aviczian futás

2010.11.21 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:44:47

Távolság

8 km

Tempó

05:36 p/km (10.72 km/h)

Edzésleírás

 

Maratón del Helado Artesanal

(Kézzel készült fagyi futóverseny-nek lehetne fordítani)

Matias volt olyan rendes, hogy elintézte nekem a nevezést, ami nem lett volna egyszerű spanyoltudás nélkül.

A versenyt egy buenos airesi parkban rendezték, ahol lezártak pár átmenő utat, így végig aszfalton futottunk. Az odajutás kalandos volt, ugyanis azt kérték a szervezők, hogy 8:40-re legyünk ott, a metró viszont nem járt, csak 8-kor indultak el az első kocsik. Végül gond nélkül odaértem az első vonattal. A rajtszámom már megvolt, adtak még a rajt előtt egy cipőre erősíthető chip-et, valamint egy technikai pólót (!), amin a verseny emblémája volt, ezt adtam be az ingyenes ruhatárba. Bemelegítettem, a futók nagy részt egy aerobikinstrutor hergelte. Szerintem, akik végigcsinálták lelkiismeretesen azt a 20 percet, azok mehettek egyenesen a zuhany alá..

A rajt után szépen kezdett szétszakadozni a mezőny (1500 főben volt limitálva a résztvevők száma), 3 km-nél lecsatlakoztak a családi futás résztvevői. Minden kanyarban voltak irányítóemberek, nehogy valaki elkavarjon. A Nap nagyon forrón tűzött, jól esett 4 km-nél a palack szénsavmentes ásványvíz, amivel arcot is mostam. Az utolsó km-t próbáltam kicsit gyorsabban, de teljesen elfogytak az erőtartalékaim. Az időmmel elégedett vagyok, mert a sérülés miatti kihagyás okán 6 perces km-eket terveztem.

A befutóban kaptunk fél liter hideg vizet, fél liter Gatorade izoitalt, 1 müzliszeletet, és egy polisztirolpohárban  fagyit kanálkával. Nagyon kellemes volt a nyújtás után az eukaliptuszok árnyékában a parkban a  tó partján fagyizgatni.

Nagyon jól szervezett barátságos esemény volt, még egy kicsit pozitívan is csalódtam a dologban. Mindez csak 35 peso volt, ez most kb. 1750 Ft.

 Az viszont nagyon nem tetszik, hogy újból bejelzett az IT szalagom... Ki kellene találni valamit, ennél többet már nem tudom nyújtani és pihentetni.

 

(Megjelent a hivatalos végeredmény. 620 célbaérőből 280. lettem, 42. a kategóriámban. A hivatalos időm jobb, mint amit én mértem (45:29), bevallom, nehezen hiszem el. A győztes 26:46-ot futott.)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:45:29 8 05:41 10.55 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

bencsikp képe

bencsikp 4921 napja

Don't Cry for Me Argentina... :-) Tudtam ám, hogy a déli félgömbre készülsz. Nézd meg a csillagképeket helyettem is, irigyellek!! Nagy álom, hogy egyszer én is láthassam a Dél Keresztjét és társait.

Rég jártam az edzésonline-on, így csak utólag gratulálok! Szép volt! Azóta javul a szalagod?

eszko képe

eszko 4926 napja

Gratulálok, jót mentél! És milyen szép helyen, az agyam eláll.

Felszerelések

Nike Air Pegasus +26