Dex Úszás

2013.01.04 Péntek, 15:40:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:10:00

Távolság

5 km

Tempó

14:00 p/km (4.29 km/h)

Edzésleírás

25ösben. Felejthetetlen és egyben hihetetlen úszás. Számolásba a végére belekeveredtem, mint hülyegyerek a hózentrógerba.

 

4900m gyors - idő: 1ó 6' 25" (1'21,3"-es iram)

  1. km: 14'35" (1pályaváltással 1esről 4esre - kb 5")
  2. km: 13'55" (28.30)
  3. km: 13'10" (41.40)
  4. km: 13'10" (54.50)
  5. km helyett 900m: 11'35" (1ó6.25)

100m lev

 

Szauna közben jó mérges lettem, hogy elszámoltam. De előtte még pár számadat:

  • utolsó 900m tempója 1'17,2"
  • utolsó 500m: 6'25" - 1.17
  • utolsó 3km: 40'-en belül!!!!!!
  • pontosabban utolsó 2,9km: 37'55" - 1'18,6"-es iram!!
  • 2km-3,5km: 19'50"
  • utolsó 200m olyan 2.30körül

 

Közben se, utána se és most se tudom elhinni. Ha vki azt mondja hogy ez a mai feladat, azt mondom, hogy erre én nem vagyok képes!! Nem tudom miből és honnan szedtem elő. Elmondani nem tudom, hogy hányszor ellenőriztem menetközben a tempót, mert nem hittem el. Elején kellemes lendületessel elindulok. Szaunaprogram miatt 5re be akartam fejezni, így 1.30nál kicsit jobb iramban gondolkodtam. Első ezer után mosolyogtam magamba, hogy itt nem csinálom amit futásnál, hogy van külön kis bm a tempó előtt. Akkor még nem tudtam, hogy de.. ez a bm és innen gyorsulok. Kb ekkor kezdett lemenni a nap, ami picit besütött, majd csak a pirosas-narancssárgásra színezett felkőket láttam. Annyira csodás látvány volt. Valahogy békét, nyugalmat, erőt árasztott az egész. Mindig próbáltam oda venni levegőt és nézni a csodát. És valahogy ez az egész átragadt rám. Nem fájt semmit, nem zavart a technikám, nem kellett levegőért kapkodnom. Mintha vmiért minden a helyérekerült volna kicsit a világban. És 2km-nél elkezdtek jönni az 1.20as 100ak. Jobban esett mint szerdán az 1.30. Semmi fáradás, semmi kapkodást nem éreztem. Kellemes lendületes volt csak az iram. Fantasztikus érzés volt. 300m-es időket kezdtem el nézni, akárcsak mikor lazán úszom 1.40nel,csak míg ott 5p itt 4p. Emiatt is volt az elszámolás, mert 3,8után nekem 4,2jött nem 4,1 :D Ostoba. Sokáig egyedül a pályámon, pedig az uszi tele volt. Egy csaj bírt pár 100m-t de inkább átment vhova körözni, majd jött egy melák, az meg körbe akart úszni. Láttam én ezt, ezért majd maxon elkezdtem vele szembe tolni, utolsó pillanatban "ugrott" félre, onnan tudta hol a helye :P Sapka csúszkált, de egy idő után megállt, szemüveg is jól bírta. A vicc az,hogy bírtam volna tovább az 1.20 alatti iramot!!! Simán még egy ezret, csak időre kellett mennem. Mintha ezt megérezte volna egy merész srác, mert bejött a pályánkra, de csak az utolsónak vélt hosszon, így pont megálltam. Nem tudom mi lett volna ha megyek tovább, nem szívesen álltam volna meg. Egy szó mint 100... pokoli erős lelki töltet volt. Kellett nagyon. Csak a 4900m ront a képen :) Biztos a pihenő is jót tesz/tett, de itt volt még vmi más. Nem tudom mi. Elkapott a gépszíj, de nem erőből ment ez. Kartempó végig olyan 15-16körül volt. Lehet még lenne ezer gondolat, de most ennyit írok. Örülök :) Nem baj, ha futásban pihenő jön. Had jöjjön. Szervezet jelez, hogy sok volt, nekem pedig ezt el kell fogadnom és jobban figyelnem. És én figyelek a jelekre :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:10:00 5 14:00 4.29 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

alouette képe

alouette 4191 napja

űrgyerek vagy , vagy pedig delfin:)....gratula az időhöz is no meg a szép élményhez is!

