Dex futás

2013.03.10 Vasárnap, 12:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:16:32

Távolság

4.5 km

Tempó

03:40 p/km (16.33 km/h)

Pulzus

Átlag
175
Minimum
0
Maximum
183

Edzésleírás

Balatonszemesi kéttusa verseny futás része.

 

4kör. Vagy inkább 4háztömb. Egy körön olyan 7kanyar, és egy közel fél km-es részen apró sárga kavicsos úton. Egy kör így 1,12km körül alakult. Köridők:

  1. 4.10 - pulzus már itt megütötte a maxot
  2. 4.11 - kör elején pulzus vissza 169re, majd iramváltás után 178ig
  3. 4.05 - pulzus 178körül, kör végére újra max
  4. 4.02 - 180közelében végig, végére 180

 

Elejét az úszástól eltérően nem akartam megnyomni, de voltak páran akik bekezdtek erősen. Lemaradni nem akartam, így mentem velük. Bár a pulzus felugrott a végére, mégse éreztem maxosnak. Aztán kezdtek belassulni az élen érzésre és ezt igazolta a pulzus is. Sőt Zsófi is felzárkózott ránk. A kavicsos részen gondolkoztam, hogy hol kéne iramot váltanom és arra jutottam, hogy a következő, azaz 3. (utolsó előtti) körben ezen a részen, lévén itt nem lehetett rendesen nagy tempóban futni, mert nem lehet jól elrugaszkodni, az apró nehézségek pedig jobban kihozzák, hogy ki erős és ki gyenge. De egyre jobban kezdtem regenerálódni, így előrébb hoztam. Újabb terv szerint, amint kiérünk aszfaltra akkor indulok, de végül úgy döntöttem, hogy még is csak a kavicsoson kéne megindulni, így kb 50m-rel a vége előtt robbantottam is. Csak Fegyverpeti tudott velem jönni, de nem csupán egy sprintet akartam levágni. Azaz ha többen jönnek akkor igen és akkor a végső attack valóban a köv kör kavicsos részén lett volna. Így viszont vittem tovább a tempót max-on pörögve. Peti elég szívósan jött velem, így a sáros,majd kavicson részen kellett még egy picit erősítenem, így kezdett leszakadni, amit hallva még beszóltam a kohóba,hogy égessenek még egy kis energiát, had gyorsuljak. Így az utolsó körre már egyedül zúztam ki, nem kicsit lihegve. Azt is nyomtam végig, hisz felkészülési versenyen nem tartalékolunk. Így itt is lett fél perc előnyöm. Ezáltal nyerve az egészet is. És kaptam megint bort :D furcsa, hogy mostanában mindig ezzel díjaznak, vagy csak én választok jól versenyt? :D :D

 

Futással elégedett vagyok. Alapból a 3.40es iram nem nagy dolog, de úgy hogy idén szinte nem is futottam, úszás után voltunk és a pálya finoman szólva sem egy gyors pálya, így már rendben volt. 10fok körüli hőmérséklet, szemerkélő eső, de alul felül rövidbe mentem. Jó döntés is volt. Felül a póló alatt egy aláöltözős rövid... így még majdnem soknak is bizonyult.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:16:32 4.5 03:40 16.33 0 0 183 175
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

Dex képe

Dex 4129 napja

Köszi! Bírta igen, mármint nem lett sérülés meg nem fájt. Csak gyorsabban nem bírták már :)

necromedve képe

necromedve 4129 napja

Gratula! Nulla futóedzésből ez baromi jó tempó. Bírta a lábad?

Dex képe

Dex 4129 napja

kösz :)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 4130 napja

Jó vagy!Gratulálok!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!