2011.02.06 Vasárnap, 14:35:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:07:15

Távolság

23 km Szint: 1 m

Tempó

05:32 p/km (10.84 km/h)

Edzésleírás

Üdv Mindenkinek!

Először a cipő!

Csütörtökön telefonáltak a Reebok üzletből, hogy megjött az eredmény, és a kifogásomat elfogadták, visszafizetik a cipő árát, vagy levásárolhatom!

Még aznap hívott egy kedves barátom, hogy a Fórumban( Debrecenben, mindkét üzlet ott van a Fórumban) voltak, konkrétan a Hervisben, és sok futócipő van nagyon jó áron!

Másnap pénteken bementem, és nagy nehezen a Reebok üzletben visszadták a 18 000 Ft, azért nagy nehezen, mert még aznap (reggel 9-től-délután 3-ig) nem volt annyi bevételelük.....

Mentem a Hervisbe, ott némi hezitálás után kiválasztottam egy Nike futócipőt, 11 990 Ft-ért, mentem fizetni, mikor megkérdezte a pénztáros hölgy, hogy van-e törzsvásárlói kártyám, mivel nem volt abban a pillanatban kiállított egyett nekem, és így további 20%-os kedvezményt kaptam...így a cipő 9629 Ft-be került! Maradt 8371 Ft!!!! Vettem belőle ott a helyszinem néhány sportzoknit, meg még gondolkozok egy új melegítőn!

Futás: A tegnapi futást átraktam mára, mivel tegnap régi kedves ismerőseim érkeztek. ( megjegyzem, hogy mikor mentem eléjük a földön találtam egy ezrest...)

Tehát az volt a célom, hogy egyrészt kipróbáljam a cipőt, másrészt az edzéstervemnek megfelelően 23 km-et, most egyben lefussak!

Másik némileg célom, vagy inkább csak ábrándom, az volt, hogy tartani tudjam végig a 10,8 km/h sebességet.

Szándékosan egy vastag zoknit vettem fel, mivel úgy érzékeltem, hogy az egyik lábamra nagy a cipő, a másikra tökéletes...

Vittem magammal a zsebemben, 2 dl. rostos ivólevet.

Az első 2 km kicsit szenvedős volt, mivel a sípcsontom, a bokám nagyon tiltakozott az új cipő ellen, de a kedélyek 3 km tájékán kezdtek megnyugodni, viszont menet közben kiderült, hogy a cipő lehet, hogy nem is olyan nagy...

10 km-nél 56 perc 5 mp-nél jártam, ekkor kezdtem lemondani a 10,8 km/h-ról, mivel volt kb. 30 mp lemaradásom, de főleg azért, mert átmentem gyaloglásban, közben egy szívószál segítségével megittam a rostoslevet, kb. 150 métert gyalogoltam, viszont mint a következő kör végén megállapítottam némi számolással ( 13,6 km-nél) van majdnem 2 perc lemaradásom a célomhoz viszonyítva. Picit reménytelenek láttam a 10,8, és lassan kezdtem magam győzködni, hogy 10,6 is szép idő új cipőben! Mindenesetre a cipőm már elég jól viselkedett, a lábam is kitünő állapotban volt, tehát gyorsítottam, végül is úgy voltam, hogy van majdnem 10 km, hogy behozzak 2 percet, ezután direkt nem néztem az órámra, csak szaporán szedtem a tappancsaimat, némileg sikerült is gyorsítani, majd az utolsó 2,5 km-en pedig gyakorlatilag maxigázra kapcsoltam, kissé nagyon lihegve, de viszonylag tudtam is tartani jól a tempót, igaz azon a részen lehet a legjobban futni, széles, aszfaltozott, jó minőségű járda van, most senkit sem kellett kerülgetni sem, útkereszteződések sem voltak.

Mikor megálltam, és elővettem a stoppert, nem hittem a szememnek 2 óra 7 perc 15 mp!!! Hihetetlenül jó, mint nagy hírtelen kiszámoltam ez kb. 10,85 km/h-nak felel meg!!!

Vagyis új cipőben, úgy is, hogy megálltam (akarom mondani gyalogoltam) inni még picit túl is teljesítettem a tervet!!!!

Elkezdtem spekulálni ilyen hosszat utoljára múlt év áprilisában futottam, most volt még bennem némi erő, tudtam volna még folytatni, ha lassabban is de mondjuk 30 km-ig, egy bejáratott új cipőben, ez azt jelenti, hogy a versenyen pl. 30 km-ig biztosan tartani tudom minimum a 10,6 km/h, ami azt jelenti, hogyha a maradék 12 km-et még behozom a versenyig hátralévő kb. 2 hónapban akkor megvan a 4 órán belüli maraton!

De ez erősen spekulatív feltételezés!!!!! Inkább csak hangos gondolkozás!!!

Minden esetre dolgozok rajta!

 A cipő jól vizsgázott, viszont némileg a lábam körmeit megnyomta, de most nincs vízhólyag!!!

A lábamnak 30 perc múlva semmi baja nem volt, jól tudtam vele gyalogolni, most is köszöni szépen jól elvan!

Ha holnap futom majd a szokásos nagyon laza 4 km-et akkor majd vékony zoknit veszek fel!

Ma egy még számomra is hihetetlenül jót futottam, és nagyon gyorsan eltelt az idő is, sőt jó idő volt!!!

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:07:15 23 05:32 10.84 1 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

Tündüs képe

Tündüs 4888 napja

Érezd jól magad az új cipőben!

 

Azon sem lepődtem volna meg, ha  a bejegyzés végére odatűzöd, hogy  a lottó ötös is a tiéd DDD

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4888 napja

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat, és a bíztatásokat!

monique képe

monique 4888 napja

mázlista vagy a cipővel :) remélem jobban beválik, mint az előző!

NincsMeSE képe

NincsMeSE 4888 napja

Jó futásokat és szép időeredményeket kívánok az új cipőben! Tempóhoz és távhoz is gratulálok!

prókátor képe

prókátor 4888 napja

Na ! Ez Szép volt! Gratulálok!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4888 napja

Köszönöm szépen!

forgi képe

forgi 4888 napja

Sok jó futást kívánok az új cipődbe!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!