nedus futás

2011.04.10 Vasárnap, 06:25:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:56:00

Távolság

40.5 km Szint: 2490 m

Tempó

07:19 p/km (8.21 km/h)

Pulzus

Átlag
125
Minimum
0
Maximum
154

Edzésleírás

  Pénteken olyan jól éreztem magam a Naszályon , hogy mára egy kicsit több élvezetet terveztem .

   Reggel még elég hűvös volt ( 2.5 ' ), de legalább nem fújt a szél . Végre igazi , gyönyörű tavasz van már . Az évnek ezt az időszakát , ezt a néhány hetet imádom a legjobban . Fent a csúcson , ill. körülötte igazi illat-szín-hang orgia fogadott . Annyira tömény , átható virág illat volt , amit csak ritkán és rövid időszakig lehet élvezni . Az összes fa , bokor már rügyezik , virágzik , vagy éppen már levelet bontott . A kora reggeli madarak hatalmas koncertet adtak . Egyszerűen imádom ! ( gondolom , mimdenki hasonló kis csodákat élt át az erdőkben/ hegyekben ) .

   Mára a szintek gyűjtögetése volt a fő cél . Nagyon érzem a téli / tavaszi időszakban kihagyott hegyi futások hiányát . Remélem , a versenyekig hátralévő néhány hét elegendő lesz egy kis erő gyüjtögetésre . A Naszály-csúcs 650 m magas , oda terveztem felfutni legalább nyolc alkalommal , kb . 300 m-ről . És még néhány kissebb emelkedővel tarkítva . Ez így ( a számitógép előtt megtervezgetve , az előző délután ) egyszerűen hangzik , de a valóságban azért kicsit nehezebb . A pénteki tapasztalatok alapján 150-ben maximáltam az e napi pulzus csúcsot . Nem meghalni , hanem edződni szeretnék . A negyedik felfutásig tulajdonképpen élveztem a futást . Aztán onnan kezdődött a meló része a dolognak . Az utolsó 2 km-es emelkedőt megpróbálltam a napi legjobbra menni , hát , nem esett jól , de sikerült . Ami pozitívumnak tekinthető , hogy minden emelkedőt megtudtam futni , és az utolsó után sem éreztem , hogy végem . ( mondjuk , az föl sem merűlt bennem , hogy egy bónusz , 10.-ik kört megcsinálljak , mert ugye az élvezeteknek is van határa ! )

  Futás közben derült ki számomra , hogy éppen zajlik a Váci-csata emléktúra . Mikor egyszer szembe futott a váci gyors ( Jakus Béci és csapata ) , mondták , hogy a Látó-hegyen vár valaki . Mikor átkocogtam , kiderült , hogy Nagy Attilla pontörködik ott , és nagyon kedvesen megkínálltak házi sütivel . Mivel olyan finom volt , ( és , hogy már akkor vagy 4 órája szaladgálltam föl-le a hegyen ) , az utolsó kör után még lefutottam egy kis repetáért . Csak vissza felé jutott eszembe , hogy egy 800 m-es emelkedővel kell ledolgoznom a plusz kalóriákat !

   Bár elfáradtam , mégis egy csodálatos délelöttöm volt ! Annyi lelki töltést kaptam az erdődől , a természettől , hogy jó pár napig elleszek vele !

   Ezekben az órákban érzem , hogy élek , és , hogy milyen hálás lehetek a sorsnak , hogy azt tehetem , amit nagyon-nagyon szeretek !!

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:56:00 40.5 07:19 8.21 2490 0 154 125
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

yoyo képe

yoyo 4786 napja

Neduskám nagyon jól leírtad amit én is érzek az erdőben ,,olyan jóóó kint lenni igen,,

szép edzéseket tolsz ,kemény szintekkel ,Hajrá és gratula

nedus képe

nedus 4786 napja

Köszi fiúk !

KerCsaba képe

KerCsaba 4786 napja

Még, hogy erő kellene a hegyekre :-) Szerintem fantasztikus formában vagy! MB-TR. T100-on nagyot fogsz alakítani!!! Szurkolok! Hajrá!
solkima képe

solkima 4786 napja

Gratulálok Nedus, igazán szép edzés.

Gida képe

Gida 4786 napja

Tök jó volt ezt elolvasni...de komolyan!! Én is szeretem ezt az időszakot....virágok illata.

Köszi a bíztatást!

Ja és egészségedre!

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!