nedus futás

2015.11.29 Vasárnap, 09:15:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:55:00

Távolság

42.5 km Szint: 150 m

Tempó

04:07 p/km (14.57 km/h)

Edzésleírás

                                FIRENZE MARATON

     Mivel a Spár előtt 3 nappal lesántultam , újra tervezés lett . Igazából egy három hetes „blokkot” tudtam megcsinálni , tudtam , éreztem , hogy ez vajmi kevés egy jó maratonihoz . A hosszú futásokat megtudtam csinálni , de tempó futás kimaradt , és igazi résztávot meg nem mertem a lábam miatt .

    Az utolsó 2 hétben megint elkövettem egy marhaságot , a 35-ös után két nappal , még elég fáradt lábakkal neki indultam egy 5 kili ( hogy ennek mi értelme lett volna ??) tempónak . Na , már másnap éreztem,hogy ezt kár volt . Innen kezdve „cipeltem” magammal a fáradt , beállt lábak érzését , nem volt már egy jó érzésű , laza futásom se…nem segített a masszázs , a pihenő , a szauna , meleg víz, semmi…egyébként is látszott jól , hogy a megálmodott 4 perces iram csak álom marad , még rövidebb futásokon is irreálisan magas pulzussal , és cseppet sem könnyedén ment .

   Ennek ellenére irány Firenze ! Lányomnak megígértem , lesz ami lesz alapon gyerünk ! Fejben „treníroztam” magam arra , hogy már akár az elejétől szar lesz , és nem kell kétségbe esnem , ha nem megy az iram.

    Viszont már a rajtnál fergeteges volt a hangulat ! Jó rajtszámom volt , így az első amatőr zónába ( közvetlenül az elit után ) kerültem , ami a kiírás szerint a 2:30-2:50 közötti futóké volt . Na , ez a zóna kb. 1000 embert takart .

   Lassan kezdtem és már-már szokás szerint 2 km-nél pisi a város közepén , két szemetes konténer között .Igaz , ezen senki sem akadt fel . Szépen lassan újra utolértem azokat , akikkel együtt indultam . Az viszont kicsit aggasztónak tűnt , hogy a 3 órás iramfutókat kb.10 km-nél sikerült leelőznöm ! Na , most vagy ők kezdtek nagyon be , vagy én kezdtem valami tetű lassan…20:32 az első ötös . Aztán jött egy jobban eső periódus , 20:06-20:04 5 kilik , néha még jól is esett , bár könnyedségről , lazaságról egy percig sem beszélhettünk . Viszont rengeteg néző,sőt igazából szurkoló volt végig , nem csak az út mellett , hanem a házak ablakaiból is hangosan szurkoltak !

   Lassan összeállt egy 10-15 fős boly , és ahogy az olaszok beszélgetéséből kivettem , ők akartak 2:50-en belül futni ! 30-ig mentem velük , aztán , érdekes módon , úgy ,hogy közben én is lassultam – lassan előre keveredtem és leszakadtak rólam .Aztán 30-40-ig becsúszott egy 21:08 és egy 21:53 (!!) 5 kili . 36-nál volt egy nem hosszú de brutális emelkedésű hidacska , itt értek utol megint olasz barátaim . A lejtőn próbáltam felvenni a ritmusukat , de hát kezdett kijönni az edzettlenség , és szépen lassan elkezdtek távolodni . Ráadásul innen már szinte végig amolyan „olasz-macskaköves „ ( nagy kőlapok , 1-2 cm-es szint eltérésekkel ) volt az út , és ez szétszedte a már amúgy sem csodaszép mozgásomat .

  Viszont ami nagyon pozitív volt : úgy látszik jól sikerült a mentális felkészülésem ( ha már a fizikai ennyire gyatra volt ) , mert végig kemény tudtam maradni , és egy kis résztől eltekintve ( ahol néhány percre eléggé elkezdtem sajnálni magam és 4:30 köré lassultam ) nem buktam olyan sokat az időmön . Úgy érzem ,ebből a napból és futásból kihoztam a maximumot , talán 1-2 perc lehetett volna benne , de reálisan több nem .

   És ami még örömtelibb , teljesen feltöltődtem mentálisan , még inkább kedvem lett a futáshoz ( ma már a tavaszi versenyeket nézegettem ) és remélem több önfegyelemmel és több odafigyeléssel tudok egy jó felkészülést végigcsinálni !

http://www.movescount.com/moves/move84939528

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 42.2 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

korpaZASZ képe

korpaZASZ 3093 napja

Nagyon jó volt olvasni a leírást, hasonló démonokkal küzdünk mindannyian, illetve a verseny előtti "izmozást" jó lenne elfelejteni (nekem is), mert hozzá már nem ad, max. elvesz az addigi felépítményből, ismerős érzés, hogy azt várjuk, hogy essen könnyedén az utolsó pár nap ráhangoló lazázása, de aztán valahogy csak nem akar az jönni. Idén Bécs volt a csúcsod, jövőre pedig ... ki tudja még :) Gratulálok az egész évedhez, Nedus!

szaboaron86 képe

szaboaron86 3094 napja

Jó ezt  pozitív hozzáálást olvasni. Hajrá a továbbiakban!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!