2011.07.18 Hétfő, 19:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:44:48

Távolság

21.1 km

Tempó

04:58 p/km (12.08 km/h)

Edzésleírás

Üdv Mindenkinek!

Legelsőként éljen új csúcsot állítottam fel félmaratoni távon, az előző 1 óra 47 perc 07 mp volt, ez a mostani 2 perc 19 mp-vel jobb!!! Edzésen ráadásul!!!!

Néhányan kételkedtek benne, hogy le tudnám-e futni most a félmaratont, mivel mostanában nagyon sok rövidebb távot futottam. Erre válaszoltam azt, hogy természetesen bármikor le tudom futni a félmaratont, más kérdés, hogy milyen idővel!

Most bizonyítottam!

Nagyon óvatosan indultam el futni, most jóval lassabban mentem 2 km-nél 8 perc 28 mp mutatott a stopper, vagyis 4 perc 14 mp-vel mentem, ez a tegnapinál 5 mp-vel lassabb, de így is nagyon gyors, erőteljesen, de finoman visszafogtam magam.

Az első kört (3,2 km) 14 perc 10 mp alatt futottam, vagyis némileg gyorsabban mint a célsebesség, de nem tragikusan.

4 km-nél jártam mikor egy elég erős rosszullétet éreztem, erőteljesen lassítottam, és mivel már kb. 1000 alkalommal lefutottam azt a szakaszt (imhol egy példa az ugyanarra a futóútvonal jótékony hatására) szinte automatikusan mentem tovább, de nem adtam fel, azért is nem fog ki rajtam ez a vacak kis rosszullét, nem adom fel, futni kell, muszály, kötelező, gyerünk!!! kb. 4-5 perc múlva kezdtem kissé javulni, ez a kör 14 perc 50 mp lett, tehát nem is vészesen lassultam...

Viszont kb. 7 km-nél jártam amikor egyből magamhoz tértem...egy kb. 16-18 éves leányzó jött velem szemben, de miben....egy abszolut rövid, testhez simuló ultra sexi rövidnadrágban........nem szoktam a lányok után fordulni, de ennek utánafordultam ( aminek következtében a tökéletesen sima, egyenes úton csaknem hasraestem..) nem semmi volt a nadrágocska alig takart valamit hátulról....Ha Tibor barátunkat is ilyen leányzók szolgálnák ki ilyen ruhában néhány hétig még ellenne  a kórházban, feltéve ha betennének egy sportcsatornás, kerékpárversenyeket is közvetitő tv-t....

2 perc múlva semmi bajom nem volt....hálás vagyok a sorsnak, hogy az utamba hozta azt a leányzót, mert segített kikecmeregni a gödörből!

Ezután már elkocorásztam, néha gyorsultam, néha lassultam, összeségében három alkalommal álltam meg vizet inni ( 1-2 dl) csuklót hűteni, fejet vizezni, mosdani...a fehér póló annyira átizzadt a hátamon, hogy reális veszély volt, hogy egy brutális megfázást szedek össze, de kitartottam.

A következő mélypont 16 km környékén volt, de messze nem volt vészes, egyszerűen közöltem magammal, hogy ezt a vacak 5 km-et már lefutom, ez már nudli...

Érdekes, hogy a lábam meg sem mukkant, nagyon jól elvolt, mikor futottam a 4 km-en a csúcsot, bezzeg minden baja volt futás után.

21,1 km-et végül is 1 óra 44 perc 48 mp alatt futottam, kb. 8 perccel jobbat szerettem volna, de nem baj, lesz ez még jobb!!!

Viszont mostmár át kell állni a 10 km környéki futásokra!

A futás után 200 métert sétáltam és itthon voltam, itthon azonnal felvettem egy melegítőfelsőt, némi nyújtás, és megittam 8 dl colát, majd 4 dl vizet...

Mikor 15 perccel később fürödtem a pólómból kb. 1-1,5 dl izzadságot csavartan ki...

Most elvagyok, a lábam nagyon jól elvan, csak kissé fáradt...

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:44:48 21.1 04:58 12.08 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

14 hozzászólás

lassukapitany képe

lassukapitany 4725 napja

Nagyon szép futás volt Feri! :) Egy-egy csinos rövidnadrág pedig tényleg motiváló tud lenni. :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4725 napja

Szeeegény Gabi....

Briel képe

Briel 4725 napja

"Csak "4 csillag volt! :P    De már itthon tengetem... :)

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4725 napja

Köszönöm szépen hölgyeim, de még van mit csiszolgatni rajta!

Bense Kriszti képe

Bense Kriszti 4725 napja

Semmi baj! :)

Briel képe

Briel 4725 napja

Szép idő! Gratula, nagyon alakul a tempód. Hajrá, csak így tovább!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4726 napja

Run-ka: maradjunk a Ferinél!!!! Nem tudom, de nem volt tragikus!

RunKa képe

RunKa 4726 napja

de szép futás ez te Fecka! de ne feszegesd a határokat, mi ez a rosszullét ??? engem ez ijeszt.

szelidlendulet képe

szelidlendulet 4726 napja

Egészségedre! Ezzel megvan a heti hosszú futásod is :-) Azért még mindig él, amit írtam (még régen), ne terheld túl magad!!!!! Gratulálok!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4726 napja

Nos,ez a futás már jobban tetszik,gratulálok hozzá,szerintem most ezt az időt tudod pár perc szórással,és versenyeken is hozni tudod,ha nem vállalsz túl az elején.Régi mondás,de igaz:A verseny első pár km-ében nem lehet megnyerni a versenyt,legfeljebb elveszíteni.

faxau képe

faxau 4726 napja

Gratulálok!  Végig 5-ön belül maradva a felesen!! Nagyon fáintos!

Czeglédi Ferenc képe

Czeglédi Ferenc 4726 napja

Jaj Mónika, ha te is egy edzésen nem volnál túl fitt, és egy jóképü pasi jönne veled szemben, szerintem te is nagyon megnéznéd, frizuraigazítás, egyből fitten mozognál.

Nagyon szépen köszönöm a biztató hozzászólásodat, nagyon örülök neki! Nagyon rendes ifjú hölgy vagy!

monique képe

monique 4726 napja

jaj és félreértés ne essen, nagyon szép volt ez edzésen, gratula hozzá.

monique képe

monique 4726 napja

ah, pasiknak a csinos csajok mentális dopping, versenyből kizárva=)))

viszont a mai futásod alapján úgy tűnik h vesztettél állóképességből az utóbbi pár hétben(a 18km-hez hasonlítva). látom te is levontad ugyanezt a következtetést.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!