2011.02.08 Kedd, 15:15:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:04:15

Távolság

12 km Szint: 1 m

Tempó

05:21 p/km (11.21 km/h)

Edzésleírás

Üdv Mindenkinek!

Ma úgy indultam el futni, hogy jó lenne tartani a 10,8 km/h átlagsebességet. Kicsit másként alakult...

Az első körön (3,4 km) elkeseredett közelharc folyt a lábam, és a cipő között, végül is fegyverszünetet kötöttek, legnagyobb örömömre. A hétvégére szerintem összecsiszolódnak, a 2. körben nem volt semmi baj, a 3. körben pedig nagyon szépen repítettek!

Az első kör ideje alapján kb. 10,9 km/h mentem, tehát picit gyorsabban mint terveztem. Egész pontosan a 3,4 km 18 perc 40 mp lett.

A második körben már nagyon jól elvolt a lábam a cipőben, ezért némileg picit gyorsult is, pontosabban inkább tartotta az iramot. Nagyon jó volt, találkoztam egy bottal sétáló idős bácsival aki lelkesen bíztatott, találkoztam néhány ismerős kisdiákkal (kb. 8-9 évesek) ők is lelkesen bíztattak, és kérdezték, hogy hanyadik kőr. El is felejtettem, hogy mikor futottam a 23 km-et vasárnap akkor is egy 7-8 év körüli kisfiú bíztatott, és kérdezte, hogy hanyadik körnél járok, és mennyi van aznapra tervezve.

A 3. körben még jobban vitt a lábam, és nagyon jól elvoltam, a részidő 10 km-nél picit engem is meglepett 54 perc 50 mp lett, tehát csaknem 11 km/h -val futottam.

Volt még hátra 2 km, na azt nagyon megnyomtam! Olyan gyorsan futottam le azt a 2 km-et ahogy csak bírtam, hatalmas nagy léptekkel villámgyorsan.

Végeredmény 12 km-en 1 óra 4 perc 15 mp lett!

Vagyis a 2 km-et 9 perc 25 mp alatt futottam le (ha jól számoltam) ez megfelel 12,8 km/h sebességnek, és 4 perc 42 mp/km -nek!

Hihetetlenül megörültem ezen számoknak!

Holnap 14 km futás lesz!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:04:15 12 05:21 11.21 1 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Tündüs képe

Tündüs 4886 napja

Nekem is kellett pár edzés, izomlázam volt az új cipőtől. És talán minél jobban elkap a tempó annál inkább érződik, hogy szokja-e a lábad vagy sem.

 

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4886 napja

Érdekes, hogy tegnap este kutyasétáltatáshoz felvettem a régi, múlt héten használt cipőmet, akkor jöttem rá, hogy semmi csillapítás már nincs benne, viszont még mindig kényelmes!

monique képe

monique 4886 napja

ja, van cipő aminél nem kell szoktatás, rögtön olyan érzésed van, hogy a lábadra öntötték, meg van aminél kell a szoktatás, de ettől még az a cipő is tök jól beválhat. nálam pl. az asics 2150-nek kellett egy picike szoktatás. azóta is királyul szolgál nálam, a csillapítás is még mindig tök jól megvan benne.
amúgy, nekem is nagyobb az egyik lábam, ez elég gyakori. :P bár nekem nem a lábujjamnál nagyobb, hanem csak simán az egész lábfej.

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4886 napja

A bal lábam mutatólábújja, 2. lábújj nos értitek ott van némi probléma, a másik tökéletes

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4886 napja

Kényelmes, csak tekintve, hogy most volt rajtam 3. alkalommal még tart az összeszokás időszaka! De néhány nap múlva semmi probléma nem lesz! Gabi! lehet, hogy neked tökéletes alkatú, nagyságú, nagyon szép tappancsod van, az enyém nagyon egyéni, az egyik lábam picit nagyobb mint a másik...

RunKa képe

RunKa 4886 napja

Látom szép távokat futogatsz :)) Te kis villám !  Miért nem kényelmes a cipőd ?

Briel képe

Briel 4886 napja

Nem értem ezt a cipő dolgot... Én, amikor megvettem a Nike-t, a boltban persze felpróbáltam, kényelmes volt, és azóta is az. Nem volt semmi szoktatási időszak, vagy ilyesmi, simán futok benne és tök jó....

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4886 napja

Hihetetlen a válaszom, de még most nem, mivel mint írtam még bejáratós a cipő, és ment a közelharc a lábam, és a cipő között...a 2. körtől javult a helyzet, a 3.-nál nem vot probléma, de ez látszik is a sebességen! Viszont a jövő héten mikor kitőr a béke a lábam, és a cipő között, mire összeszoknak már lehet, hogy menne!!!

monique képe

monique 4886 napja

tök jó hogy ennyien biztatnak. aranyosak. :)

szerintem ha nem futottál volna előtte 10km-t tudnál 5km-en is ilyen tempót :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!