Dex futás

2013.01.13 Vasárnap, 10:45:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:59:30

Távolság

12 km

Tempó

04:58 p/km (12.10 km/h)

Pulzus

Átlag
142
Minimum
0
Maximum
162

Edzésleírás

Hóesésben a pályán. Szemüveget is felvettem, mert annyira esett. És persze már az elejétől. Végére már a pálya is fehér lett. Kifelé menet már kitették a táblát, hogy a pálya átmenetileg nem működik. Ez a legújabb, hogy ilyen táblát tesznek ha rosszabb az idő :D

 

Fokozó futásnak viszem be, mert próbálgattam a lábamat a különböző tempóknál. Már a bm. is fokozóra sikerült.

  • 5km bm. - avg.hr.: 132 - 26'30" (5.22)
  • 6km fokozó - avg.hr.: 152 - 27' (4.30)
  • 1km lev.

 

Az érdekesség, hogy a végén, 160as pulzusnál és kb 4.15ös vagy még jobb tempónál volt a legjobb a lábam. Ott semmit se éreztem. Lehet ez a válasz? (mi volt a kérdés?) Ezzel a tempóval kell edzenem? :D Levezetés nem is esett jól, hazafele éreztem mindenem, sajnos a térdemet is, de persze csak ahol kellett kis szintet lépni. Ha a pályán kb tudok futogatni, akkor lehet ezt teszem és meglátom, hogy mi lesz. Hisz ha semmi fájdalomérzet nincs, akkor tán nem rossz. Az is igaz, hogy végig nagyon figyeltem a technikára, végig próbáltam kontroll alatt tartani a mozgásom. Ez sikerült is, a kívánt változások alakulnak, de ebben az időben nem álltam meg technikázni. Egyelőre lehet ez lesz.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:59:30 12 04:58 12.10 0 0 162 142
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Dex képe

Dex 4183 napja

10órán belül :P Egy ideig nem fenyeget ilyen veszély :)

monique képe

monique 4183 napja

ja értem és mi a rendes tempó számodra? :)

Dex képe

Dex 4183 napja

Soknak tűnik, de sok az aerob munka menne, ami azért nem fárasztja le az embert annyira. IM engem nem érdekel, amíg rendes tempóval nem tudok végigmenni rajta.

monique képe

monique 4184 napja

sajnálom, jobbulást mindkettőtöknek minél gyorsabban! talán a 4-6 hét nem is kell de ti érzitek.

 

Dex, nézegettem most naplód, bár csak az utolsó pár hónapot, na az alapján azért durva h ennyit edzettél, átlagban minimum 3 óra naponta? :O nyugodtan elmehetsz te arra az IM-re már idén is :D na, hajrá....

Dex képe

Dex 4185 napja

Nem vigasztal, mert inkább gyógyuljunk :)

Az a becsapós, hogy már most sem érzem térdem, mint ahogy legutóbb se. Akkor rátettem még pár napot, de hiába. Most nem fogom elkapkodni, majd kiderül. Sajnos így febr.3-i hazai félmaraton is felejtős. Újrakezdést sem tudom még hogy milyen táv, tempó lenne a jó.. illetve hogy növeljem a terhelést majd.

Igazat megvallva bár sokat edzettem, de maga a futás nem volt vészes. Április óta 6-8hónap munkával értem el idáig. Szép fokozatosan növelve a terhelést. És ráadásul ennél sokkal több van bennem,de visszafogtam magam. De biztos, hogy az utolsó hetekben hiba van. Már félig megírtam a blogbejegyzésem, ott is foglalkozok majd vele. Talán holnap befejezem.. Az biztos, hogy a futásra nagyon oda kell figyelnem, mert könnyen megvan a baj. De ezért jó a triatlon, mert ha vmit szüneteltetni kell, akkor ott a másik, amiben lehet edzeni :) Mindig az adott helyzetből kell kihozni a maximumot :)

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4185 napja

Hát,ha ez megnyugtat akkor én is épp most vagyok ebben a xar állapotban.Kihagyogatok,vagy legalábbis alig futok,és szinte semmit nem javult a helyzet,sőt tegnap komolyan megijesztett a reggeli bice-bóca sántikálás...Szerintem maradj az első tervnél4-6 hét csak úszás,ha ott abszolút nem érzed,akkor annyi időnek elégnek kell lenni a teljes gyógyuláshoz.És fájdalom mentesség esetén is még legalább plusz egy hét kell az újrakezdésig,hogy ne sérülj vissza.Nekem ez a tapasztalatom.

Így,hogy bringázni tudok kicsit könnyebb a futás hiányt elviselni,csak a body kevés lenne,mert az nem a keringést célozza.

Azt is tudom,hogy ha szezon lesz,és elhagyom a futást,akkor pár hónap alatt tökéletesen meggyógyul a lábam.

Bringán ma még lejjebb ültem,a szakirodalom által ajánlott legalacsonyabb nyereg magasságra,és így kicsit magasabb forgással tudok menni télen is ilyen hidegben amikor merevek az izmok.Ráadásul ugyebár én nagyrészt síkon 110 környéki pulzussal megyek,ami nem igazán nyomja a hő termelést,hidegebbek így az izmok,izületek.Ezért lehetett a tegnapi,mert előző nap még magasabb nyeregpozícióban mentem ngyobb áttételeken,,és a hidegben a sérült ín-tapadás tovább sérülhetett.

Nálad én tartottam egy ilyen sérüléstől,mert rettenet mennyiségeket edzettél.Én gyakorlatilag értem,hogy alapozás,meg minden,de ezzel a mennyiséggel szezonban simán lehet készülni egy IM-re is.Most minek ennyi,nem kell a szuper forma.

Bringán még hagyján,nehéz megsérülni.Úszásnál sem nagyon.De a futás sajnos az szétüti az embert,nagyon kevés olyan adottságú futó van,aki bármennyit futhat minden következmény nélkül.

 

Dex képe

Dex 4186 napja

Máté! Legkevésbé érdekel, hogy mit edz :D Ráadásul nálam is erősen kétséges, hogy az ő uta 3óra alá visz :P

 

Tibor! Csak annyit írok, hogy igazad van. Futás után itthon már korántsem volt jó a helyzet. Túlzott hajlításnál fájt. Nem akarok heteket kihagyni, mert az mindig fájó pont, ha eljutottam valahova és azt fel kell adnom ideiglenesen. Pedig ilyesminek kell jönni, szóval lehet januárban már csak úszni fogok :S Csak attól tartok, hogy ez visszatérő probléma lesz, és mind1 hogy 5napot vagy 25öt hagyok ki. Nem volt jó az se,hogy 1hét pihentetést semmit nem használt.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4186 napja

Csalóka ez a legjobbnak érzés.....

Ha nagyobb tempó,pulzuson futsz bemelegedve akkor kevésbé érzékelsz fájdalmat,vagy sérülést,csak akkor amikor edzés után megpihensz fogod érezni,hogy túlterhelted magad.Ha sérülésed van nem igazán jó ötlet a gyors futásokat eröltetni szerintem.

Jobbulást!

necromedve képe

necromedve 4186 napja

Czeglédi sporttárs is hasonló tempóban csinálja az edzéseket és ő is olyasmi maratonra gyúr, mint te. ;) Úgyhogy lehet ezen a tempón kell majd edzegetned. :P

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!