lacika76 futás

2015.08.14 Péntek, 05:22:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:10:30

Távolság

25.01 km Szint: 137 m

Tempó

05:13 p/km (11.50 km/h)

Pulzus

Átlag
140
Minimum
73
Maximum
148

Edzésleírás

Már reggel 4:30-kor 24.5°C-volt, ami semmi jóval nem kecsegtetett.

Pár napja ilyenkor 19°C körül szokott lenni. Érezhetően melegebb volt reggel, a pulzusok is picit magasabbak voltak. Hamarabb megéheztem futás közben, és pont ezért vittem magammal szilárd frissítést.

Bár az ÁP 1-2 értékkel magasabb lett, mint szokott, egész jól sikerült.

Azért a meleg már igazán lemondhatna. A reális és ésszerű futási időszak este 9-10-től reggel kb. 8-9-re tehető. Este nem annyira nyerő, mert aludni is kell valamikor, no meg a rossz emberek is ezt az időszakot szeretik. Reggel meg nem tudok mindig kimenni. Nem könnyű így ésszerűen felépíteni az edzéseket, de azért igyekszem.

Az állóképesség rendkívül jó, aminek örülök (mondjuk nagyon sok munka volt/van benne). :-)

 

Garmin TE: 3.2

ROAD X-233: 1238.17km

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 20 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

8 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 3225 napja

Feri!

A lényegre tappintottál rá!

A nagy melegben, nem igazán akartam erőseket futni, mert nem lett volna jó vége. :-)

Most, amikor tehetem, ráállok ezekre is. Már érzem is a jótékony hatását.

Elég sok teendő jött össze, de azért szeretnék mindig időt szánni a futásra, azonban időnként áldozatot kell hozni.

Tudod: építkezés mellett nem olyan egyszerű edzeni. :-)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3231 napja

Vannak még csodák Attilám!!!

Szerény véleményem szerint akkor a tempóállóképességedet kell fejleszteni, ami a legnyűgösebb dolgok egyike, hiszen a tempófutás távját kell lassan nyújtani, nekem annak idején elkezdtem 5 km-ről, hetente kb. 300-500 métert tudtam rajta mindössze nyújtani. Ez egyike a legkeményebb edzéseknek....

Mezőtúron a Túri Kupán (www.turikupa.hu) van gyerekfutás 200 méteres távon, utána fagyi, és ugrálóvár....hihetetlenül népszerű a gyerekek körében...( persze a felnőteknek van 4-12-21 km is..)

Persze ne tanitsuk a halat úszni....

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3232 napja

OK, persze, Te érzed, mi hozza a legtöbbet, meg amúgy is, most a gyermekáldás lesz az első, nem a futkosások ;)

Az meg korral is jár (nálam is), hogy a gyorsítás a mi korunkban kemény munka és nehezen jön az eredmény, de nem lehetetlen, természetesen.

 

 

Azért egy 85 perc körüli (hisz még másfél órát sem futsz egyben) félmaratonhoz annyira nagy állóképesség nem kell, ahhoz képest, amennyi kilométered neked van legalább is. De nyilván ha elkezded 4 percesben, amihez nincs a szervezeted edzéssel hozzászoktatva, még rövid távokon sem, akkor nem fog kitartani versenyen végig.

 

(No, ilyen sem volt, hogy Ferivel egy véleményen legyünk :) ) 

lacika76 képe

lacika76 3232 napja

Nos, nem tűntem el, csak nagyon sok munkánk van mostanában. Az építkezés rengeteget kivesz az emberből.

Valóban, mostanában nem volt gyors, leginkább a meleg miatt. Elhatároztam, hogy kettő, maximum háromféle edzéstípust fogok végezni. Ha most visszaálltam, ismét lesz heti kettő LT-s is.

Attila!

Lehet, hogy igazad van, de nálam a hosszú, viszonylag alacsony pulzusos edzések hozták eddig a legtöbb eredményt.

Volt olyan időszak, amikor sokkal gyorsabban edzettem, rövidebb távokat (15km), de ott gyakorlatilag nem alakult ki annyi állóképesség, hogy egy fm-re végig kitartson (tavaly novemberi siófoki fm). Az RT-k bár sokat gyorsítottak, nem hoztak valós verseny performanciát. (több volt benne a munka, mint amennyit ki lehetett hozni versenyen). A hosszabb futások idén már Tatán meghozták az eredményt, mivel abban a nagy melegben egész jól lement a váltózás. Igaz, ott rövidebb távok voltak, de 2x kellett megfutni a távot.

Szóval, most onnan építkezem tovább, ami eddig a leghatékonyabb volt. Majd meglátjuk, mi lesz belőle. Az biztos, hogy nagyon sokat javult az állóképesség, és szerintem ez a legfontosabb.

 

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3233 napja

Már elnézést, hogy beleokoskodok, de szerintem Attilának tökéletesen igaza van. Néha riasztó számokat lehet látni a hétvégi összegzésnél, a futások 95% 5 percen felüli, gyorsak gyakorlatilag alig vannak, mindegyik sablonos 15-25 km-es 5.20-5.40 környéki futás. El hiszem, hogy ez a nyár nem ideális a gyors futásokhoz, hiszen a pulzus ilyen melegben kegyetlenül húz felfelé, de ha valakinek ilyen tervei vannak annak muszály heti 1-2 gyors futást is beiktatni. A másik dolog, nem muszály ilyen sok futás, helyette némileg kevesebb, de minőségibb edzés is kellene, és nemcsak futás! Nagyon jó a biciklizés is, de nem kell sok elég max 1-1,5 óra. Még egyszer elnézést a beleszólásért!!!

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3234 napja

Azt érzem, hogy ezek az edzések inkább ultrázáshoz ideálisak, nem annyira félmaratoni javuláshoz, kicsit olyan nekem, mintha egész évben alapoznál. Ez egészségmegóvás szempontjából tökéletes, de számomra kérdés, lehet-e akár csak egy 1:24-es félmaratont is futni-e majd belőle. Talán még maratonhoz (3:15 környékihez) is jó lehet.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3234 napja

Eltüntél...

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 3239 napja

Ebben igazad van, én sem megyek szivesen futni 35 fokban, mivel reggel max 40-50 percem lenne csak futni, délután még kerülne 1-1,5 óra de 35 fokban....vagy vánszorogjak 6.30-as tempóban...nem baj a következő héten majd emberi körülmények lesznek, arról nem is beszélve, hogy mindenkit megvisel ez a hőség...

Igen szenzációsan jó az állóképesség, de van is benne munka...

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!