2014.10.23 Csütörtök, 15:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:34:23

Távolság

6.76 km

Tempó

05:05 p/km (11.80 km/h)

Pulzus

Átlag
0
Minimum
0
Maximum
161

Edzésleírás

Tetülassú tempó-riasztóan magas pulzussal....

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:34:23 6.76 05:05 11.80 0 0 161 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

RemAti képe

RemAti 3522 napja

Tudod, hogy alapozásról beszéljünk kell egy bizonyos tempójú minőségi és mennyiségi munka. Az, hogy 1x-2x kimész és futsz amit elbírsz az nem fogja az állóképességet fejleszteni. Az erősebb tempó futások után több pihenés és regenerációra van szüksége a szervezetnek, mert eléggé erősen igénybe veszi és ez viszont nem biztos, hogy javítja az álllóképességedet.Sőt sokszor romboló hatású arra  a tartományra ami éppen a hosszútávfutás miatt szükséged van. Persze látszólag  fejlődsz esetleg erősődsz is a rövidebb futásoktól, de ezt befolyásolja az is, hogy napközben mit csinálsz és ez mennyire terhel le fizikailag és/vagy szellemileg. Amúgy ezek együttese ad egy állapotot és a terheltőségedet is arra a napra.Ezt érdemes figyelembe venni a napi futások esetében és eszerint tervezni a távot és a tempó. Nem szégyen lassaban futni. :) Mert lehet, hogy az nap arra volt a szervezetednek szüksége. A mai futás pedig szerintem arról szólt, hogy sokkal erősebb tempóban kezdtél mint amit elbírtál. Pulzus fel, láb elsavasodott. GPS-s mérések ilyenkor érdekes pillanatnyi tempókról szoktak árulkodni. :) 

Tornázz amennyit csak tudsz! Azt ne szüneteltesd!

lacika76 képe

lacika76 3522 napja

Megnézetteted?

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3523 napja

Meglátjuk, de sokat vacakol a lábam is a bokám alatti rész konkrétan.

lacika76 képe

lacika76 3524 napja

Mivel kevés kili van a lábadban, és ritkán mész ki, valószínűleg edzetlenebb vagy. A pulzus alapvetően akkor stabil, ha van mögötte állóképesség. Minél erősebb tempót futsz, annál kritikusabb lesz. Amikor először futottam a 4:40-4:50 körüli edzéstempót 140-es pulzus körül, igen kellemetlen volt. 1-2 hét után már annyira könnyen ment, hogy el sem hinnéd. Ennyit számít az edzettség. Most a keményebb tempóhoz szoktatom magam. Sajnos ezt nem lehet nagyon rendszeresen futni, heti 1-2 is elég, de érzem a változást. Hajrá, fuss gyakrabban, és javulni fog, majd meglátod.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3524 napja

Attilám! Számomra az volt riasztó, hogy az első km. még viszonylag elment, ha jól emlékszem 4.37-es tempóval ami nem rossz, viszont a kör végére kb. 4.50-es átlag jött ki, majd a 2. kör végére 5 perc fölötti idő jött össze, a lassulás ami számomra a riasztó, azonkivül az is, hogy ez a tempófutás alsó része (tempófutás 155-165 közöti pulzustartomány nálam) az azért elég riasztó, hogy a tempófutásban sem tudom tartani az 5 perces tempót....igaz a futás is elég rosszul esett, viszont jó hír, hogy az alapozófutások során már javulnak az eredmények!

RemAti képe

RemAti 3524 napja

Nem hiszem, hogy tetű lassú lenne. Meg aztán mi értelme van a felesleges és örökös száguldásnak. :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!