Dex képe

Dex 4191 napja

Hosszabb táv felé.. fő cél a középtávú triatlon OB. Többit majd meglátom.

Bringát valóban jól be kell állítani,mert hamar előjönnek problémák. Próbálok mindenben óvatos és fokozatos lenni, hogy gond ne legyen, de nem mindig csak ezen múlik.

Kovada képe

Kovada 4192 napja

Hát nekem a tenyértől a vállam, vissza is áltam a 2 számmal kisebb lapra. Bringához inkább nem szólok hozzá, de itt is lehet biztos csiszolni a technikán meg talán a bringa beállításain is. Nem tudom végül is milyen távra készülsz, de biztos hogy 30 felett már jobban fekszenek az embernek a hosszabb távok alacsonyabb intenzitással.

Dex képe

Dex 4192 napja

Köszi!

Ez nem hangzik túl jól. Azt látom én is, hogy második nekifutásra már nem megy minden simán a sporttal, főleg a futással. Kicsit túlterhelem magam, és sérülök. Való igaz, hogy a futásnál van ennek a legnagyobb veszélye. Egész testsúly lendülettel zúdol rá az egyik lábra. Ezért is akarok még csiszolni a technikámon.

Amúgy úszásnál a sok tenyértől meg tud fájdulni a könyököm, bringán a tartósan erős áttételtől pedig a térdem.

Kovada képe

Kovada 4192 napja

Gratulálok ehhez az edzéshez!

Jól teszed ha figyelsz a jelekre, úszásnál még csak elmegy ha meredeken növeled a terhelést, ez futásnál veszélyes. Én úgy jártam pórul 18 évesen, hogy azóta se tudok 10 km-nél többet futni, túrázni is csak bottal.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4194 napja

Nálam is itt van azért már a futó cucc minden....De 6-ig dolgozok sajnos,pedig most akkorát bringáztam volna..:-)

Legalább egy 100-ast....áááá,nagy a szám,tegnap előtt is csak 80-at mentem.Itt a bringa is,meg a görgő is,rá kellene valahogy ülnöm...Majd próbálkozok hátha rávisz a lélek...:-)

Szerintem most már érdemes kivárni az új verziót,pár nap ide vagy oda nem számít az év értékeléssel,akit érdekel úgyis elolvassa majd.

 

 

 

 

Dex képe

Dex 4194 napja

Hajlok is arra, amit írsz. Héten biztos nem futok, de még a bringára se ülök fel, hisz ott is folyamatosan hajlítom a lábat, igaz nincs rajta a testsúlyom és nincs is kifelé "dőlés" mint futásnál ha túlzottan külső talpélen gördülök tovább. Jó lenne ha jövő héten ilyen 10fok lenne, mert akkor tuti mennék tekerni. Így marad a görgő és az úszás (plusz erősítés,torna,nyújtás).

Lehet én is várok a bloggal, bár talán a korábbi bejegyzéseknél is működik majd ez a funkció. Igaz most nem szándékoztam olyan polgárpukkasztó dolgot írni, hogy ha étkezéssel nem tudok elég energiát bevinni, akkor azt meg kell próbálnom mást módon kiegészíteni, vagy urambocsá' vitamint szedek :D

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4194 napja

Örülök,hogy ilyen hamar vége a kis hullámvölgynek:-)

De a futást tényleg nyugodtan pihentetheted egy kicsit ha ilyen szuperül megy az úszás is.Én sem erőltetném gyorsan a futást most,ha szeretnék úszni,meg tudnék egyáltalán,nem csak mellben.A legjobb az lenne persze,ha maradna ez a szuper idő,és lehetne bringázni komolyabban:-)

Az év összegzés,pontosabban a 2,5 év EO összegzés kicsit késik,addig amíg Sepiék bevezetik az új EO változatot.Nem szeretném,ha valamelyik kedves üzenőfalra is rendszeresen firkáló "elvtárs?"a saját,vagy valamelyik troll nickjéről/Pettachi,Agytágító,egyebek/ miatt megint törölnöm kellene egy blogot.

necromedve képe

necromedve 4195 napja

:O

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!