nedus futás

2011.07.02 Szombat, 17:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:55:59

Távolság

11 km Szint: 420 m

Tempó

05:05 p/km (11.79 km/h)

Pulzus

Átlag
155
Minimum
0
Maximum
166

Edzésleírás

            HEGYIFUTÓ MAGYAR BAJNOKSÁG   - VISEGRÁD

     Régi csapat / futó társaim szervezik ezt az eseményt , ezért mindenképpen fontosnak tartottam , hogy elindúljak rajta . Igaz , ez a rövid táv már eléggé távol áll tőlem , de bevolt  " igérve "  két erős emelkedő .

    A Rajt/ Cél helyszíne a visegrási dunaparton volt , ott ahol a Duna Maraton MTB verseny és a Tereptriatlon Európa Bajnokság is zajlott/zajlik .Ez garantálta a nagy felhajtást és népes szurkoló tábort . A mezőnyben számos régi ismerőssel indúltunk együtt ( Varga Jozsó , kétszeres magyar Ironman Bajnok , Gerlei Tomi , tavaly hegyifutó világbajnok volt , vagy éppen Tóth Tomi aki számos nagy hazai utcai futóverseny győztese , vagy éppen többszörös duatlon bajnok )

    A dunaparti gáton kezdtünk , előttünk / felettünk a fellegvár . Természetesen ez a szakasz sík , éppen ezért az iram ( számomra ) feletébb gyors . 3:40-45 tempóban mentem , és fokozatosan elhúzott a mezőny nagy része . Igaz , voltak akik a még rövídebb 7 km-es távon indúltak . Na , gondolltam , majd a "hegyen " ! A Duna-partot elhagyva a visegrádi kompnál egy alagúton átfutottunk a főút alatt és már ott is voltunk a Kálváriára felvezető kék jelzésen . Ezen az alig 1 km-es szakaszon sikerült végig futó mozgást imitálnom , de érdekes módon itt csak egy kicsit sikerűlt leelőznöm a körülöttem futókat . Viszont a lejtőn ( rögtön az elején az elég saras falépcsőkön ) eltünt mögülem mindenki . Pedig az "igazi" terepfutók között nem tartozom a legjobb lejtözők közé . Mikor leértem a vár aljába a Tűztornyon átfutva ( kicsit rossz , macskaköves úton ) újjra le a várkerületbe , és vissza a Kálváriához . Érzésre nem ment nehezebben ez az egy kili , de az órám szerínt 1 perccel volt lassabb ! Egy újjabb lejtőzést követően megint az alagút -dunapart-gát , és már a célnál is voltam . Befutásnál a szpíker hangját hallottam ( Kremmer Zoli , nagyon jó duatlon / triatlon versenyző volt ) aki közölte , hogy az öregek között harmadik vagyok . Ezen kicsit csodállkoztam , hiszen több , jóval jobb kortársamat láttam a rajtnál .

     Fúrcsa , érdekes verseny volt . A szervezés teljesen jó volt , a már "megszokott " narancssárga nyilak / pöttyök végig az úton , a két kőr alatt 4 itató pont . Viszont ezekhez a sprint távokhoz gyorsúlni kellene , ráadásúl , számomra túl sok volt a szilárd búrkolat . Annak viszont örűltem , hogy végig sikerűlt a felső határon tartanom a tempót / pulzust . 155 átlag lett ( 166 max ) 420 m szint .

    Jó lenne , ha közelítene egymáshoz a külömböző terepfutó társaság , híszen olyan kevesen vagyunk . Biztosan lennének akik nem csak az 50 km fölötti távokon futnának , de nekik rövidek a 10-15 km-es távok . Csak éppen nincs a 30-as távoknak szervezete , szövetsége !  Nosza , csinálljunk egyet.... -)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:55:59 11 05:05 11.79 420 0 166 155
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!