Wave Rider 14